Gezellig tea-en met Jill!

In het prachtige Ambassade Hotel aan de Amsterdamse grachten was het dan eindelijk zover: Chicklit.nl mocht de enige echte Jill Mansell ontmoeten. Na zoveel leuke boeken van haar gelezen te hebben, werd dit toch echt wel eens tijd! Onder het genot van een heerlijke Afternoon Tea mochten we Jill aan de tand voelen. En dat hebben we gedaan. Wat we natuurlijk wilden weten: “Wanneer verschijnt je nieuwe boek?”

Het chique Ambassade Hotel was de plaats waar het allemaal gebeurde: fans, de boekhandel, de uitgeverij, de winnaars van de Jill Mansell-schrijfwedstrijd (Astrid Harrewijn, Ilse Spall en Lisette Jonkman) en natuurlijk Chicklit.nl en haar winnaars kwamen bij elkaar om de enige echte Jill Mansell in real life te ontmoeten. Om de sfeer er goed in te krijgen, begonnen we de middag met een heuse Jill Mansell-quiz. Natuurlijk had Chicklit.nl een naam hoog te houden en kon ze het niet maken om fouten te maken. De score was dan ook 100%!


Daarna werd Jill aan de tand gevoeld door journalist Liddie Austin, die haar onderwierp aan een vragenvuur, terwijl ondertussen alle lekkere hapjes binnenstroomden. Toen Jill netjes haar vragen beantwoordde: “Worden je boeken ook weleens gelezen door mannen? Wist je altijd al dat je auteur wilde worden? en Schrijf je je boeken nog steeds met pen en papier?”, konden wij al genieten van al het lekkers dat geserveerd werd: van sandwiches en scones met clotted cream en jam tot heerlijke gebakjes en héél véél thee. Het was een echte Engelse tea voor een echte Engelse auteur!

Na het vragenvuur was het tijd voor quality time met Jill en kwam ze even bij iedereen aan tafel zitten om gezellig een kletspraatje te houden, of nog meer vragen te beantwoorden. Jill houdt van Amsterdam en vond het jammer dat ze een week te laat was voor het ijs op de grachten. Ze vindt dit prachtig om te zien (alhoewel ze niet begrijpt dat mensen gaan schaatsen op het ijs als men niet zeker weet dat het ijs onder de bruggen dik genoeg is. Eng vindt ze dit). Daarnaast hebben we het over het gebruik van een smartphone gehad en het feit dat iedereen tegenwoordig overal foto’s van maakt. Toen de gebakjes met de cover van Jill’s nieuwste boek op tafel werden gezet, trok iedereen namelijk spontaan de smartphone tevoorschijn uit zijn/haar tas of broekzak (ze waren ook wel erg schattig!). Zelf wil Jill ook foto’s maken, maar omdat ze nog niet helemaal gewend is aan haar nieuwe supersonische telefoon vergeet ze dit meestal (tijdens dit gesprek echter niet, want Jill plaatste een dag later een foto op Twitter van Melissa die vrolijk met haar telefoon zat te spelen. Deze foto is door Jill zelf gemaakt!). In het verlengde dit gespreksonderwerp vertelde Jill ons dat ze alweer bezig is met een nieuw boek (haar volgende boek Vlinders voor altijd moet eerst nog verschijnen in Nederland), waarin de hoofdrolspeler fotografe is.


Na het gezellige gesprek nog snel even wat fotootjes maken en toen was het alweer tijd om Jill los te laten en haar naar de volgende tafel te laten gaan. Wij vervolgden onze Afternoon Tea en deden ons tegoed aan nog meer heerlijke gebakjes. Waaronder de schattige gebakjes met de cover van Jill’s nieuwste chicklit Vlinders voor altijd, welke in Nederland in juni staat te verschijnen. En als het boek net zo lekker smaakt als de gebakjes, dan komt het helemaal goed!

De middag werd afgesloten met een signeersessie. Voor iedereen schreef Jill een persoonlijke tekst in het boek. Het enige wat ik kon denken was: “dat ze hier nog fut voor heeft na twee dagen Huishoudbeurs!” Ook Chicklit.nl kreeg persoonlijk gesigneerde boeken. Nieuw leesvoer, joepie! Het was een goede afsluiter van een gezellige middag met een leuke auteur. We zijn blij dat we haar ein-de-lijk in het echt hebben mogen ontmoeten en hopen dat we nog lang van haar boeken mogen genieten!

Drie is te veel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (19 stemmen)
 • Omschrijving:

  Cass Mandeville is gelukkig. Ze presenteert eem succesvol radioprogramma, is al jaren getrouwd met haar jeugdliefde Jack en samen hebben ze drie geweldige kinderen. Cleo is een aanstormend topmodel em Sean een succesvolle stand-up comedian. Hun jongste dochter Sophie, nu nog verborgen achter dikke brillenglazen, is duidelijk een schoonheid in de dop. In de ogen vam de nationale pers is de familie Mandeville perfect. Tot de oogverblindende journaliste Imogen op de stoep staat voor een intervieuw met Cass, op Jacks verjaardag. Cass ontdekt dat Jack niet zo perfect is als ze dacht. Ze krijgt hulp uit onverwachte hoek, van Sophie. Lukt het ze om het huwelijk te redden?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Deze series zijn wereldwijd het populairst op Netflix

 • 8 aanraders voor Young Adult tv series die je nu kan streamen

 • De 10 grappigste Disney personages!

 • Waar is de Once Upon a Time cast nu?

 • Doni en de kracht van de blauwe veer - Dwight van van de Vijver

Gerelateerde artikelen

 • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: dit is de top 3

 • De beste zomerboeken in 2021

 • 12 x romantische boeken

 • 15 foto's die je niet zal begrijpen als je geen Pretty Little Liars fan bent

 • 10 interviews van Chicklit.nl die je wilt lezen

Zoek in artikelen