Oh dokter.... ik ben zo verliefd!

Woensdag 30 november verschijnt het zevende seizoen van Grey''s Anatomy op DVD: de populaire doktersserie waar een groot deel van Nederland op maandagavond voor thuisblijft. En dat is niet alleen vanwege het goede, aangrijpende en humoristische verhaal, maar natuurlijk ook vanwege het mannelijk schoon wat er in ronddartelt. Verwonderlijk is het dan ook niet dat er veel stelletjes rondlopen in Seattle Grace Hospital. De vrouwen daar zijn natuurlijk niet immuun voor de knappe mannen!  Maar ook in ''real life'' heb je te maken met stelletjes op de werkvloer. En nog vaker dan je denkt! Hier een aantal interessante weetjes:

3 op de 4 mensen is verliefd (geweest) op een collega
Wist je dat 71 procent van de singles om je heen iedere maandag met een bonkend hart en een rode blos op zijn/haar wangen de werkvloer betreedt? En niet omdat ze verkouden zijn of zich niet goed voelen, nee, omdat ze tot over hun oren verliefd zijn op een collega! En zo gek is dat natuurlijk helemaal niet als je je bedenkt dat je meer tijd doorbrengt met je collega’s dan met je vrienden of zelfs je aanhang.

Zoete verboden vrucht
Er zijn verschillende redenen waarom veel mensen zich nog steeds in een relatie op het werk storten: buiten het feit dat je natuurlijk niet altijd in de hand hebt op wie je verliefd wordt, en je heel veel tijd met je collega''s doorbrengt, maakt het stiekeme gedoe het ook onwijs spannend. Bijna de helft van de verliefde collega''s zegt dat de romance tijdens het samenwerken, in de baas zijn tijd, ontstaan is. 

Houdbaarheidsdatum
Veel relaties op het werk zijn vrij snel - na een paar maanden - weer over. Maar volgens hoogleraar psychologie Stefan Lievens - die een boek schreef over relaties op het werk - is de gemiddelde houdbaarheidsdatum toch vijf jaar.
Uit zijn onderzoek blijkt ook dat in een groot deel van de gevallen een van de twee partijen eigenlijk al een partner had en dat de directe collega''s zich het meeste aan deze situatie storen. Als beide partijen single zijn hebben de collega''s er minder moeite mee (ook al wordt hier nog steeds veelvuldig over geroddeld!).

Seks met de baas
Volgens het onderzoek van Lievens blijkt dat 20% van de vrouwen seks zou hebben met hun baas, als hier een promotie tegenover zou staan. 

Top 5 vrijplekken op het werk: 
(bron: Jobat.be)

5. De toiletten
4. De kopieerkamer
3. De lift
2. De noodtrappen
1. Het kantoor van de baas


Of je nu zelf op dit moment verliefd bent op een collega, denkt dat die collega wel erg verkikkerd naar je kijkt de laatste tijd, of dat er juist helemaal geen knetterend vuurwerk is bij jou op kantoor... je kunt nergens zo genieten van relaties op het werk als in het zevende seizoen van Grey’s Anatomy. De populairste artsen van primetime-televisie keren terug voor een onovertroffen seizoen vol emotionele wendingen. Het is een jaar waarin Seattle Grace Hospital een nieuwe start moet maken, omdat iedereen nog worstelt met het drama dat hen zo persoonlijk raakte. Nieuwe relaties ontstaan en onverwoestbare relaties worden op de proef gesteld...

Nieuwste artikelen

  • Deze actrices verborgen hun zwangerschap niet op tv

  • Zo had de Harry Potter cast eruit moeten zien volgens de boeken

  • Deze acteurs vonden het vreselijk om elkaar te zoenen

  • Deze artiest maakt van Disney karakters echte mensen

  • Deze films en series verschijnen in juni op Netflix

Gerelateerde artikelen

  • Vijftig tinten vrij

  • De feiten over daten in de bioscoop!

  • Top 5 series met de lekkerste mannen

  • Verslaafd aan jou

  • Wat gebeurt er met Repelsteeltje en Belle in het nieuwe seizoen van Once Upon A Time?

Zoek in artikelen