• Home
  • Nieuws
  • Dit weten we tot nu toe over de Game of Thrones prequel

Dit weten we tot nu toe over de Game of Thrones prequel

We moeten nog eventjes geduld hebben voor we van het achtste en tevens laatste seizoen van Game of Thrones kunnen genieten. Maar dat betekent niet dat we helemaal geen nieuws meer krijgen over Game of Thrones, in tegendeel! Zo heeft HBO al de allereerste beelden van het achtste seizoen vrijgegeven én heeft de zender officieel bevestigd dat er een prequel van Game of Thrones zal gaan komen. Over deze prequel is nu eindelijk wat meer bekend, en wij vertellen je wat we al weten!

De eerste twee acteurs voor de prequel zijn bekendgemaakt. Zo is Naomi Watts, bekend van onder andere King Kong en Mulholland Drive, gecast voor een nog onbekend karakter dat omschreven wordt als: een charismatische socialite die een duister geheim verbergt.

Bron: HBO

Ook de Britse acteur Josh Whitehouse, bekend van de serie Poldark, zal te zien zijn in de pilotaflevering van de Game of Thrones prequel. Wat zijn rol zal zijn is nog niet bekend. De serie zal geschreven worden door George R.R. Martin zelf en Jane Goldman, die onder andere Kingsman: The Secret Service en X-Men: First Class geschreven heeft. De makers van Game of Thrones zullen niet betrokken zijn bij de prequel.

HBO heeft nog niet officieel bevestigd wat de titel van de prequel zal gaan worden, maar naar verluidt heeft George R.R. Martin de titel op zijn blog en in een tweet gelekt toen hij reageerde op het nieuws dat Naomi Watts gecast is. Hij schreef hierover het volgende: De casting is nu bezig voor The Long Night, de eerste Game of Thrones prequel serie die geproduceerd wordt.

Dit zou dus heel goed kunnen betekenen dat de prequel serie ‘The Long Night’ zal gaan heten.

Er is wel al een korte synopsis vrijgegeven over de Game of Thrones prequel. “De serie zal zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen van Game of Thrones afspelen. De prequel laat zien hoe de wereld van het Gouden Tijdperk van Helden (Golden Age of Heroes) afdaalt naar het duisterste uur. En er is maar één ding zeker: van de beangstigende geheimen van de geschiedenis van Westeros tot aan de ontstaansgeschiedenis van de White Walkers, de mysteries van het Oosten, en de legendarische Starks… het is niet het verhaal dat we denken te kennen.” Het zou dus zomaar kunnen dat we met deze serie nog voor verassingen kunnen komen te staan!

Omdat de serie zich duizenden jaren voor Game of Thrones afspeelt, zullen we de huidige hoofdpersonen niet terugzien in de prequel. Maar dat betekent niet dat we geen bekende namen uit de boeken kunnen tegenkomen. Zo zou het zomaar kunnen zijn dat Bran the Builder (de oprichter van Huis Stark en tevens de toezichthouder bij de constructie van de Muur en Winterfell) en Lann the Clever (De oprichter van Huis Lannister) hun opwachting zullen maken in de Game of Thrones prequel!

Waarschijnlijk zullen de opnames voor de prequel serie in het begin van 2019 beginnen. Dus het duurt nog wel even voor we daadwerkelijk van de Game of Thrones prequel kunnen genieten.

Ga jij naar de Game of Thrones prequel kijken?

Bron: Independent, Entertainment weekly

Lees ook: George R.R. Martins 'The Winds of Winter' wordt een complex boek

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • 10 x series om samen met je vriend te kijken

  • 10x recasts in series

  • Zo horen Game of Thrones karakters eruit te zien volgens de boeken

  • Televisiezussen die precies op jou en je zus lijken 

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen