And the wildcard goes to...

In 2011 is er elke maand een titel verkozen tot Boek van de Maand. Aangezien er maar 12 maanden in een jaar zitten, zijn dat dus ook 12 titels. Er waren echter meer succesvolle titels waarvan wij vonden dat zij een nominatie verdienden. Dus dit jaar geven we voor het eerst een wildcard weg. En jij bepaalde welk boek die kreeg! And the wildcard goes to... 

Het jaar 2011 vloog aan ons voorbij, maar ze zeggen niet voor niets ''time flies when you''re having fun'' en zo was het ook: een fun jaar waarin Chicklit.nl veel meegemaakt heeft. Onze nieuwe look natuurlijk als absolute hoogtepunt. Maar 2011 was ook een jaar waarin onwijs veel leuke boeken zijn verschenen. Ik noem Jill Mansell. Ik noem Ann Brashares. Ik noem Lindsey Kelk. Ik noem Rachel Gibson. Ook een aantal debutanten sloegen meteen raak met hun eerste boek. Zij kregen allemaal de eer om met 4 of 5 hartjes te worden beloond én tot Boek van de Maand te worden verkozen in 2011. 

Zoals jullie weten is elk Boek van de Maand automatisch genomineerd voor ons jaarlijkse Boek van het Jaar verkiezing. En dat is in 2011 niet anders. Maar waar staat bijvoorbeeld de winnares van 2010, Chantal van Gastel, op de lijst? Of Gillian King met haar succesvolle O, o, Olivia? Of bijvoorbeeld het tweede boek van onze schrijfwedstrijd-winnares Ilse Spall? Stuk voor stuk evengoede boeken die allemaal ook een plaatsje verdienen op de nominatielijst. Maar.... we moeten streng zijn en keuzes maken! Dus dit jaar werd het jaar waarin we één wildcard zouden weggeven aan een aboslute topper die het waard zou zijn om toch nog toe te voegen aan de lijst. En wie die wilcard zou krijgen, dat bepaalde jij! 

De vier gelukkigen die in aanmerking kwamen voor de wilcard waren:
Zoek het maar uit - Chantal van Gastel
Blind Date - Ilse Spall 
O, o, Olivia - Gillian KIng 
Leef la Vida Loca - Belinda Jones

De stemmen vlogen ons weer om de oren. Al gauw werd duidelijk dat de fans en aanhang van Gillian King en Chantal van Gastel een heuse strijd aan het voeren waren. Nek aan nek liepen zij in de race voor de meeste stemmen. Dan stond Chantal bovenaan en dan werd zij weer ingehaald door Gillian. Maar de finish kwam in zicht en toen was het tóch Boek van het Jaar 2010-winnares Chantal van Gastel die als eerste over de streep kwam! En daarmee wordt haar prachtige boek Zoek het maar uit! aan het lijstje van genomineerden toegevoegd.

En dan is nu de grote hamvraag: welk boek wordt Boek van het Jaar 2011? Laat het stemmen maar beginnen!

Zoek het maar uit

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (70 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wat zou jij doen als je een tweede kans kreeg in je leven?

  Met die vraag wordt Ella geconfronteerd als haar schijnbaar perfecte leventje overhoopgehaald wordt door een gewapende overval die ze ternauwernood overleeft. Is haar baan in een boekwinkel eigenlijk wel genoeg voor haar? Wanneer gaat ze nu eindelijk zelf een boek schrijven? Wordt het niet eens tijd om te gaan samenwonen met haar ideale vriendje Owen? En waarom denkt ze opeens de hele tijd aan Dex, de jongen met wie ze opgroeide, haar eerste grote liefde? Gelukkig kan Ella met alles wat haar bezighoudt terecht bij haar oma. Dan stuit ze op een geheim dat oma altijd met zich heeft meegedragen over haar eigen jeugdliefde.

Meer info

MEMBER RECENSIES

 • Het boek van Stof, deel 2: Het geheime bondgenootschap

Nieuwste artikelen

 • Eeuwig licht - Francis Spufford

 • Hotel op de Rots : Hotel in de Wolken - Mel Hartman

 • Grimwoud - Nadia Shireen

 • Oostende is niet ver meer - Katrien van Hecke

 • Tante Poldi 4: Tante Poldi en de Zwarte Madonna - Mario Giordano

Gerelateerde artikelen

 • De 10 populairste chicklit schrijfsters

 • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

 • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

 • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

 • De beste zomerboeken in 2021

Zoek in artikelen