Lunchen met Sophie Kinsella

Onlangs verscheen hét nieuwe boek van Sophie Kinsella. Het boek waar  iedere chicklit-fan al meer dan drie jaar op wacht: het vervolg op de  shopavonturen van Shopaholic Becky Brandon (geboren Bloomwood). Ter ere van Mini-Shopaholic bracht Sophie Kinsella eind oktober een bezoek aan  Amsterdam en Antwerpen en kreeg Chicklit.nl de kans om in het chique  Ambassade Hotel met haar te lunchen…


De lunch in het Ambassade Hotel in Amsterdam begon verrassend, want onze andere favoriete schrijfster Chantal van Gastel bleek ons te vergezellen in de ontmoeting met onze heldin. Chantal was misschien nog wel zenuwachtiger dan dat wij waren – want óók zij is immens fan van Sophie Kinsella. In een chique lounge van het hotel mochten we plaats nemen naast Sophie. En meteen was er die klik: ze leek onze beste vriendin met wie we ongedwongen kletsten over haar succesvolle boeken, de verfilming van Shopaholic en onze favoriete film-hunks.

Sophie (die eigenlijk natuurlijk Madeleine Wickham heet) praatte voluit over haar ervaringen op de set van Confessions of a Shopaholic – de film die in 2009 op het witte doek verscheen. Sophie verklapt dat de rechten al door Disney waren gekocht, nog vóórdat haar debuut überhaupt het leven zag. Het heeft erg lang geduurd voordat de film er eindelijk was, maar Sophie is heel tevreden over het resultaat. Op de vraag of ze het niet erg vond dat de Britse Becky omgetoverd was tot een rasechte Amerikaanse, antwoordde Sophie: “Het maakt eigenlijk helemaal niet uit welke nationaliteit Becky heeft. Waar het mij om ging was dat ze haar karakter goed uit de verf lieten komen. Dat ze niet alleen maar die oppervlakkige shopverslaafde kant van Becky zouden laten zien, maar ook dat ze een warm en zorgzaam hart heeft voor anderen. En dat is goed gelukt. Isla Fisher heeft haar fantastisch geportretteerd”.   

  

Nu we het toch over filmsets hebben: Sophie heeft ook ooit een kijkje mogen nemen op de set van Pirates of the Caribbean. Ze heeft Johnny Depp helaas niet ontmoet, maar ze heeft – zonder dat ze het wist – wel achter hem gestaan. “Onze ruggen hebben elkaar ontmoet, dat is in elk geval iets.”, aldus Sophie.

Gelukkig blijft de Becky op papier nog altijd haar eigenheid behouden. Sophie beschrijft bewust geen uiterlijke kenmerken van Becky, omdat ze vind dat de lezers zélf hun eigen Becky moeten kunnen creëren. Het zijn haar gedachten die haar definiëren. “De Becky die ik bedacht heb, is nog steeds gewoon mijn eigen Becky. Ze is niet opeens veranderd in Ilsa Fisher en ik hoop dat mijn lezers dat gevoel ook niet hebben”.


Het grappigste wat Sophie ooit heeft meegemaakt is de reactie van een man, die wilde weten waar toch die Denny&George sjaaltjes te koop waren. Hij wilde zijn vrouw – die groot fan was van Shopaholic - verrassen met zo’n dure sjaal, maar kwam van een koude kermis thuis toen bleek dat Sophie het merk simpelweg verzonnen heeft.

Tussen het kletsen door, nemen we ook nog even tijd voor de lekkere broodjes en laten we ons exemplaar door Sophie signeren. Of twee, of drie…
Ook heeft Sophie een momentje genomen om alle bezoekers van Chicklit.nl een boodschap na te laten, want ze is vereerd door alle positieve reacties die ze van haar Nederlandse fans krijgt.

Sophie is inmiddels bezig met een nieuw boek, dat weer een stand-alone zal zijn. Gelukkig stelt ze ons gerust: we hoeven nog geen afscheid te nemen van Becky Brandon (geboren Bloomwood). Hoe dan ook, wij kruisen de dagen en de maanden in elk geval al af tot er een nieuw boek van haar verschijnt. En vertrekken huiswaarts met een grote glimlach op ons gezicht…

Mini Shopaholic

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (31 stemmen)
 • Omschrijving:

  Becky Brandon (geboren Bloomwood) is dol op haar tweejarige dochtertje. Maar de opvoeding van Minnie valt vies tegen. De kleine meid heeft al op prille leeftijd een verzameling Dolce & Gabbana-laarsjes en kasten vol designkleding. Haar favoriete woordje is ‘hebben’ en overal waar ze komt, van de peuterspeelzaal tot Harrods, laat ze enorme puinhopen achter. Van wie zou Minnie dat toch hebben? Becky is ten einde raad. Haar man Luke zit na de dood van zijn geliefde stiefmoeder ook al niet lekker in zijn vel. Becky besluit hem op te fleuren met een geweldige surpriseparty. Dat is het begin van vele gênante leugentjes om bestwil – tot de zaken wederom gierend uit de hand dreigen te lopen.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Dit is waar de kinderen uit kerstfilms nu zijn

 • Nee! Kerstklassieker The Holiday krijgt toch geen vervolg

 • Er komt een vervolg op de kerstfilm The Holiday!

 • Netflix trailer Harry & Meghan onthuld

 • Gletsjer - Suzanne Vermeer

Gerelateerde artikelen

 • No Et Moi

 • That’s it

 • Rituals: Your body. Your soul. Your rituals.

 • Supermom’s stijlgids

 • Het geheim van Chanel Nº 5

Zoek in artikelen