• Home
 • Nieuws
 • Dit weten we tot nu toe over de Game of Thrones prequel

Dit weten we tot nu toe over de Game of Thrones prequel

De serie Game of Thrones is helaas nu echt afgelopen, maar gelukkig hoeven de fans niet compleet in zak en as te zitten, want er komt een Game of Thrones prequel aan! Langzaamaan wordt daar al steeds meer bekend over gemaakt. De opnames van de serie zijn zelfs al begonnen! In dit artikel vertellen wij je wat we tot nu toe weten over de Game of Thrones prequel. 

 

Waar gaat de Game of Thrones prequel over?

De Game of Thrones prequel zal zich duizenden jaren voor Game of Thrones afspelen. George R.R. Martin, de auteur van de boekenserie Een lied van ijs en vuur, waar de serie op gebaseerd is, vertelt dat Westeros in dit tijdperk bestaat uit 100 koninkrijken in plaats van de 7 die we nu kennen. HBO heeft ook al een korte synopsis vrijgegeven van de Game of Thrones prequel: “De serie laat zien hoe de wereld van het Gouden Tijdperk van Helden (Golden Age of Heroes) afdaalt naar het duisterste uur. En er is maar één ding zeker: van de beangstigende geheimen van de geschiedenis van Westeros tot aan de ontstaansgeschiedenis van de White Walkers, de mysteries van het Oosten, en de legendarische Starks… het is niet het verhaal dat we denken te kennen.”  Het zou dus zomaar kunnen dat we met deze serie nog voor verassingen kunnen komen te staan!

Game of Thrones prequel    Game of Thrones prequelBron: HBO

 

Welke karakters zien we terug?

Omdat de serie zich duizenden jaren voor Game of Thrones afspeelt, zullen we de huidige hoofdpersonen niet terugzien in de prequel. Sterker nog, volgens George R.R. Martin zullen we in eerste instantie helemaal geen Lannisters tegenkomen. Martin vertelt daarover het volgende: De Lannisters bestaan nog niet in dit tijdperk, maar Casterly Rock bestaat wel al'. Casterly Rock is het kasteel van de Lannisters, maar in dit tijdperk is het nog in het bezit van de Casterly's. Later wordt dit ingenomen door Lann the Clever die Huis Lannister opricht. Of we dit terugzien in de Game of Thrones prequel is nog niet bekend. Ook Huis Targaryen bestond nog niet in dit tijdperk, dus we moeten het in de nieuwe serie doen zonder de Targaryens en hun draken. Zien we dan geen enkele bekende familie terug? Jawel! Vrijwel ieders favoriet, namelijk Huis Stark, zal hun opwachting maken in de serie. Martin vertelt dat we ook Direwolves (Schrikwolven), mammoeten en de White Walkers zullen zien in de Game of Thrones prequel. 

Game of Thrones prequel   Game of Thrones prequelBron: HBO

 

Wie spelen de hoofdrollen in de Game of Thrones prequel?

In een interview heeft Martin laten weten dat er in de Game of Thrones prequel, net als in de originele serie, eigenlijk geen sprake is van hoofdrollen, maar van een ensemble. Er zijn namelijk zoveel verhaallijnen die even belangrijk zijn dat er geen echte hoofdrollen zijn in de serie. HBO heeft wel al de acteurs bekendgemaakt. De volgende acteurs zullen in de prequel te zien zijn: Naomi Watts (The Impossible), Naomi Ackie (Lady Macbeth), Jamie Campbell Bower (The Mortal Instruments), Denise Cough (Collette), Sheila Atim (Harlots), Ivanno Jermiah (Humans), Georgie Henley (The Chronicles of Narnia), Alex Sharp (How to talk to girls at parties) en Toby Regbo (Reign). Ook heeft de serie een regisseur gevonden. Regisseuse S.J. Clarkson zal de pilotaflevering gaan regisseren. Eerder regisseerde ze al afleveringen van onder andere Orange is the New Black, Dexter en Bates Motel. De serie zal geschreven worden door George R.R. Martin zelf en Jane Goldman, die onder andere Kingsman: The Secret Service en X-Men: First Class geschreven heeft. De makers van Game of Thrones zullen niet betrokken zijn bij de prequel.

Van links naar rechts: Naomi Watts, Denise Cough en Jamie Campbell Bower

Game of Thrones prequelBron: Showtime Networks, BBC, KA Television Productions

 

Is de titel van de Game of Thrones prequel al bekend?

HBO heeft nog niet officieel bevestigd wat de titel van de prequel zal gaan worden, maar George R.R. Martin heeft zijn voorkeur voor de titel 'The Long Night' uitgesproken. Er is echter wel een probleem met deze titel. De derde aflevering van seizoen 8 van Game of Thrones heet namelijk ook 'The Long Night' dus het is onwaarschijnlijk dat deze titel voor de Game of Thrones prequel gebruikt gaat worden. Martin zelf vertelde nog het volgende: "Ik hoorde iemand suggereren dat de titel ook 'The Longest Night' zou kunnen gaan worden. Dit is een variant op mijn titel waar ik achter sta." Of dit de daadwerkelijke titel wordt is nog niet bekend. Er doen zich namelijk ook geruchten de ronde dat de titel weleens 'Blood Moon' zou kunnen worden, maar ook deze titel is onbevestigd. 

De opnames van de Game of Thrones prequel zijn ondertussen al in volle gang. Wanneer de serie daadwerkelijk uitgezonden gaat worden is nog niet bekend. Wij houden jullie in ieder geval op de hoogte!

Ga jij naar de Game of Thrones prequel kijken?

Bron: Independent, Entertainment weekly

Lees ook: George R.R. Martins 'The Winds of Winter' wordt een complex boek

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

 • 10 x series om samen met je vriend te kijken

 • 10x recasts in series

 • Zo horen Game of Thrones karakters eruit te zien volgens de boeken

 • Sexy fantasy boeken

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen