Winnaars Kinderjury 2021 bekend

Ook dit jaar vond de uitreiking van de Kinderjury weer plaats. Aan het begin van de maand juni werden de genomineerde boeken per categorie bekend gemaakt. Via een video op de Facebookpagina van de Kinderboekenweek werden de winnaars onthuld. Ben je benieuwd welk boek er in elke categorie heeft gewonnen? Lees dan snel verder!

De Kinderjury wordt gevormd door alle kinderen in Nederland van 6 t/m 12 jaar. Zij bepalen samen welk boek de prijs mee naar huis mag nemen. Het doel van de Kinderjury is om zoveel mogelijk kinderen in aanraking te brengen met nieuwe boeken en om zo het leesplezier te vergroten. Er kon gestemd worden in de categorie 6 t/m 9 jaar en de categorie 10 t/m 12 jaar. Daar is uiteindelijk per categorie een top 3 ontstaan en nu zijn de winnaars bekend gemaakt!

Categorie 6 t/m 9 jaar

Dit zijn de genomineerden:

- Dog Man: de woef van de wildernis – Dav Pilkey, vertaald door Tjibbe Veldkamp (Condor)

- De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen – Andy Griffiths en Terry Denton, vertaald door Edward van de Vendel (Lannoo)

- De Zoete Zusjes zoeken een schat – Hanneke de Zoete (Kosmos)

En de winnaars is... De Zoete Zusjes zoeken een schat van Hanneke de Zoete! Hanneke de Zoete vertelt in De Zoete Zusjes zoeken een schat hoe Saar en Janna op avontuur gaan om een schat te vinden. Ze zien het helemaal zitten, want terwijl ze aan het zoeken zijn bedenken ze wat ze allemaal zullen doen als ze rijk zijn. Wonen in een kasteel, een eigen frietkraam, en een zwembad! Maar schatzoeken is nog helemaal niet zo makkelijk als het lijkt…

Categorie 10 t/m 12 jaar

De genomineerden zijn: 

- 100% Coco Tokyo – Niki Smit (De Fontein)

- Het leven van een loser: totaal gesloopt – Jeff Kinney, vertaald door Hanneke Majoor (De Fontein)

- De Tempeljagers: het verdwenen eiland Kivamba – Michael Reefs en Elsa Kroese (Billy Bones)

En de winnaar van deze categorie is geworden... Het leven van een loser: totaal gesloopt van Jeff Kinney! In dit deel krijgt de familie Botermans onverwacht een erfenis. Bram weet daar wel raad mee. Maar zijn moeder vindt dat het geld verantwoord moet worden besteed: het huis wordt verbouwd. Zodra de werklui beginnen, gaat alles mis; de puinhoop is niet te overzien. Bram is totaal gesloopt en vraagt zich af of er nog iets te redden valt. Dan daalt het stof neer… wordt het verbouwen of verhuizen?

Hieronder kun je de gehele prijsuitreiking bekijken:

 

Lees ook: De best verkochte kinderboeken per leeftijd

Nieuwste artikelen

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

  • Campinggasten – Liz Ouwens

  • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

  • Liefde in het spel - Elena Armas

  • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

  • De beste zomerboeken in 2021

  • Winnen: De beproevingen van Apollo-serie van Rick Riordan

  • Boeken over magische scholen

  • Recensie: Het leven van een loser

Zoek in artikelen