• Home
  • Nieuws
  • De leukste spellen onder de noemer Spelen is Leren!

De leukste spellen onder de noemer Spelen is Leren!

Naast dat het samen spelen van spelletjes dé manier is om te genieten van quality time is het ook van onschatbare waarde voor de ontwikkeling van een kind. Bij Unbox Now worden de leukste spelletjes in het zonnetje gezet die, naast plezier en lol, ook een bijdrage leveren aan de prestaties van een kind. Wij hebben speciaal voor onze lezers de leukste educatieve spellen voor de hele familie op een rijtje gezet. Ben jij benieuwd welke spellen dit zijn? Lees dan snel verder, want Spelen is Leren

Oog-hand coördinatie
Met een spel als Dobble train je je reflexen en oog-hand coördinatie! Dit leuke kaartspel draait om de symbolen die op de kaartjes staan. Er zijn vijf spelvariaties waarbij het steeds het doel is om zo snel mogelijk matchende symbolen te vinden en te roepen. Zie jij als eerste een match? Dan win jij het kaartje. Dobble is een erg leuk en simpel spel die de concentratie, motoriek en snelheid op de proef stelt! Daag jezelf uit en ga voor de overwinning! Dobble kan gespeelt worden met twee tot en met acht spelers vanaf 6 jaar. De potjes zijn erg snel waardoor je blijft spelen! Wie gaat het vaakst winnen? 

Bron: Unbox Now 

Ontwikkeling van een kind
Wanneer kinderen de ruimte krijgen om hun fantasie en creativiteit de vrije loop te laten, helpt dit hun verbeelding, verwondering en andere non-cognitieve vaardigheden te prikkelen (Centrum Brein & leren, VU Amsterdam 2015). Kinderen kunnen interesses en talenten ontwikkelen en zich ontplooiten als persoon. Ze hebben met name baat bij het vertellen en voorlezen van verhalen! Hier hebben wij de twee ideale spellen voor gevonden: 

Dixit
Een spel om je fantasie te ontwikkelen! Bij het sprookjesachtige Dixit zegt één beeld meer dan duizend woorden. Met behulp van een plaatje op een Dixit kaart verzint een speler een verhaal en aan de andere spelers de taak om te raden over welke kaart het gaat. Creativiteit en fantasie kennen hier geen grenzen. Van het vertellen van verhalen tot het tekenen van plaatjes, op een leuke manier ontwikkel je jezelf! Dixit wordt gespeelt met drie tot en met acht spelers vanaf 8 jaar. Een spelletje duurt ongeveer een half uur. 

Bron: Unbox Now

Rory's Story Cubes
Met Rory's Story Cubes verzin je de mooiste, gekste of grappigste verhalen wanneer je de dobbelstenen hebt gegooid. Met de negen verhaalstenen is het aan de speler om er een verhaal van te maken. Het simpele spel heeft maar één regel: er zijn geen foute antwoorden! Rory's Story Cubes kun je met één tot en met 12 spelers spelen vanaf 6 jaar. Een spelletje duurt ongeveer 15 minuten. 

Bron: Unbox Now

Quality Time
We hebben je ondertussenen genoeg redenen gegeven waarom het voor een kind goed is om spelletjes te spelen, maar hoe zit dat dan met ouders? Onderzoek naar het gedrag van digital parents (IDM families, 2021) bevestigd dat ouders vaak behoefte hebben aan Quality time. Probeer die momentjes dan ook te pakken! Bijvoorbeeld voor het huiswerk maken of na het eten. Spelletjes zijn leuk voor het hele gezin: nodig opa en oma uit en maak er een spelletjesavond van! 

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Sneak peek: Chicklit.nl in Spanje

  • Spring Breakers (DVD)

  • 12 x Disney quizzen

Zoek in artikelen