Ontmoeten en groeten op Manuscripta

De vierde editie van Manuscripta, de feestelijke opening van het boekenseizoen, vond begin september plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam. Niet alleen werd de succesvolle beurs uitgebreid met een extra avond voor publiek, ook ontving Manuscripta dit jaar een record aantal bezoekers. Zo’n 5.500 bezoekers bezochten lezingen, debatten, podiumgesprekken met auteurs en de stands van meer dan 100 uitgeverijen. Hoogtepunten van dit jaar waren de bekendmaking van de zes genomineerde titels voor de NS Publieksprijs 2010, maar natuurlijk ook de Meet & Greet met Chantal van Gastel. Drie gelukkige dames mochten samen met een vriendin, moeder of zus hun favoriete schrijfster het hemd van het lijf vragen.


In de namiddag was het zover, de gelukkige winnaressen mochten samen met een introducee hun favoriete schrijfster ontmoeten. Gelukkig scheen het zonnetje, zodat we buiten een rustig (en vooral zonnig) plekje konden opzoeken in het gras. Aldaar stonden de roze limonade en stroopwafels op roze servetjes klaar.

Chantal van Gastel heette de lezeressen van harte welkom en stak meteen van wal met haar verhaal. Op spontane en enthousiaste wijze beantwoordde zij de vragen van haar grootste fans. Wist jij al dat Chantal kennismaakt met haar personages door te beginnen met een gesprekje in haar hoofd? Ze “interviewt” ze in haar fantasie, zodat ze de hoofdpersonen leert kennen en vanuit daar ontstaat dan de basis van het verhaal. (Nee hoor, Chantal, dat is volkomen normaal, haha).

Chantal vertelt met passie over haar favoriete serie Grey’s Anatomy en hoe zij de verhalen van McDreamy en McSteamy (wie kent ze niet?!) verwerkt in haar boeken. Ook vertelt ze wat haar eigen favoriete auteurs zijn. Sophie Kinsella en Ceclia Ahern zijn haar grootste voorbeelden en ooit hoopt ze – net als hen – ook fulltime te kunnen schrijven. Voor nu geniet ze met volle teugen van het schrijven (ze is alweer bezig met haar vierde boek) en raakt ze ontroerd door alle fijne reacties van haar lezeressen.

 

De winnaressen en hun aanhang konden hun boeken laten signeren en kregen als kers op de taart ook nog eens een cadeautje: een tegoedbon voor een gesigneerd exemplaar van Chantals nieuwste boek Geknipt voor jou, welke eind september 2010 verschijnt. 

Nieuwste artikelen

  • Recensie: Reminiscence

  • Recensie: Sex Education - seizoen 3

  • Dit weten we over Fantastic Beasts 3

  • Deze films en series verschijnen in oktober op Netflix

  • Emily in Paris seizoen 2 onthult eerste beelden

Gerelateerde artikelen

  • De première datum van PLL is bekend!

  • 100 wereldplekken

  • Ik moet je iets vertellen

  • That’s it

  • Het geheim van Chanel Nº 5

Zoek in artikelen