• Home
  • Nieuws
  • Boeken Sweet Valley High worden een nieuwe TV serie van makers Gossip Girl

Boeken Sweet Valley High worden een nieuwe TV serie van makers Gossip Girl

Was jij ook zo gek op de Sweet Valley High boeken van Francine Pascal of de serie die hieruit ontstond in de jaren '90? Goed nieuws! Er komt namelijk een nieuwe televisieserie gebaseerd op de boeken voor jong volwassenen. De titel van de serie is Sweet Valley. Het verhaal gaat over de Wakefield tweelingzussen. Hier is alles wat we tot nu toe weten over de aankomende serie van The CW.

Bron: Bantam

Waar gaan de boeken van Sweet Valley High over?

Met 181 boeken in de reeks is dat een behoorlijk grote vraag om te beantwoorden! In het kort gaat het over de tweelingzussen Elizabeth en Jessica die naar de middelbare school gaan en van alles meemaken op het gebied van vriendschap, romantiek en drama. 

De serie Sweet Valley van The CW

Iedereen zou wel op willen groeien in een stadje als Sweet Valley. Elizabeth Wakefield is dan ook erg blij dat ze er geboren en getogen is. Wanneer haar verloren tweelingzus Jessica plotseling weer opduikt, zorgt dit voor veel problemen tussen de twee. Ze zijn namelijk heel competatief en willen beter zijn dan de ander. Zoals je begrijpt hebben Jessica en Elizabeth het druk met hun eigen problemen, maar het nieuwe meisje Enid Ruiz probeert hen ervan te overtuigen dat er grotere dingen aan de hand zijn in Sweet Valley. 

De nieuwe serie zal worden gemaakt door Josh Schwartz en Stephanie Savage, die bekend zijn van de tienerserie Gossip Girl. Ook hebben zij Nancy Drew en de reboot van Dynasty op hun namen staan. Dat belooft veel goeds, denk je ook niet? Het is nog niet bekend of het verhaal vanuit de boeken gevolgd zal worden, of dat er (grote) aanpassingen gedaan worden.

In de serie zullen we de zussen volgen terwijl ze op de middelbare school zitten en vervolgens naar de universiteit gaan. Omdat er wel 180 boeken zijn, zien we met regelmaat dat er iets bizars gebeurt, zoals een moord, een ontvoering, maar ook weerwolven en dubbelgangers komen voor. Dat hoeft zeker niet slecht te zijn, kijk maar naar het succes van de serie Riverdale. Daardoor is het verfilmen van Sweet Valley High waarschijnlijk een goede zet. We kunnen alleen maar benieuwd zijn naar het resultaat!

Release Sweet Valley

Hier is nog niets over bekend. Alles lijkt nog geregeld te moeten worden voordat The CW kan beginnen aan het opnemen van de serie, dus we zullen nog een poos geduld moeten hebben. Misschien is dit een goed moment om de serie uit de jaren '90 nog eens te bekijken of de oude boeken er weer eens bij te pakken...

Bron: The CW

Lees ook: Er komt een serie van A Court of Thorns and Roses aan!

Nieuwste artikelen

  • Veertien dagen - Margaret Atwood & Douglas Preston

  • Woorden van Timo - Tialda Hoogeveen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

Gerelateerde artikelen

  • Deze tv-series worden gecanceld of krijgen een nieuw seizoen

  • Aflevering 100 van Riverdale wordt in oude Archie Comics stijl

  • Creators van The Vampire Diaries komen met nieuwe pilot

  • Er is een Sweet Valley High film in de maak

  • Live-action Powerpuff Girls tv-serie in de maak

Zoek in artikelen