• Home
 • Nieuws
 • Luister op Storytel klassiekers zoals 1984 van George Orwell

Luister op Storytel klassiekers zoals 1984 van George Orwell

We kennen ze allemaal, die titels waarvan mensen zeggen dat je ze gelezen moét hebben. Een paar van deze klassiekers zijn 1984 en Pride and Prejudice, maar ook Alice in Wonderland en Oliver Twist gooien hoge ogen. Wist je dat je deze klassiekers bij Storytel kan luisteren? Wij hebben voor jullie een paar onmisbare klassiekers onder elkaar gezet. Benieuwd? Lees dan snel verder! En wist je dat je via Chicklit.nl wel 30 dagen gratis Storytel kunt luisteren? 

Storytel laat George Orwells dystopie 1984 weer tot leven komen met meerdere stemmen die het verhaal voorlezen waaronder theater- en filmacteur Jacob Derwig.

1984
Storytel heeft het wereldberoemde verhaal van George Orwell in een ander jasje gestoken. Het verhaal is door de jaren heen zijn eigen leven gaan leiden. Het is de inspiratie geweest voor meerdere films en tv-series. Waar gaat 1984 over? Een ambtenaar op het ministerie van Waarheid, Winston Smith, raakt verstrikt in een strijd tegen de alles doordringende Partij en wordt gekweld door zijn gedoemde liefde voor Julia. In Orwells steeds weer herdrukte anti-utopie verkeert de wereld in de wurggreep van een systeem dat is gegrondvest op de verbreiding van angst, haat en wreedheid en dat iedere vorm van persoonlijke vrijheid en individualiteit uitsluit. Dit tijdloze verhaal is nu, inclusief sound effects, bij Storytel te beluisteren!

LUISTER HIER EEN FRAGMENT:

Krijg jij niet genoeg van klassiekers? Dit zijn ook prachtige klassiekers op Storytel die je niet wil missen: 

 

Pride and Prejudice

In het landelijke Engeland aan het einde van de achttiende eeuw worden de vijf zusjes Bennet door hun moeder opgevoed met één enkel doel voor ogen: een geschikte man vinden en trouwen. De koppige Elizabeth is het hier echter niet geheel mee eens.

 

De grote Gatsby

 

De grote Gatsby’ van F. Scott Fitzgerald gaat over de steenrijke eenling Jay Gatsby. Onder de broeierige oppervlakte van zijn leven schuilt een geheim: een stil, onmogelijk verlangen naar Daisy Buchanan. En deze destructieve obsessie dreigt alles te vernietigen.

Dune

Het verhaal speelt zich af op de planeet Arrakis, in de volksmond "Duin', de enige plek waar een belangrijke grondstof gedolven kan worden. Het is het verhaal van de strijd van Paul Atreides om zijn planeet te bevrijden en zijn familie te wreken.

Animal Farm 

Wanneer de dieren de boerderij overnemen, denken ze dat dat het begin van een beter leven is. Maar al snel grijpen de varkens de macht en wordt een van hen, Napoleon, de leider van alle dieren. Een voor een komen de beginselen van de revolutie ten val...

To Kill a Mockingbird

Een blanke vrouw beschuldigt een zwarte man van verkrachting. Hoewel hij beslist onschuldig is, is de uitkomst van deze rechtszaak zo voorspelbaar dat geen advocaat zijn vingers er aan wil branden...behalve Peck, een stadsgenoot van aanzien. Zijn barmhartige pleidooi kost hem meerdere vriendschappen, maar leveren hem het respect en de bewondering op van zijn twee moederloze kinderen.

Het portret van Dorian Gray

 

Het portret van Dorian Gray’ van Oscar Wilde gaat over een rijke, beeldschone jongeman in Londen, die zijn tijd spendeert aan decadente diners en theatervoorstellingen. Als de estheet het portret ziet dat een vriend van hem heeft gemaakt, ontstaat het onnatuurlijke verlangen altijd zo knap te blijven, terwijl het schilderij in zijn plaats veroudert. Terwijl Gray door het leven gaat als het toonbeeld van serene schoonheid, verschijnen op het veilig weggestopte portret mysterieuze tekens van aftakeling: de jonge god verandert langzaam in een duivel.

Alice in Wonderland

Geen situatie is magischer dan het moment waarop je met Alice door een konijnenhol tuimelt en dwars door een spiegel gaat. In de werelden waar Alice in terechtkomt buitelen ontmoetingen met vreemde figuren en fabeldieren over elkaar heen. De grens tussen fantasie en werkelijkheid is verdwenen. Alice, het Witte Konijn, de Maartse Haas en alle andere Wonderlandbewoners, ze zijn niet alleen onze vrienden geworden, maar ook al bijna 150 jaar onderdeel van onze literaire erfenis. 

The Count of Monte Cristo

Het leven lacht Edmond Dantès toe, tot jaloerse 'vrienden' hem op de dag van zijn verloving valselijk van landverraad beschuldigen. Hij wordt ten onrechte opgesloten in de donkere kerkers van het Château d'If, waar hij veertien jaar zucht om gerechtigheid. Zijn te betreuren verloofde Mercédès heeft ondertussen, na jaren van trouw aan Dantès, toegestemd in een vreugdeloos huwelijk met zijn huichelachtige vijand Fernand. Als Dantès hoort van een verborgen schat op het eiland Montecristo, besluit hij te ontsnappen, de schat in handen te krijgen en deze te gebruiken om wraak te nemen op de drie mannen die hem in het verderf hebben gestort.

Nieuwste artikelen

 • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

 • De beterweter – Marc-Uwe Kling

 • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

 • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

 • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

 • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

 • Winnen: The Vampire Diaries goodiepakket van Storytel

 • Deze boeken moet je eens in je leven gelezen hebben

 • De beste luisterboeken op Storytel

 • Luister via Chicklit.nl gratis naar The Vampire Diaries op Storytel

Zoek in artikelen