• Home
  • Nieuws
  • Nepnieuws! Er komt geen Harry Potter and the Cursed Child film

Nepnieuws! Er komt geen Harry Potter and the Cursed Child film

De afgelopen tijd gingen er overal geruchten rond dat er een Harry Potter and the Cursed Child film zou komen. Helaas blijkt dit nepnieuws te zijn en komt er geen verfilming van het toneelstuk. Na een cryptische tweet van J.K. Rowling en de logo verandering van het toneelstuk begonnen de fans al druk te speculeren of dit dan zou kunnen betekenen dat er een film zou gaan komen. Het antwoord is helaas nee. Hoe zit het dan wel precies? Wij leggen het je uit!

De Amerikaanse website We Got This Covered kwam als een van de eerste websites met het nieuws dat er een Harry Potter and the Cursed Child film in de maak is met de originele cast. Al snel werd dit bericht door vele nieuwssites overgenomen. Echter, bleek er helemaal geen sprake zijn van een verfilming van het toneelstuk en al helemaal niet dat de originele acteurs hiervoor zouden terugkeren. Helaas bleek dit nepnieuws te zjin. Dit nieuws kwam op gang door een aantal veranderingen en geruchten die ondertussen de wereld uit zijn geholpen. 

Bron: Warner Bros

 

Verandering logo

Op Broadway is het logo van Harry Potter and the Cursed Child veranderd naar het logo dat ook voor de boeken en films gebruikt is. De fans begonnen hierdoor al druk te speculeren of Warner Bros. nu dan toch eindelijk de rechten van het theaterstuk heeft gekocht en er een film aan zit te komen. Entertainment Weekly heeft hierop contact gezocht met het toneelstuk en één van de woordvoerders heeft de volgende verklaring afgelegd: “Ik kan bevestigen dat de geruchten over Warner Bros. niet waar zijn. Het theaterstuk is niet van eigenaar gewisseld. Harry Potter and the Cursed Child wordt nog steeds geproduceerd door Sonia Friedman, Colin Callender en Harry Potter Theatrical Productions in London, Broadway en de rest van de wereld. Warner Bros. is altijd een waardevolle partner geweest van Cursed Child. Hun rol hierin is niet veranderd."

 

Tweet J.K. Rowling

Nadat het logo op Broadway was veranderd stuurde J.K. Rowling (de auteur van de Harry Potter-boeken) een cryptische tweet de wereld in. Hierin zei ze het volgende: ‘Sometimes, darkness comes from unexpected places’. Dit is de eerste tweet die Rowling in een half jaar tijd heeft geplaatst. Dit laaide de speculaties over een eventuele verfilming alleen nog maar meer op.

Pottermore heeft al snel de geruchten de kop ingedrukt over dat de tweet van Rowling zou gaan om een eventuele Harry Potter and the Cursed Child film. De website postte namelijk het volgende op twitter:

Uiteindelijk is gebleken dat de zin die J.K. Rowling heeft getweet de nieuwe slogan van het toneelstuk is. Ook de foto die J.K. Rowling bij haar tweet heeft gepost is te zien op de nieuwe poster van het toneelstuk. Bekijk de poster snel hieronder:

We vinden het natuurlijk ontzettend jammer dat de geruchten dat er een Harry Potter and the Cursed Child film zou gaan komen uiteindelijk niet waar blijken te zijn!

Bron: Pottermore, Entertainment Weekly.

Lees ook: J.K. Rowling heeft een Harry Potter prequel geschreven

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • Deze Harry Potter referenties in Fantastic Beasts zijn jou waarschijnlijk nog niet opgevallen

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen