De favoriete tv-series van Sarah J. Maas

Sarah J. Maas, bekend van de Hof van Doorns en Rozen-serie en De Glazen Troon-serie, heeft af en toe ook weleens ontspanning nodig. Hoewel schrijven echt haar passie is, vindt ze het heerlijk om zo nu en dan haar favoriete tv-series te bingewatchen!  Wij mochten haar vragen welke tv-series ze het allerliefst kijkt en die hebben we hieronder op een rijtje gezet. 

Brooklyn Nine-Nine

Jake Peralta is een detective uit Brooklyn. Hij heeft de gave om zaken ontzettend snel op te lossen. Helaas heeft hij tijdens het oplossen van de zaken maar weinig respect voor de autoriteiten. Wanneer de no-nonsense commandant Raymond Holt arriveert bij de 99ste divisie heeft hij iets te bewijzen en botsen de twee ontzettend erg.

favoriete tv-series van Sarah J. MaasBron: NBC

Bob’s Burgers

Bob Belcher heeft een vrouw en drie kinderen. Samen proberen ze hun familie bij elkaar te houden. Daarom beginnen ze Bob's Burgers, het restaurant waar Bob altijd al van heeft gedroomd. 

favoriete tv-series van Sarah J. MaasBron: Fox

The Office

The Office volgt het leven van een aantal mensen die voor een papierwarenbedrijf in Pennsylvania werken. Manager Michael Scott vindt zichzelf een geboren leider en een geniale grapjas. Maar achter zijn grapjes gaat stiekem een loser schuil. Ook zijn werknemers blijken een heerlijk stelletje ongeregeld. Jim Halpert is een sympathieke flierefluiter die graag met zijn collega's dolt en vooral de ambitieuze Dwight Schrute moet het vaak ontgelden. 

favoriete tv-series van Sarah J. MaasBron: NBC

Parks and Recreation

Parks and Recreation volgt Leslie Knope. Zij is de adjunct-directeur van de Parks and Recreation afdeling in de fictieve stad Pawnee in Indiana. Leslie neemt, samen met de verpleegster Ann Perkins, een project aan om een verlaten bouwterrein te veranderen in een  prachtig park. Maar terwijl ze met dit project bezig zijn lopen ze tegen van alles en nog wat aan.

favoriete tv-series van Sarah J. MaasBron: NBC

Jeopardy!

Jeopardy! is een Amerikaanse spelshow. In de show wordt de algemene kennis van de deelnemers getest. Jeopardy! bevat een quiz waarin de deelnemers hints krijgen in de vorm van antwoorden. Zij moeten dan een bijpassende vraag formuleren. 

de favoriete tv-series van Sarah J. MaasBron: NBC

Psych

Psych volgt  de jonge adviseur van de politie van Santa Barbara: Shawn Spencer. Iedereen kent hem als de zogenaamde 'paranormale rechercheur'. Dat is iemand die via zijn of haar paranormale gaven, zoals helderziendheid, misdaden oplost. In werkelijkheid is Shawn helemaal niet helderziend. Hij heeft gewoon een ontzettend goed geheugen en waarnemingsvermogen. Hierdoor kan hij zelfs uit kleine (schijnbaar nutteloze) details cruciale informatie afleiden. 

favoriete tv-series van Sarah J. MaasBron: Universal Pictures

The Great British Bake Off

In deze realityserie gaat Engeland op zoek naar de allerbeste thuisbakker. Alle creaties worden door een kritische jury beoordeeld, bestaande uit Paul Hollywood en Prue Leith. Sandi Toksvig en Noel Fielding presenteren The Great British Bake Off.

favoriete tv-series van Sarah J. MaasBron: BBC One

Battlestar Galactica

Aan het begin van Battlestar Galactica kom je te weten dat de mensen van de 12 koloniën de Cylons hebben gemaakt. De Cylons zijn in opstand gekomen tegen hun vroegere meesters. Hierna volgde er een bloederige oorlog. Uiteindelijk wordt er een wapenstilstand gesloten en de Cylons verdwijnen naar een andere planeet. Er wordt een ruimtestation gebouwd waar mensen en de Cylons elkaar één keer per jaar kunnen ontmoeten om politieke zaken met elkaar te bespreken. Helaas zijn de Cyclons nooit op komen dagen en niemand weet waarom. Op het moment dat de serie echt begint, is het veertig jaar geleden dat de mensheid een laatste teken van leven van de Cylons heeft vernomen..

My Mad Fat Diary

My Mad Fat Diary neemt een hilarisch kijkje in het leven van tieners in de jaren 90. We volgen het verhaal vanuit het de ogen van Rae. Zij is een grappig meisje van 16 jaar, die gek is op muziek. Ondanks haar aparte moeder moeder, haar eigen lichaamsbeeld en haar psychische problemen heeft ze een levenslust waar je u tegen zegt. In My Mad Fat Diary gaat ze op zoek naar de liefde en seks! 

Bron: E4

Veronica Mars

In deze serie maken we kennis met detective Veronica Mars. Ze is een beetje een buitenbeentje in een trendy Californische badplaats. Na de dood van Lily, de beste vriendin van Veronica, valt haar leven uit elkaar. Ze besluit om een onderzoek te starten naar de dood van Lily en is alleen nog maar daarmee bezig. 

Bron: The CW

Buffy the Vampire Slayer

In Buffy the Vampire Slayer worden actie en humor met elkaar gecombineerd. De serie draait om Buffy Summers. Op haar 16de ontdekt ze dat ze een bijzondere gave bezit. Ze blijkt namelijk een zeldzame vampierdoder te zijn. Ze moet de wereld behoeden voor de ondergang door zoveel mogelijk demonen en vooral vampiers te doden...

Bron: 20th Century Fox

Sailor Moon

Deze serie draait om Bunny Tsukino, een meisje dat in Azabu Juuban (een wijk in Tokio) woont. Op een dag ontmoet zij de pratende poes Luna. Luna vertelt haar dat ze de Sailorstrijdster van de maan is en dat zij het kwaad moet bestrijden. Bunny krijgt daarvoor van Luna een broche waarmee ze in Sailor Moon kan veranderen. Ze vecht als Sailor Moon tegen verschillende vijanden. Naarmate de serie vordert, komt ze meer te weten over haar verleden en over haar krachten. Tevens ontdekt ze de andere Sailorstrijdsters: Sailor Mercurius (Mercury), Sailor Mars, Sailor Jupiter en Sailor Venus.

Bron:  Cloverway International (CWI)

The 100

Zevenennegentig jaar geleden werd de Aarde onbewoonbaar door een nucleaire ramp. Om te beoordelen of de Aarde weer bewoonbaar is worden honderd jeugdige gevangenen teruggestuurd naar de Aarde. Onder hen bevinden zich onder andere Clarke, Finn, Bellamy en Octavia. Samen met de anderen moeten zij leren omgaan met onvoorspelbare omstandigheden en onbekende roofdieren.. anders zal het menselijk ras onherroepelijk ten onder gaan!

Bron: Warner Home Video

Seinfeld

De serie draait om het leven van Jerry Seinfeld, zijn buurman Kramer, zijn beste vriend George en zijn ex-vriendin Elaine. Samen komen ze altijd in de meest bizarre situaties terecht. De afleveringen zijn allemaal gebaseerd op het echte leven van de schrijver!

Bron: Sony Pictures

Wat is jouw favoriete tv-serie van Sarah J. Maas' lijst?

Lees ook: Dit zijn de favoriete films van Sarah J. Maas

Nieuwste artikelen

  • Hannahs vlucht - Jan Eliasberg

  • Tot aan de zon en terug - Jill Mansell

  • De Code - Denise Rudberg

  • Grenzeloze liefde - Kyra Rutgers

  • Zelfs de honden - Jon McGregor

Gerelateerde artikelen

  • The 100 feiten die je nog niet wist

  • Fantasy series

  • De beste fantasie series

  • Disney+ Star voegt in februari meer dan 200 films en series toe

  • De 11 beste serie finales

Zoek in artikelen