• Home
  • Nieuws
  • Dit is de spannende trailer van de boekverfilming His Dark Materials

Dit is de spannende trailer van de boekverfilming His Dark Materials

Misschien doet de naam His Dark Materials niet bij iedereen meteen een belletje rinkelen, maar The Golden Compass doet dat vaak wel. Het eerste deel van de His Dark Materials fantasy boeken serie is namelijk al een keer verfilmd in 2007. Helaas was dit niet zo’n groot succes en is er nooit een vervolg op de film gekomen. De BBC doet nu een nieuwe poging om de populaire boeken serie van Philip Pullman te verfilmen. De eerste His Dark Materials trailer ziet er in ieder geval al spannend uit!

Bron: BBC

 

Waar gaat His Dark Materials over?

De elf-jarige Lyra Belacqua woont in Oxford in een alternatieve wereld. De wereld van Lyra lijkt op onze wereld, maar is net even anders. Zo heeft ieder mens in de wereld van Lyra een Daemon. Een Daemon is een deel van de ziel in de vorm van een dier. Lyra en haar Daemon genaamd Pantalaimon, overhoren een gesprek van haar oom Lord Asriel, waarin hij vertelt over een mysterieus iets genaamd Stof. Lyra gaat op onderzoek uit en wil hier meer over weten, maar dan raakt ze betrokken bij de ontvoering van kinderen die worden gebruikt voor experimenten in de poolstreek. Zo ook haar vriend Roger. Lyra zet alles op alles om Roger te bevrijden. Onderweg komt ze een aantal bijzondere nieuwe vrienden tegen.

 

De His Dark Materials trailer

In de His Dark Materials trailer zien we Lyra (gespeeld door Dafne Keen, die je kan kennen van de film Logan) verschuilt zitten terwijl ze een gesprek afluistert van Lord Asriel. Het lijkt erop alsof de serie begint zoals de boeken ook beginnen. In de 30-seconde durende trailer zien we vervolgens andere belangrijke personage voorbijkomen, zoals James McAvoy als Lord Asriel, Ruth Wilson als Mrs. Coulter en Lin-Manuel Miranda als Lee Scoresby. Wat opvallend is, is dat de Daemonen nog niet te zien zijn in de eerste His Dark Materials trailer, evenals andere bekende karakters zoals Iorek Byrnison. De eerste indruk ziet er in ieder geval wel al veelbelovend uit!

 

Ben je benieuwd geworden naar de trailer? Bekijk hem dan snel hieronder!

His Dark Materials, geproduceerd door de BBC, zal dit jaar worden uitgezonden. Een exacte releasedatum is nog niet bekend gemaakt. Wel heeft de BBC bekend gemaakt dat er in ieder geval twee seizoenen zullen gaan komen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!

Ben jij benieuwd geworden naar de boekverfilming His Dark Materials?

Bron: Collider, IMDB, Screenrant, Vulture.

Lees ook: Wat auteurs zeggen over de verbanning van hun boeken

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • De première datum van PLL is bekend!

  • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

  • Boeken top-5: De leukste series!

  • 14 tekenen dat je een serieverslaving hebt

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen