Willem Asman wint BookSpot Gouden Strop

Eindelijk, ze zijn bekend: de beste thrillers van het jaar! De BookSpot Gouden Strop is de prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige thriller. En de winnaar is.. Enter van Willem Asman! De BookSpot Schaduwprijs, de prijs voor het beste thrillerdebuut, ging naar Over het spoor van Eva Keuris.

Winnaar BookSpot Gouden Strop

Winnaar van de BookSpot Gouden Strop: Rebound 1: Enter – Willem Asman

De grote winnaar is natuurlijk Enter. Dit superspannende boek doet Amerikaans aan: het had ook door een grote Amerikaanse auteur geschreven kunnen zijn. En dat bedoelen we positief! Het boek dendert in een razend tempo voort, vol spannende plotontwikkelingen. Het begint met de Amerikaanse Tyler, een vrouw die bedreigd wordt door psychopathische ex. Ze verliet hem onverwachts en getuigde tegen hem, in ruil voor een nieuwe identiteit. Ze neemt haar dochter mee naar een nieuw leven in Nederland, onder nieuwe namen, waar haar ex haar hopelijk nooit zal kunnen vinden. Tyler liegt tegen haar dochter, maar kleine meisjes worden groter, en haar dochter begint vragen te stellen. Ze gaat op zoek naar vader, met catastrofale gebeurtenissen tot gevolg.. Dit boek over nieuwe identiteiten, geheime organisaties, ontvoeringen, achtervolgingen en ja, veel adrenaline is een absolute topper. Neem ‘m mee op vakantie en je leest Enter in één keer uit. Wat geen ramp is: het is een trilogie. Deel twee (Error) is al uit, en ook deel drie (Exit) van deze trilogie verschijnt bijna. Je kan even doorlezen dus!

Winnaar BookSpot Schaduwprijs

Winnaar van de BookSpot Schaduwprijs: Over het spoor – Eva Keuris

Over het spoor werd ook voor de BookSpot Gouden Strop voor beste thriller genomineerd: niet gek dus dat het uiteindelijk de BookSpot Schaduwprijs won. Dit boek gaat over een kindermoord, of beter gezegd over de gevolgen hiervan. Een groep jongeren is veroordeeld voor het vermoorden van Jordi de Wit, een jongetje van tien jaar oud. Er is echter altijd twijfel geweest of ze het wel écht gedaan hadden. Als de veroordeelde jongens weer vrij komen, wil één van hen zijn onschuld bewijzen en het gebeuren verwerken door een boek te laten schrijven. Stella wordt zijn ghostwriter. Maar hoe dichter bij de gebeurtenissen van die avond ze komt, hoe verder de waarheid weg lijkt te raken… Dit boek ligt op de grens tussen een spannende thriller en een psychologische roman. De personages zijn goed uitgewerkt, je hebt het gevoel dat je ze zó tegen zou kunnen komen. Het speelt zich trouwens af in Hilversum, als je Hilversum kent herken je alle plekken. Een indrukwekkend debuut, laten we hopen dat ze de smaak te pakken heeft en nog veel meer gaat schrijven!

Heb jij de winnaars al gelezen?

Lees ook: De Shortlist BookSpot Gouden Strop 2018 is bekend.

Nieuwste artikelen

  • Koffers vol liefde - Marli Elisa

  • De affaire - Yvonne Doorduyn

  • De roep van de raaf - Mercy Ngeno

  • Boze zomer - Jan-Willem Anker

  • Op zoek naar roem - Soman Chainani

Gerelateerde artikelen

  • Vijftig tinten vrij

  • Recensie: Kil

  • In gesprek met Mel Wallis de Vries

  • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: stem op jouw favoriet!

  • Tattoo's geïnspireerd door boeken

Zoek in artikelen