Meet & Greet met Chantal van Gastel

Op zaterdag 19 maart 2011 was het zover: Ilse Bighelaar - één van onze followers op Twitter en haar zus Simone reisden af naar Etten-Leur om hun favoriete Nederlandse chicklit-auteur te ontmoeten: niemand minder dan Boek van het Jaar-winnares Chantal van Gastel. In Etten-Leurs''s befaamde eetcafé Zus & Zo kletsten zij gezellig wat af onder het genot van een lekkere High Tea.


Wat er aan vooraf ging...
Op 31 december 2010 postte Chicklit.nl op Twitter het bericht in dat er een Meet & Greet zou worden verloot met de winnaar van de Boek van het Jaar-verkiezing, wanneer zij 1000 followers op Twitter zou hebben. Helaas lukte het haar niet om met dat magische getal het nieuwe jaar in te luiden, maar in 2011 werd het voornemen al gauw werkelijkheid. Chicklit.nl passeerde de 1000 en Chantal van Gastel vierde haar overwinning met het Boek van het Jaar 2010.

De uitslag
Onder de ruim 1000 followers op Twitter bevond zich slechts één gelukkige dame die kans maakte op de exclusieve Meet & Greet met niemand minder dan Chantal van Gastel. Chicklit-fanaat Ilse Bighelaar was uitverkoren om samen met haar zus haar idool te ontmoeten.

Zus & Zo
De zusjes reisden op een zonnige zaterdag af naar (hoe toepasselijk) café Zus & Zo in Etten-Leur; Chantals favoriete lunchcafé en een waar begrip in Etten-Leur. Er werd een overheerlijke High Tea geserveerd met een overvloed aan hartige hapjes, zoete lekkernijen en zalige sandwiches.
Met een mondvol chocolade kon het "onmoeten en groeten" beginnen....

 

Ontmoet en Groet
Zenuwachtig als de meiden waren, vergaten ze hun boeken mee te nemen om te laten signeren door Chantal. Maar gelukkig heeft Chantal een telepatisch voorgevoel en bracht zij van elk van haar boeken twee gloednieuwe exemplaren mee om cadeau te doen aan de zussen. Chantal wist de meiden al gauw te ontdooien en wat volgde was een gezellig gesprek over Chantals ervaringen als schrijfster en haar favoriete televisieserie Grey''s Anatomy.

Wist jij bijvoorbeeld dat Chantal haar manuscript van Zwaar Verliefd al twee jaar in de boekenkast had liggen, voordat ze het lef had om deze naar een uitgeverij te sturen? En wist jij ook dat zij door middel van een collage over het boek wist op te vallen bij minstens twee uitgevers, die met elkaar de strijd aan gingen om haar boek te mogen uitgeven? Ilse en haar zus Simone zijn zo nog wel meer interessante weetjes over Chantal te weten gekomen en konden met een volle buik en een grote glimlach op hun gezicht weer terug naar huis.

Chantal van Gastel is een gerenommeerd chicklit-schrijfster uit eigen land. Ze sloeg met haar debuut Zwaar Verliefd meteen de spijker op z''n kop en ook het vervolg Zwaar Beproefd werd een daverend succes. Haar derde boek Geknipt voor jou werd bekroond met de titel Boek van het Jaar 2010. In augustus van dit jaar volgt alweer haar vierde boek: Zoek het maar uit.

Nieuwste artikelen

  • The Witcher seizoen 3 komt eraan en nieuwe trailer onthuld

  • Spannende Stranger Things seizoen 4 teaser onthult een spookhuis

  • Bridgerton seizoen 2 teaser: Anthony Bridgerton ontmoet liefdesinteresse Kate Sharma

  • De schaduwkoningin - Marianne en Theo Hoogstraaten

  • Later als ik groot ben - Marian Keyes

Gerelateerde artikelen

  • 100 wereldplekken

  • Ik moet je iets vertellen

  • That’s it

  • Het geheim van Chanel Nº 5

  • Supermom’s stijlgids

Zoek in artikelen