• Home
 • Nieuws
 • Dit is de cast van de 'Shadow and Bone' serie

Dit is de cast van de 'Shadow and Bone' serie

Aan het begin van 2019 lieten wij jullie weten dat de Grishaverse van Leigh Bardugo verfilmd gaat worden door Netflix. De boeken Schim & Schaduw en De Kraaien zullen samenkomen in de Shadow and Bone serie! Het is een tijdje stil geweest rondom deze aankomende Netflix-serie, maar nu kunnen we jullie eindelijk vertellen hoe de cast van de Shadow and Bone serie eruit gaat zien!

In de Shadow and Bone serie is de wereld in tweeën gesplitst door een enorme barrière van eeuwige duisternis, waar onnatuurlijke wezens smullen van menselijk vlees. Op een dag ontdekt een jonge soldaat dat ze over een zeldzame kracht beschikt, die haar land uiteindelijk zou kunnen redden van de ondergang. Terwijl ze haar kracht onder controle probeert te krijgen, zijn er duistere machten bezig met een complot tegen haar. Misdadigers, dieven, moordenaars en heiligen zijn nu in oorlog en er is meer nodig dan magie om te overleven.

Ook zo benieuwd wie de hoofdrollen in de Shadow and Bone serie gaan spelen? Dan hebben wij leuk nieuws, want ze staan op de onderstaande foto:

Van links naar rechts zie je op de foto Generaal Kirigan (Ben Barnes), Jesper Fahrley (Kit Young), Kaz Brekker (Freddy Carter), Alina Starkov (Jessie Mei Li), Mal (Archie Renaux) en Inej Gafta (Amita Suman). 

Alina Starkov

Jessie Mei Li zal te zien zijn in de hoofdrol van Alina Starkov. Deze actrice is nog redelijk onbekend en heeft nog geen grote rollen gehad, maar daar komt nu dus verandering in! Leigh Bardugo en showrunner Eric Heisserer waren voor de rol van Alina op zoek naar een iemand die half Aziatisch is en ze vonden Jessie Mei Li perfect! Alina is het centrale karakter in de boeken Schim & Schaduw, Dreiging & Duisternis en Val & Verlossing. Ze komt erachter dat ze een zeldzame kracht bezit om het zonlicht op te roepen.

Mal

De beste vriend van Alina, genaamd Mal, zal gespeeld worden door Archie Renaux. Tijdens een aanval op het regiment raakt hij zwaargewond en hierdoor ontwaakt er een zeldzame kracht bij Alina die zijn even redt. Ook Archie Renaux is nog niet heel bekend, maar hij zal binnenkort te zien zijn in de film Voyagers als Kai.

Generaal Kirigan

De rol van Generaal Kirigan zal vertolkt worden door Ben Barnes. Hoogstwaarschijnlijk komt deze acteur je wel bekend voor. Hij is namelijk Prince Caspian uit de Narnia-films! De kans is groot dat je denkt: huh, wie is Generaal Kirigan? Daar heeft Leigh Bardugo het volgende over te zeggen op Twitter: ‘A reminder to my readers, the Darkling has had many names’. En volgens Netflix is Generaal Kirigan alleen als de Duisterling bekend bij zijn vijanden!

Kaz Brekker

Dan gaan we nu verder met het eerste karakter uit De kraaien-serie en dat is natuurlijk crimineel wonderkind Kaz Brekker, de leider van de bende ‘Droesem’, uit Ketterdam! Zijn rol zal vertolkt worden door Freddy Carter (Jason Ripper uit de serie Pennyworth).

Inej Gafta

Eén van Kaz’ bendeleden is natuurlijk Inej Gafta. Zij is zijn rechterhand, een gevaarlijke spion en ze kan overal ongezien binnenkomen. Inej zal gespeeld worden door de actrice Amita Suman.

Jesper Fahrley

De laatste hoofdrol is in de wacht gesleept door Kit Young. Hij zal de rol van Jesper Fahrley op zich nemen. Hij is een scherpschutter met een gokverslaving. Hij heeft zich aangesloten bij de Droesems om zijn schulden af te betalen.

En wat vinden jullie van de cast van de Shadow and Bone serie? Wij kunnen niet wachten, maar helaas is het nog niet bekend wanneer de Shadow and Bone serie op Netflix te zien zal zijn. Maar wij houden jullie op de hoogte!

Bron: Twitter, Instagram, Deadline, Entertainment Weekly

Lees ook: Leigh Bardugo's boek aanbevelingen

Nieuwste artikelen

 • Recensie: Happiest season 

 • Wachten op de wind - Oskar Kroon

 • Etters en letters - Frederick Deloddere

 • Recensie: Fatherhood 

 • De ninja's van de overkant - Reggie Naus 

Gerelateerde artikelen

 • 10 Netflix tips die je moet weten

 • De leukste vrouwen series op Netflix

 • Pikante films op Netflix

 • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

 • Fate: The Winx Saga seizoen 2: wat kunnen we ervan verwachten?

Zoek in artikelen