• Home
 • Nieuws
 • Dit móét jij weten over het einde van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Dit móét jij weten over het einde van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Pas op: grote spoilers voor Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald draait sinds 14 november in de bioscopen en heeft de fans geshockeerd. Tijdens het einde van de film werd er door Gellert Grindelwald  een grote onthulling gedaan over Credence Barebone. Dit was erg verrassend en de fans vragen zichzelf af: hoe zit deze onthulling precies in elkaar? Wij leggen je het in dit artikel uit (voor zover dat mogelijk is).

In Fantastic Beasts and Where to Find Them maken voor het allereerst kennis met Credence. Hij blijkt een erg krachtige obscurus te zijn. Een obscurus is een magische parasiet die zich vestigt in een tovenaar en bij hem (of haar) blijft tot hij doodgaat en dat is meestal op een jonge leeftijd. Omdat Credence zo een krachtige obscurus is, wil Gellert Grindelwald hem aan zijn zijde hebben.

Fantastic Beasts: The Crimes of GrindelwaldBron: Warner Bros.

In Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald gaat Credence op zoek naar wie hij precies is en waar hij vandaan komt. Voor lange tijd dachten de fans dat hij het verloren broertje was van Leta Lestrange, maar ze zaten er volledig naast. Tijdens een bootreis heeft Leta haar kleine broertje verwisseld met een andere baby, omdat hij zo erg aan het huilen was. Hierdoor is haar eigen broertje verdronken in de zee tijdens de schipbreuk. Door deze onthulling kan Credence dus niet de broer van Leta zijn, maar wie is hij dan?

Tijdens de film belooft Gellert Grindelwald aan Credence dat hij hem de waarheid zal vertellen over zijn afkomst als hij zich bij hem aansluit. Dit doet hij en aan het einde van Fantastic beats: The Crimes of Grindelwald is het tijd voor de schokkende onthulling. Volgens Grindelwald is Credence’ echte naam Aurelius Perkamentus en probeert zijn broer hem te vermoorden. Er verschijnt zelfs een Feniks aan de zijde van Credence en volgens de verhalen verschijnen die altijd aan de zijde van een Perkamentus die in gevaar is.

Fantastic Beasts: The Crimes of GrindelwaldBron: Warner Bros.

In de Harry Potter boeken werd duidelijk dat Albus Perkamentus maar één broer heeft, namelijk Aberforth. Daarnaast had hij ook een zus, Ariana. Zij was net als Credence een obscurus. Tijdens een duel tussen Albus, Aberforth en Grindelwald is zij per ongeluk om het leven gekomen. Uit Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald blijkt dat Albus het daar nog steeds erg moeilijk mee heeft. Dus hoe kan het dat hij nu opeens nog een broer heeft waar wij nog nooit van gehoord hebben?

Een mogelijke verklaring kan zijn dat Grindelwald tegen Credence aan het liegen is over zijn afkomst. Aan het begin van de film wordt waarschijnlijk niet voor niks gezegd dat hij een goede leugenaar en manipulator is. Misschien hoopt Grindelwald dat Credence hierdoor besluit om het op te nemen tegen Albus en hem verslaat. Dat is natuurlijk wat Grindelwald graag wilt. Toch is het niet logisch dat Grindelwald gelogen zou hebben. De grote onthullingen van J.K. Rowling zijn namelijk altijd waar, dus waarom zou deze dat niet zijn?

Fantastic Beasts: The Crimes of GrindelwaldBron: Warner Bros.

Een mogelijke theorie is dat de obscurus van Ariana bezit heeft genomen van Credence en dat Grindelwald dus de obscurus de broer van Albus noemt. Een andere verklaring zou kunnen zijn dat Credence de zoon is van Ariana, maar de grote vraag is dan; waarom noemt Grindelwald hem dan de broer van Albus? Echt duidelijkheid over de onthulling is er dus nog niet. Hiervoor zullen we moeten wachten op het vervolg, dat gepland staat voor 2020.

Wat is jouw theorie over Credence’ afkomst?

Bron: Warner Bros., ew.com, screenrant.com, ign.com

Lees ook: Wat is Nagini's rol in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald?

Nieuwste artikelen

 • Dit belangrijke personage is niet te zien in tv serie Willow

 • Film & Serie Top 6: december 2022

 • Indiana Jones 5 trailer onthuld!

 • Guardians of the Galaxy Vol. 3 trailer is uit!

 • Young adult top 6: december 2022

Gerelateerde artikelen

 • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

 • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

 • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

 • De top 10 beste boekverfilmingen

 • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

Zoek in artikelen