• Home
 • Nieuws
 • Winnaar Prijs van de Jonge Jury 2020 is bekend

Winnaar Prijs van de Jonge Jury 2020 is bekend

Ook in 2020 is de Prijs van de Jonge Jury weer uitgereikt! Eerder al werden de genomineerden voor deze mooie prijs bekend gemaakt. De jongeren konden stemmen op hun favoriete boek en daaruit is een top 3 ontstaan. Nu is eindelijk de winnaar van de Prijs van de Jonge Jury van 2020 bekend gemaakt!

De genomineerden

In totaal waren er drie boeken genomineerd voor deze prestigieuze prijs. Dit zijn de genomineerden: 

Match – Buddy Tegenbosch

Vanaf het moment dat Jim voor het eerst op het voetbalveld staat, weet hij dat hij er thuis hoort. Met succes doorloopt hij de jeugdopleiding van PSV en als hij zeventien is, krijgt hij tijdens zijn zomervakantie in Zeeland bericht dat hij eindelijk mee mag op trainingskamp. Voor Jim en zijn beste vriend Jabbar is dit de kans om het tot de A-selectie te schoppen. Het is precies waar hij al die jaren zo hard voor heeft getraind. Als zijn klasgenoot Lola ook nog langskomt op de camping, kan de zomer niet meer stuk. Maar wanneer ze weer thuis zijn, blijft er van dat geweldige gevoel weinig meer over. Soms gebeuren er dingen waar je geen vat op hebt. Die je niet verwacht had. Waardoor je even niet meer weet wat je moet doen, wie je bent, wat er belangrijk is. Op die momenten heb je iemand nodig, ook al weet je dat zelf misschien nog niet.

De executie – Daniëlle Bakhuis

Het is 2048. Wanneer de zestienjarige Charlotte van der Wal een misdaad begaat, heeft dat grote gevolgen. Sinds de doodstraf weer is ingevoerd, worden jongeren in enorme kooien boven een onpeilbare diepte in een live tv-show terechtgesteld. Ze zijn hun leven niet zeker, want voor het uur voorbij is zullen bij vier kandidaders de bodems onder hun kooien worden weg geklapt.  Er is slechts één winnaar. En deze heeft dan vier anderen in de diepte zien storten.

Room Service – Maren Stoffels

Het is bijna zover. De datum die ik nooit meer zal vergeten. Het is de dag waarop ze haar hebben vermoord. En het wordt de dag waarop ik een van hen zal vermoorden.
Vier vrienden vieren een verjaardag in een luxe hotel. Maar wat begint als een leuk weekend slaat al snel om in een regelrechte nachtmerrie. Iemand stuurt berichten naar hun kamer, berichten die steeds meer onthullen over wat er een jaar geleden precies is gebeurd. Wat de boodschapper wil is duidelijk: wraak. Een van de vier zal zich moeten opofferen. En als dat niet gebeurt, zal hij zelf iemand kiezen…

En de winnaar is...

We houden jullie niet langer in spanning. De winnaar is geworden... Match van Buddy Tegenbosch! Hij mocht deze mooie prijs mee naar huis nemen! De prijsuitreiking was via een live-stream op de website van de Jonge Jury live te volgen. Naast de Prijs van de Jonge Jury werd ook de Debuutprijs uitgereikt. Deze prijs ging naar het boek Dit is hoe het ging van Astrid Boonstoppel.

Lees ook: Beste Boek voor Jongeren shortlist 2020

Nieuwste artikelen

 • Tijden van amandelbloesem – Carmen Bellmonte

 • Ugly Girls - Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck & Sara Ohlsson

 • Salto - Arndís Thórarinsdóttir

 • De regel van drie - Sam Ripley

 • Onderstroom - Linda Jansma

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Match

 • Mijn nacht met Vedder - Buddy Tegenbosch

 • Recensie: Livestream

 • Interview: Gezellig kletsen met Buddy Tegenbosch

 • Recensie: Dit is hoe het ging

Zoek in artikelen