Michelle en Barack Obama produceren Netflix documentaire

Sinds 21 augustus is de documentaire American Factory op Netflix te bewonderen. Het is de allereerste documentaire die geproduceerd is door Higher Ground Productions. Dit is de productiemaatschappij van Michelle en Barack Obama! In American Factory wordt het verhaal verteld van een Amerikaanse fabriek die wordt overgenomen door een Chinees bedrijf. En de gevolgen hiervan zijn niet mis.

Obama  Obama  Obama  ObamaBron: Higher Ground Productions, Netflix

In 2008 gaat het mis. Een General Motors-autofabriek in Dayton kan tijdens de crisis zijn hoofd niet meer boven water houden en moet zijn deuren sluiten. Tienduizenden mensen verliezen hierdoor hun baan. Als het Chinese bedrijf Fuyao, dat glas voor auto’s maakt, in 2014 de voormalige autofabriek over koopt is de Amerikaanse bevolking in eerste instantie erg blij. De voorzitter van Fuyao, Cao Dewong, belooft namelijk tweeduizend nieuwe banen voor de Amerikanen!

Een tijdje werken de Chinezen en de Amerikanen gemoedelijk samen, maar al snel verwacht de Chinese leiding een Chinese werkcultuur van zijn werknemers. De arbeidsomstandigheden waren hierdoor slecht: werknemers moesten 6 á 7 dagen per week werken, lunchpauzes werden afgeschaft en de veiligheidsmaatregelen waren ook niet zoals het hoorde. En over de vakbond mocht al helemaal niet gesproken worden.

Obama  Obama  Obama  Obama  Obama  Obama  Obama  Obama  Obama  Obama  Obama  Obama  Obama  Obama  Obama  ObamaBron: Higher Ground Productions, Netflix

Julia Reichert en Steven Bognar besloten hier samen een documentaire over te maken en die heeft indruk gemaakt. Tijdens het Sundance Film Festival won American Factory zelfs de prijs voor ‘Beste Amerikaanse Documentaire Regie’. Niet zo gek dus dat Michelle en Barack Obama zich aan deze documentaire wilden verbinden met hun productiemaatschappij Higher Ground Productions. Daarnaast komen Michelle en Barack Obama allebei uit een arbeidersfamilie, dus voelden zij zich verbonden met de documentaire. Al werd Barack Obama meer aangetrokken tot de politieke gevolgen van de documentaire. En daarnaast is één van de doelen van Higher Ground Production om mensen samen te brengen door verhalen te vertellen. Dat is gelukt met American Factory!

Bekijk hieronder de trailer van de Netflix documentaire American Factory:

Ben jij nu benieuwd geworden naar de allereerste Netflix Documentaire die Michelle en Barack Obama hebben geproduceerd? Plan dan maar alvast een avondje vrij, want de documentaire is vanaf nu te zien op Netflix!

Bron: Netflix, Higher Ground Productions

Lees ook: De beste Netflix Orginal documentaires

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • 10 Netflix tips die je moet weten

 • De leukste vrouwen series op Netflix

 • Once Upon A Time seizoen 7 komt niet op Netflix

 • Jane the Virgin stopt na seizoen 5

 • Deze films en series zijn vanaf januari te zien op Netflix

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen