• Home
  • Nieuws
  • En leefden ze nog lang en gelukkig in de laatste aflevering van Once Upon A Time?

En leefden ze nog lang en gelukkig in de laatste aflevering van Once Upon A Time?

Pas op: Spoilers!

Het is nu toch echt over en uit voor één van onze favoriete series: Once Upon A Time. Op 18 mei is de laatste aflevering van Once Upon A Time op ABC uitgezonden en het was een erg emotioneel en verrassend afscheid. Niet iedereen kon het overleven en daar moeten we toch echt wel een paar traantjes om laten! 

In de laatste aflevering van Once Upon A Time zien we dat alle rijken bij elkaar komen, maar niet iedereen leeft lang genoeg om dit te kunnen zien. Wish Rumple probeert op het einde zijn plannen nog uit te voeren. Hij schrijft vreselijke eindes voor onze helden, waardoor ze voor altijd van elkaar gescheiden zullen blijven. Maar deze verhalen worden pas werkelijkheid als de Auteur (Henry) de Boze Koningin vermoord.

Gelukkig kan de Boze Koningin nog net op tijd met liefde doordringen tot de jonge Henry, waardoor de poorten (die de helden zouden afzonderen) sluiten. Echter, Wish Hook weet nog net Alice terug te trekken voordat ze door haar poort kan lopen.

laatste aflevering van Once Upon A TimeBron: ABC

Om Wish Rumple te dwarsbomen en Hook te redden, trekt Rumple zijn eigen hart eruit. Hierdoor verandert Wish Rumple in stof. Nadat hij het hart in Hook’s borst heeft geplaatst (waardoor zijn leven gered is), gaat Rumple dood en wordt hij herenigd met Belle in het hiernamaals. We moeten het toegeven: hier brak ons hart in duizend stukjes. Wat een prachtig offer maakt Rumple hier! Hij heeft laten zien dat hij een goed hart heeft en het verdient om in de hemel te komen! Hij is eindelijk thuis bij zijn Belle en hij is gestorven als een ware held.

Tot slot herenigt Regina alle rijken met elkaar in Storybrooke, zodat niemand ooit nog van elkaar gescheiden kan worden. Ze doet dit door een Dark Curse uit te spreken, maar gebruikt deze keer liefde! Op het einde wordt Regina tot de Good Queen gekroond. Volgens Regina is het geen ‘happy ending’, maar een tweede kans! Een kans om samen met haar hele familie (inclusief Emma en Hook) een gelukkig leven te leiden! 

laatste aflevering van Once Upon A TimeBron: Jack Rowand/ABC

Volgens de makers van Once Upon A Time was dit altijd het einde dat ze voor ogen hadden. Het einde zou altijd zijn dat Regina gekroond zou worden tot de Good Queen. Dit was haar ‘happily ever after’. Robin heeft haar geholpen om een held te worden en ze is van zichzelf gaan houden. Een mooier eind voor haar is er niet.

Ook al lijkt het misschien niet zo, al onze helden hebben uiteindelijk toch hun ‘happily ever after’ gekregen in de laatste aflevering van Once Upon A Time!

Wat vind jij van het einde van Once Upon A Time?

Bron: ew.com, ABC

Lees ook: De tijdlijn van Once Upon A Time seizoen 7 uitgelegd

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

  • Once Upon a Time feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • Series met de mooiste mannen

  • Redenen waarom we Captain Hook uit Once Upon a Time aan de haak willen slaan

  • Fantasy series

Zoek in artikelen