• Home
 • Nieuws
 • Dutch Venture Publishing brengt Phobos 4 uit en mogelijk ook Ember Queen

Dutch Venture Publishing brengt Phobos 4 uit en mogelijk ook Ember Queen

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je bent begonnen aan een nieuwe spannende Young Adult serie die naar het Nederlands is vertaald. Na het tweede boek kijk je reikhalzend uit naar het derde deel. Maar dan krijg je ineens te horen dat het derde deel niet vertaald zal gaan worden! Dit is natuurlijk ontzettend jammer voor lezers die de originele taal van het boek niet machtig zijn. Gelukkig komt Dutch Venture Publishing nu, voor in ieder geval het boek Phobos 4, met een oplossing!

Jen Minkman van uitgeverij Dutch Venture Publishing is zelf ook een lezer en ze voelde mee met alle lezers die nu met een onbevredigd gevoel achterblijven als een serie niet verder vertaald wordt. Omdat ze zelf ook graag leest snapt ze de frustratie van de lezers die de originele taal niet machtig zijn en als uitgeverij besloot ze hier iets aan te doen! Ze heeft een inventarisatie gehouden bij de Nederlandse Young Adult lezers welke boekenseries ze graag nog verder vertaald wilden zien. Uit de vele antwoorden die volgden bleek dat de meeste lezers heel graag het vierde deel van de Phobos serie in het Nederlands vertaald zouden willen hebben. 

Phobos 4 - Victor Dixen

De eerste drie delen van de Phobos-serie van Victor Dixen zijn naar het Nederlands vertaald, alleen het vierde deel helaas niet. Aangezien de serie origineel in het Frans is geschreven is het niet voor iedereen mogelijk om de serie in de originele taal te lezen. Jen Minkman is ondertussen goed op weg om de vertaling voor het vierde deel te realiseren! Zo heeft ze contact gelegd met de literair agent van Victor Dixen en is hier een contract uit voortgekomen én heeft ze een vertaler in de arm genomen. Volgens Jen Minkman komt Phobos 4, zoals het er nu naar uitziet, in juni/juli van 2021 bij Dutch Venture Publishing uit!

Phobos gaat over zes jongens en zes meisjes. Ze bevinden zich in een ruimteschip op weg naar Mars. Overal aan boord hangen camera's, elke stap die ze zetten wordt gefilmd. De reis is namelijk ook een datingshow, die wereldwijd wordt uitgezonden. Het is de bedoeling dat ze allemaal hun grote liefde vinden, zodat ze op Mars de eerste menselijke kolonie in de ruimte kunnen beginnen. Léonor is een van de uitverkorenen. Ze is een wees en kan niet wachten haar eenzame leven achter te laten. Als haar droom een nachtmerrie wordt, is er alleen geen weg meer terug...

Ember Queen - Laura Sebastian

Naast het vierde deel in de Phobos serie, werd er ook nog een ander boek genoemd dat veel lezers graag in het Nederlands zouden willen lezen. Het gaat om het boek Ember Queen van Laura Sebastian, het derde deel van de Ash Princess serie. Jen Minkman heeft ook hier relatief goed nieuws over. Dit boek staat namelijk ook op de planning om uitgegeven te worden door Dutch Venture Publishing! Jen Minkman voegt daaraan toe dat ze eventueeel open staat om meer series verder te vertalen als daar veel vraag naar is.

Waar gaat Ash Princess over?

Prinses Theodosia (Theo) is als kind beroofd van haar moeder en van haar kroon. Jarenlang heeft ze zich geschikt naar de wil van de Keizer die haar land heeft overgenomen - om te overleven. Als de Keizer haar laatste sprankje hoop op redding vernietigt, ontwaakt er echter een vlammetje van opstand diep binnenin haar...

Bron: Dutch Venture Publishing

Lees ook: De 40 beste complete Young Adult series 

Nieuwste artikelen

 • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

 • Film & Serie top 6: december 2023

 • Young adult top 6: december 2023

 • Fictie top 6: december 2023

 • Koffers vol liefde - Marli Elisa

Gerelateerde artikelen

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met 'Phobos'

 • Recensie: Phobos - Victor Dixen

 • Recensie: Ash Princess

 • Young adult top 6: augustus 2021

 • Interview Victor Dixen

Zoek in artikelen