Despicable Me 4 is bevestigd

Gru en onze gele vriendjes komen terug! Universal Pictures en Illumination hebben bekend gemaakt dat Despicable Me 4 naar het grote scherm komt. Het duurt alleen nog even voordat we weer van de superschurk en zijn handlangers mogen genieten: de film komt naar verwachting uit op 23 juli 2024.

Verschrikkelijke Ikke
Dat er een Despicable Me 4 zou komen was geen verassing. Despicable Me is namelijk een van de meest succesvolle franchise van animatiefilms aller tijden. De eerste film van de serie, in Nederland beter bekend als Verschrikkelijke Ikke, kwam hier in 2010 uit. In 2013 kreeg de film zijn vervolg en Verschrikkelijke Ikke 3 is in 2017 verschenen. De film gaat over de slechterik Gru (ingesproken door Steve Carell) die de wereld wil domineren met zijn legertje van gele handlangers. Als er plots drie weesmeisjes voor de deur staan loopt zijn reputatie gevaar: in plaats van een grote schurk gaan de meisjes hem zien als de perfecte papa.

Cast
Het is alweer 14 jaar nadat het origineel is verschenen, maar gelukkig horen wij een groot deel van de originele cast weer in Despicable Me 4. Steve Carell, Kristen Wiig, Pierre Coffin, Miranda Cosgrove en Steve Coogan keren terug om de hoofdrollen te vertolken. Chris Renaud, de regisseur van de eerste twee delen, neemt de regie weer voor zijn rekening. Waar de film dit keer over gaat is nog niet bekend.



Minions: The Rise of Gru
Fans van Gru en zijn gele handlangers moeten dus nog een paar jaar wachten op Despicable Me 4, maar deze zomer verschijnt wel een spin-off van de filmserie. Twee jaar geleden moest Minions: The Rise of Gru al verschijnen, maar de film liep flink wat vertraging op. De animatiefilm gaat over het verhaal van een jonge Gru die graag lid wil worden van Vicious 6, een team van slechteriken. Een aantal stemmen die we in Minions: The Rise of Gru zullen horen zijn Taraji P. Henson, Jean-Claude Van Damme, Russell Brand en Julie Andrews. De film verschijnt op 1 juli 2022. Het is niet de eerste spin-off die de grappige hulpjes krijgen: in 2015 kwam de prequel Minions al uit.

Bekijk hier de trailer:

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • Dit zijn de 33 films met de meeste winst ooit

  • 13x animatiefilms met vervolgen om te bingewatchen

  • Deze films en series worden in september van Netflix verwijderd

  • Deze films en series verschijnen in december op Videoland

  • Minions 2 heeft een titel en releasedatum

Zoek in artikelen