• Home
  • Nieuws
  • Haal het meeste uit je telefoonabonnement: tips voor binge-watching van films en series

Haal het meeste uit je telefoonabonnement: tips voor binge-watching van films en series

Je smartphone is tegenwoordig veel meer dan gewoon een apparaat waarmee je mensen kunt bellen. Met de opkomst van streamingdiensten heb je eigenlijk altijd een bioscoop in je broekzak. Met abonnementen op Disney+, Amazon Prime, Netflix, HBO Max en Videoland en met alle nieuwe series is binge-watching de beste optie om al die content te consumeren. Je moet dus best even aanpoten om bij te blijven met al die nieuwe series. Het is hard werken, maar iemand moet het doen. Om dit te doen heb je wel een telefoonabonnement nodig om je bij te staan. En dan moet je dat telefoonabonnement ook nog eens zo gebruiken dat je alles eruit haalt wat erin zit! Hoe je dat doet? Dat lees je hier.

Het begint met het perfecte telefoonabonnement

Stap één in dit proces is het kiezen van het perfecte telefoonabonnement. Ga je voor een sim only abonnement of wil je er een telefoon bij? Om te streamen heb je natuurlijk wel een goede telefoon nodig, misschien is dat een reden om een nieuw iPhone bij je abonnement te pakken. Of misschien is jouw telefoon nog prima en wil je alleen je data upgraden. Het belangrijkste voor een echte binge-watcher is de hoeveelheid data en de snelheid van het internet. Niemand wil midden in een cliffhanger blijven hangen omdat je internet op of te traag is.

Work smarter not harder

Als je gaat binge-watchen doe je dit natuurlijk niet alleen thuis. De echt goede series kun je niet zomaar stopzetten. Dit betekent dat je soms ook verder gaat met streamen als je in de trein zit, als je moet wachten bij de tandarts of als je in de auto zit (niet achter het stuur natuurlijk). Dan heb je in de meeste gevallen geen WiFi, dus dan moet je je data gebruiken. Of je kiest ervoor om de afleveringen die je nog moet kijken te downloaden. De meeste streaming diensten bieden deze mogelijkheid aan, dus hoef jij je data niet te gebruiken en kun je offline verder gaan met streamen. Download de afleveringen thuis met WiFi en kijk ze waar je maar wilt.

Optimaliseer je kijkervaring

Als het tijd is om te gaan binge-watchen moet de hele ervaring goed zijn. Je wilt een goede beeldkwaliteit, goed geluid en je wilt de perfecte serie kijken op het juiste moment. Dit vergt even wat planning, maar het is de moeite waard. Begin met het schoonmaken van je scherm. Klinkt simpel, maar het maakt echt een verschil. Zorg ook dat je goede oortjes of een koptelefoon hebt. Zo wordt je niet afgeleid tijdens het kijken. Over afleidingen gesproken: zet je telefoon op niet storen. Met uitzondering van je belangrijke contacten natuurlijk. Bespaar jezelf (en je moeder) de stress van 20 gemiste oproepen van je moeder terwijl jij jezelf verliest in die spannende serie. Maak kijklijsten en vul deze regelmatig aan. Plan wat je wilt kijken en zorg dat je altijd op de hoogte blijft van de nieuwste series op Netflix.

 

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • Slapeloze nachten - Elizabeth Hardwick

  • Gek op jou - Tijan

  • Bezoek San Diego Comic Con gratis vanuit Nederland

Zoek in artikelen