15 x de beste sitcoms

Sitcoms. We houden ervan. Je hoeft even aan niks te denken en kan gewoon lekker lachen. Er staan al heel veel sitcoms op Netflix en er komen, gelukkig, steeds weer nieuwe bij. Van de ouwe gouwe Friends uit de 90's, tot nieuwe sitcoms sterren als Unbreakable Kimmy Schmidt: Dit zijn de 15 beste sitcoms.

1. Friends

Friends is een van de populairste sitcoms ooit. De serie gaat om een groep van zes vrienden: Rachel, Ross, Monica, Chandler, Joey en Phoebe. De zes twintigers wonen in appartementen in Manhattan, New York. Rachel heeft net haar verloofde Barry voor het altaar laten staan en gaat samenwonen met Monica. Het tweetal woont in een appartement tegenover Chandler en Joey en Monica's broer Ross is ook vaak van de partij. Hij is kapot van het feit dat zijn ex-vrouw lesbisch is. Phoebe is Monica's ex-huisgenote. Daarnaast brengen ze ook veel tijd door in het koffiehuis 'Central Perk'. De serie komt uit de jaren 90 maar is nog steeds ontzettend grappig. Alle seizoenen kan je sinds januari ook kijken op Netflix.

Komedie series

Bron: Bright/Kauffman/Crane Productions, Warner Bros

2. How I Met Your Mother

Deze topper van de komedie series draait om vader Ted die in het jaar 2030 zijn zoon Luke en dochter Penny vertelt over hoe hij ooit hun moeder heeft ontmoet. Het begint allemaal in 2005. De zevenentwintigjarige Ted Mosby is na zijn afstuderen naar New York verhuisd. In MacLaren's, een bar onder hun appartement, ontmoet hij zijn vrienden die hem helpen de ware te vinden. Ted vertelt verhalen over zijn vrienden en flashbacks zijn geen uitzondering in de serie. 

Komedie series

Bron: 20th Century Fox

3. Modern Family

Modern Family gaat over drie gezinnen in een familie. Pater Jay is hertrouwd met een veel jongere vrouw Gloria. Zij heeft een zoon uit een vorig huwelijk: Manny. Jay heeft uit zijn eerste huwelijk twee kinderen. Oudste dochter Claire is getrouwd met Phil en samen hebben ze drie kinderen: Haley, Alex en Luke. Jay's zoon Mitchell is homoseksueel, heeft een relatie met Cameron, en een geadopteerd Vietnamees dochtertje genaamd Lily. De serie geeft met veel humor een kijkje in de levens van de gezinnen en is heel herkenbaar voor de kijker.

Komedie series

Bron: 20th Century Fox

4. Younger

De 40-jarige Liza Miller is sinds een jaar gescheiden maar zit met geldproblemen door de gokverslaving van haar ex-man. Ze moet het huis verkopen en intrekken bij haar vriendin Maggie. Door haar leeftijd is het vinden van een baan niet makkelijk en dan zit haar dochter ook nog eens in India. In een café ontmoet ze Josh, maar hij denkt dat ze nog in de twintig is. Hierdoor bedenkt ze een dubbelleven als 26-jarige. Ze krijgt een baan als assistente bij een uitgeverij en raakt bevriend met de jonge Kelsey, die haar meeneemt in de wereld van jongvolwassenen. Younger is een van de vrij nieuwe sitcoms met in een van de hoofdrollen Hillary Duff. Vers bloed in het genre van de komedie series!

Komedie seriesBron: TV Land

5. The Office

David Brent is de manager van Wernham Hogg en probeert in de smaak te vallen bij zijn jongere werknemers. Dit lukt hem, zacht gezegd, niet zo goed. Hij is niet autoritair en niet consequent genoeg. Gareth Keenan zit bij het Britse reserveleger, wat hij zelf heel stoer vindt, maar de rest van het kantoor ziet hem als een sukkel. Tim Canterbury is de grapjas waar veel kijkers zich mee identificeerden. Hij zit namelijk niet zo op zijn plek op het kantoor. Net als in alle sitcoms, zit er veel humor in deze komedie series.

Komedie series

Bron: Reveille, NBC

6. The Good Place

In The Good Place gaat het over Eleanor Shellstrop, die overlijdt en wakker wordt in het leven na de dood. Ze ontmoet Michael, de burgemeester van The Good Place, die haar prijst voor haar leven op aarde. Eleanor is namelijk terechtgekomen op een hemelachtige plek. Alleen realiseert ze zich dat het onterecht is dat ze daarnaartoe is gestuurd, ze heeft helemaal niet zo goed geleefd. Dit moet ze verbergen voor de andere bewoners en Eleanor probeert haar leven te beteren. In seizoen 2 komt Eleanor erachter dat The Good Place juist niet de ‘hemel’ is maar een slechte plek. Komedie series gaan natuurlijk om humor maar dit is een van de sitcoms met een ander verhaal dan normaal. The Good Place is verfrissend en origineel, maar ook met humor.

Komedie series

Bron: Netflix

7. That 70's Show

That ’70s Show is een een klassieker in het rijtje van sitcoms. De retro show die gaat over het leven van een groep tieners in de Amerikaanse plaats Point Place. Het draait vooral om het leven van Eric Forman, zijn vier vrienden en zijn vriendin Donna Pinciotti. De show geeft een beeld van de jaren ’70 met de modetrends, politieke en sociale gebeurtenissen, seksualiteit, feminisme, ontwikkeling van televisie en het gebruik van drugs, met natuurlijk een sausje van humor. 

Komedie seriesBron: 20th Century Fox

8. The Nanny

Dit is een van de oudste komedie series uit het rijtje. Fran Fine werkt in de bruidswinkel van haar vriendje Danny, en wacht tot hij haar ten huwelijk zal vragen. Maar nee, hij dumpt haar en ontslaat haar meteen uit zijn winkel. Fran gaat met make-up langs de deuren om geld te verdienen, een baantje dat ze vroeger altijd deed. Als ze aanklopt bij het huis van Maxwell Sheffield, een rijke Broadway-musicalproducer, wordt ze gezien als een sollicitante voor de kinderjuffrouw. Voor ze het weet trekt ze in het huis als de nieuwe kinderjuf. 

Komedie seriesBron: CBS

9. The Big Bang Theory

De vrienden Leonard, Sheldon, Howard en Raj werken allemaal bij het natuurkundige bedrijf Caltech. Het zijn echte nerds met een liefde voor wiskunde en fysica. Leonard en Sheldon wonen samen in een appartement en krijgen op een dag een mooie blonde overbuurvrouw: Penny. Zij is niet zo slim als de mannen maar heeft in tegenstelling tot hen wel de sociale vaardigheden. Dit is een van onze favoriete komedie series aller tijden! 

Komedie seriesBron: Chuck Lorre Productions, Warner Bros

10. The Fresh Prince Of Bel Air

The Fresh prince of Bel Air heeft de komedie series een beetje op de kaart gezet en was ontzettend populair. Will Smith is een tiener van de straat die geboren en getogen is in West-Philadelphia. Na een incident wordt hij door zijn moeder weggestuurd om te gaan wonen bij zijn oom en tante en hun gezin in Bel-Air. Zijn achtergrond en de achtergrond van de elite in Bel-Air botst nog weleens, op hilarische wijze.

Komedie seriesBron: NBC, Quincy Jones Entertainment

11. 2 Broke Girls

Max Black, een cynische serveerster, en haar nieuwe collega Caroline Channing, een rijkeluisdochter die aan lager wal raakt nadat haar vader werd gearresteerd voor fraude, werken in Brooklyn. Als Max erachter komt dat haar vriend vreemdgaat, laat ze hem vertrekken en neem de dakloze Caroline in huis. Samen willen ze geld verdienen aan Max' zelfgemaakte cupcakes. Om een zaak op te bouwen moeten ze 250.000 dollar bij elkaar zien te sparen. 

Komedie seriesBron: Michael Patrick King Productions, Warner Bros

12. New Girl

De sukkelige maar schattige Jess zoekt een nieuw huis nadat haar vriend is vreemdgegaan. Ze komt te wonen in een appartement met drie vrijgezelle mannen: barman Nick (Jake Johnson), fitnesstrainer Coach en vrouwenversierder Schmidt. Later komt kattenliefhebber Winston er nog bij. Ze overtuigt hen haar te accepteren door te vertellen dat ze bevriend is met modellen, o.a. haar vriendin Cece.

Komedie seriesBron: Elizabeth Meriwether Productions

13. Scrubs

Het ziekenhuis Sacred Heart is een fictief Amerikaans ziekenhuis. Vanuit hoofdpersonage John Dorian's ogen ('J.D.') volgen we de loopbaan van vier personages vanaf de eerste werkdag van J.D. tot en met het vertrek van J.D. bij Sacred Heart. Tegenover het sitcoms deel staan dramatische scènes, die het harde leven van een dokter goed laat zien.

Komedie seriesBron: Doozer, Tower, ABC

14. Will & Grace

Will & Grace hadden een lange relatie, maar Will wilde niet erkennen dat hij homoseksueel is. Ze krijgen ruzie en zien elkaar niet meer. Twaalf jaar later komen ze elkaar weer tegen. Will heeft net een relatie van zes jaar achter de rug en Grace woont samen met Danny. Will woont in een luxe appartement op Manhattan, waar zijn vriend Jack vaak op bezoek komt. Als Danny Grace ten huwelijk vraagt komt Will tussenbeide; hij vindt dat Grace beter verdient. Grace beseft na een ruzie dat Will gelijk heeft en maakt het uit. Will en Grace vinden dat ze te close zijn om nog vriendjes te hebben.

Komedie seriesBron: KoMut

15. Unbreakable Kimmy Schmidt

Kimmy Schmidt past zich aan aan het leven in New York, nadat ze is gered uit een apocalyoptische sekte uit Indiana. Ze werd 15 jaar lang vastgehouden in een bunker door eerwaarde Richard Wayne, samen met drie andere vrouwen. Maar Kimmy is niet zielig, en geen slachtoffer, vindt ze zelf. Ze bouwt een nieuw leven op in de straten van New York en wordt vriendinnen met haar hospita Lillian, haar kamergenoot Titus en socialite Jacqueline. Het aanpassen na 15 jaar uit de running zijn geweest valt haar zwaar, maar met de hulp van haar vrienden gaat het steeds beter. Van de komedie series is dit een van de betere series die je zeker moet gaan kijken! 

Komedie seriesBron: Netflix

Welke van de 15 beste sitcoms en komedie series vind jij het leukst?

Lees ook: Deze Netflix serie is nu al de hit van 2018

 

Nieuwste artikelen

  • My own worst enemy – Lily Lindon

  • De laatste verhalenverteller - Donna Barbra Higuera

  • Martin Scherstra – Hotel De jutter

  • De vrouwen van de suikerrietplantage - Ildefonso Falcones

  • De terugkeer naar Maxton Hall College - Mona Kasten

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

  • Friends fouten die je waarschijnlijk nooit zijn opgevallen

  • Deze acteurs werden tijdens de opnames vervangen

  • De 18 leukste sitcoms op een rijtje

Zoek in artikelen