• Home
 • Nieuws
 • Dit heb je gemist in de eerste aflevering van Game of Thrones seizoen 8

Dit heb je gemist in de eerste aflevering van Game of Thrones seizoen 8

Pas op, spoilers!

Eindelijk is het zover en hebben we kunnen genieten van de allereerste aflevering van het allerlaatste seizoen van Game of Thrones! Omdat het achtste seizoen maar 6 afleveringen heeft, ligt het tempo in dit seizoen erg hoog. In de eerste aflevering is zoveel gebeurd, dat je misschien wel iets gemist hebt. Geen probleem! Wij praten je in dit artikel bij en vertellen je alles over wat je mogelijk gemist hebt.

Gelukkig leven alle (oké bijna alle) personages nog in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen. Deze aflevering stond dan ook voornamelijk in het teken van reünies. Zo zagen we hoe Tyrion en Sansa elkaar sinds de Purple wedding weer gezien hebben. Jon en Arya vlogen elkaar na jaren weer in de armen, waarbij hij erachter komt dat ze nog steeds Needle bij zich draagt. En Arya ontmoet daarnaast nog twee oude bekenden, zo ziet ze de Hound en Gendry weer terug. Al met al waren er dus veel mooie momenten!

Bron: HBO

Maar er was ook een iets schokkendere reünie. Wanneer Jaime Lannister eindelijk aankomt in Winterfell ziet hij daar iemand die hij niet meteen verwacht had te zien, namelijk Bran Stark (a.k.a The Three Eyed Raven). Bran zei dat hij aan het wachten was op een ‘oude vriend’, waarmee hij doelde op Jaime. Aangezien Bran zowel de toekomst als het verleden kan zien, zal hij waarschijnlijk nog iets van plan zijn met Jaime, anders zou hij niet zomaar buiten in de sneeuw wachten! Wat hij precies met hem van plan is, dat weten we pas in de volgende aflevering.

Jaime heeft natuurlijk Bran in de allereerste aflevering van Game of Thrones uit een raam geduwd waardoor hij verlamd geraakt is. Dit gebeurde aan het einde van aflevering 1. Nu aan het eind van de eerste aflevering van het laatste seizoen zien ze elkaar weer terug! De serie lijkt hiermee een mooie parallel te leggen. Er was nog een parallel te zien in de serie. Zo zagen we in de allereerste aflevering van seizoen 1 hoe Bran boven op de toren in Winterfell het leger van de Baratheons naar het kasteel zag marcheren. Nu zagen we de jonge lord Umber naar het leger van Daenerys kijken toen zij Winterfell kwam binnen marcheren.

Bron: HBO

In aflevering 1 van Game of Thrones seizoen 8 zagen we ook dat de Night King een bericht heeft achter gelaten voor de mensen in het noorden. We zagen hoe de arme jonge Umber dood aan een muur was gehangen met rondom hem het teken van de Night King. Dit teken zou je kunnen herkennen uit een eerdere aflevering in seizoen 2 waarin de hoofden van een aantal paarden zijn afgehakt en in een patroon zijn gelegd.

Naast al deze parallellen weten we ook hoe het het karakter van Ed Sheeran (genaamd Eddie) is vergaan. Hij maakte in seizoen 7 een cameo in de serie, maar daarna zagen we hem nooit meer terug. Tijdens de scène met Bronn en de prostitués vertelde een van de vrouwen dat de jongen Eddie ernstig verbrand is geraakt en geen oogleden meer heeft, ai!

Bron: HBO

 

Wat kunnen verwachten voor de rest van Game of Thrones seizoen 8?

In de preview voor volgende week is te zien dat Jaime Lannister een trial krijgt in Winterfell. Aangezien Bran Stark en Brienne of Tarth de enige twee zijn die het echte verhaal weten van zijn moord op de Mad King, zou het zomaar kunnen dat ze Jaime voor Daenerys gaan verdedigen. Ook is het afwachten wat Bronn gaat doen. Hij heeft natuurlijk het wapen van Qyburn gekregen waarmee Tywin Lannister vermoord is en hij kreeg de opdracht om Jaime en Tyrion te doden. Gaat Bronn dit echt doen? Of zal hij toch kiezen voor zijn oude vrienden?

Euron Greyjoy is ondertussen bij Cersei in Kingslanding en heeft hij eindelijk het bed met haar mogen delen. Opvallend is dat Cersei, ondanks dat ze tegen Jaime zei dat ze zwanger is, tot nu toe niet zwanger oogt. Echter wanneer Euron de opmerking maakt dat hij ‘een prins in haar buik zal gaan stoppen’ kijkt ze niet erg blij. Heeft ze net haar baby verloren met Jaime? Of is ze nooit zwanger geweest en vond ze Eurons opmerking gewoonweg niet gepast? Ook weet Jon nu eindelijk wie zijn echte ouders zijn en hij weet dat Daenerys niet zo goed is als ze zich voordoet (ze heeft zonder pardon Sams broer en vader vermoord, arme Sam!). Gaat Jon aan haar opbiechten dat hij eigenlijk de erfgenaam van de troon is? Of houdt hij dit voor zich? Als hij dit opbiecht zal Daenerys dit niet zonder slag of stoot aanvaarden. Ook moeten we Gendry niet vergeten. Hij mag dan een bastaard zijn, hij is wel de bastaard van Robert Baratheon. Heeft hij dan niet de grootste claim op de troon?

Bron: HBO

Er zijn dus nog genoeg vragen die open blijven voor het achtste seizoen van Game of Thrones. Hopelijk geeft de tweede aflevering van Game of Thrones seizoen 8 al wat meer antwoorden!

Wat vond jij van de eerste aflevering van Game of Thrones seizoen 8?

Bron: Entertainment Weekly, HBO

Lees ook: Game of Thrones feitjes die je waarschijnlijk nog niet wist                                                                                                   

Nieuwste artikelen

 • The Mummy ster Brendan Fraser maakt graag nog een vervolg

 • Dit is waar de kinderen uit kerstfilms nu zijn

 • Dit is de release datum van Shadow and Bone seizoen 2 + eerste beelden

 • Genoeg gezegd – Karen Rose

 • Nee! Kerstklassieker The Holiday krijgt toch geen vervolg

Gerelateerde artikelen

 • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

 • 10 x series om samen met je vriend te kijken

 • Dit zijn de Harry Potter acteurs in Game of Thrones!

 • 10x recasts in series

 • Sexy fantasy boeken

Zoek in artikelen