• Home
  • Nieuws
  • Er wordt gewerkt aan een 'Rumpelstiltskin' film

Er wordt gewerkt aan een 'Rumpelstiltskin' film

Er worden steeds meer sprookjes verwerkt tot volwaardige films en dat geldt nu ook voor Rumpelstitskin, oftewel Repelsteeltje. Hij krijgt zijn eigen film! Veel is er helaas nog niet bekend over de verfilming van dit sprookje, maar wij weten wel al wie de hoofdrol gaat spelen en hij wordt zeker weten een geweldige Repelsteeltje!

Rumpelstiltskin filmBron: Dreamworks

Repelsteeltje is een sprookje uit 1812 van de Gebroeders Grimm. In het oorspronkelijke sprookje helpt Repelsteeltje een oneerlijke molenaarsdochter, nadat haar vader tegen de koning heeft gelogen. Hij heeft hem verteld dat zijn dochter goud kan spinnen van doodgewoon stro. In het begin lijkt het alsof de bedoelingen van Repelsteeltje oprecht zijn en hij helpt de molenaarsdochter om goud van stro te spinnen. Als zij uiteindelijk met de koning trouwt, komt de ware aard van Repelsteeltje naar boven en eist hij haar eerstgeboren kind als betaling.

Of het bovenstaande ook echt het plot wordt van de Rumpelstiltskin film is nog maar de vraag, hier zijn nog helemaal geen details over bekendgemaakt. Wel weten we dat Peter Dinklage de hoofdrol in deze film gaat vertolken. Hem kennen we onder andere uit Game of Thrones, waarin hij de rol van Tyrion Lannister speelt. Verder is hij ook als producent betrokken bij de Rumpelstiltskin film en dat is natuurlijk een win-win situatie!

Rumpelstiltskin filmBron: HBO

Het scenario van de Rumpelstiltskin film zal geschreven worden door Patrick Ness. Hij is bekend geworden door het schrijven van ‘De Chaos Trilogie’. Zijn eigen fantasybook ‘A Monster Calls’ werd in 2016 verfilmd. Zo te horen kan hij er dus aardig wat van en dat belooft natuurlijk veel goeds voor de Rumpelstiltskin film.

Wanneer de productie van de Rumpelstiltskin film gaat beginnen of wanneer deze in de bioscopen te zien zal zijn, is nog niet bekend. Sony is pas net met de productie begonnen, dus dat kan nog wel even duren.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de Rumpelstiltskin film?

Bron: variety.com, ew.com, hln.be

Lees ook: Tell Me A Story is een nieuwe serie over duistere sprookjes

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Wat gebeurt er met Repelsteeltje en Belle in het nieuwe seizoen van Once Upon A Time?

  • Interview met Emilie de Ravin uit Once Upon A Time

  • De wolvenprinses

  • De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen