14 x fantasy series

Wij hebben de leukste fantasy series voor jullie op een rijtje gezet. Of je nu houdt van sprookjes, vampieren, weerwolven, spoken, mysteries of draken; wij hebben ze gevonden voor jullie. Dus zoek je nog een leuke serie om verslaafd aan te raken?! Lees dan snel verder...

Kijk je liever een film? Kijk dan HIER voor romantische fantasy films

1. Once upon a time

Op Emma's 28ste verjaardag staat Henry plotseling voor haar deur. Tien jaar geleden heeft ze hem afgestaan ter adoptie. Henry is ervan overtuigd dat Emma de dochter is van Sneeuwwitje en Prins Charming, en dat ze voorbestemd is een machtige vloek op te heffen. Emma gelooft het niet, maar gaat toch met Henry mee terug naar Storybrooke. Hier ontmoet ze de mysterieuze Mr. Gold en botst ze met burgemeester Regina Mills. Dit is Henry's adoptiemoeder, die volgens hem eigenlijk de Boze Koningin is!

fantasy seriesBron: ABC

2. The Vampire Diaries

The Vampire Diaries draait om de middelbare scholiere Elena Gilbert. Zij is erg populair en wil altijd de beste zijn. Dan ontmoet ze de mysterieuze Stefan Salvatore, hij is een vampier die ten tijde van de Italiaanse Renaissance geboren is. Terwijl de liefde tussen de twee opbloeit wordt het dorp waarin ze wonen, Mystic Falls, opgeschrikt door brute moorden. Ondertussen komt Elena erachter dat Stefan een vampier is en verdenkt zij hem van het plegen van de gewelddadige moorden. Op dat moment verschijnt zijn broer Damon Salvatore op het toneel. De broers nemen het tegen elkaar op met als inzet, de ziel van Elena. Wanneer er een driehoeksverhouding ontstaat barst de strijd in alle hevigheid los.

fantasy seriesBron: The CW

3. Supernatural

Sam Winchester heeft in zijn kindertijd jacht gemaakt op het bovennatuurlijke kwaad. Vandaag de dag ligt dat allemaal ver achter hem. Hij wil nu gewoon zijn rechtenstudie afmaken en een normaal en rustig leven leiden. Maar alles verandert wanneer Dean, de broer van Sam, opeens voor zijn neus staat. Hij heeft al jaren bijna geen contact met hem gehad, maar nu heeft Dean verontrustend nieuws: hun vader, een man die al 22 jaar op het kwaad jaagt, is verdwenen. Om hem terug te vinden, moeten de twee broers opnieuw de jacht openen, net als hun vader… en Sam moet het leven weer opnemen waarvan hij dacht dat hij het voorgoed achter zich had gelaten.

Fantasy seriesBron: The CW

4. The Originals

The Originals is een spin-off van The Vampire Diaries. Deze sexy nieuwe reeks zit vol bovennatuurlijke elementen en gaat over de 'Originele' vampierfamilie. De gevaarlijke vampier/weerwolf Klaus keert terug naar New Orleans – de stad die hij eeuwen geleden heeft helpen bouwen – waar hij erachter komt dat zijn voormalige duivelse protegé Marcel, een charismatische vampier, de controle heeft en die niet zomaar uit handen geeft...

fantasy seriesBron: The CW

5. True Blood

In True Blood maken we kennis met Sookie Stackhouse, een lieve en onschuldige serveerster, die haar krachtige gave om gedachten te kunnen lezen verborgen houdt; Bill Compton, een 173 jaar oude vampier, die onlangs weer in de stad is komen wonen; Sookies broer Jason, een rokkenjager die voortdurend in moeilijkheden lijkt te zitten; de keiharde Tara, Sookies hartsvriendin; Sam, de eigenaar van Merlotte's die probeert zijn gevoelens voor Sookie voor zich te houden; Lafayette, een gast die altijd wel iets geheimzinnigs in z'n schild voert en dan zijn er nog veel meer eigenaardige reeks personages die hun opwachting maken in de serie. Ze verbergen stuk voor stuk duistere geheimen.

fantasy seriesBron: HBO

6. Teen Wolf

Teen Wolf is een bovennatuurlijk drama dat de avonturen volgt van Scott McCall. Hij is een middelbare scholier en outcast, die gebeten wordt door een weerwolf. Hierna bezit hij buitengewone en bovennatuurlijke kwaliteiten. Scott probeert zijn normale leven voort te zetten, maar moet tegelijkertijd zijn best doen om zijn geheime leven als weerwolf voor iedereen verborgen te houden. De enige personen die hij zijn geheim vertelt is zijn beste vriend Stiles Stilinski. Hij helpt hem door de veranderingen in zijn leven heen en dit doet hij samen met de mysterieuze weerwolf Derek Hale. Ondertussen heeft Scott z'n oog laten vallen op Allison Argent, een nieuw meisje op school. Al snel raakt ze bevriend met Lydia Martin. Zij is het oppervlakkige, maar intelligente vriendinnetje van Jackson Whittemore, de aanvoerder van het lacrosseteam. Jackson vindt Scott's recente fysieke bekwaamheid maar verdacht en is vastbesloten zijn geheim te achterhalen, koste wat het kost.

Fantasy seriesBron: MTV

7. Bitten

Bitten is gebaseerd op de veelgeprezen boekenserie van Kelley Armstrong. Bitten volgt de avonturen van de 28-jarige Elena Michaels, 's werelds enige vrouwelijke weerwolf. Elena, een wees, dacht eindelijk haar ware liefde gevonden te hebben in Clayton. Maar door een kleine beet, werd het normale leven voorgoed van haar afgenomen. Alles waar ze naar hunkerde is verloren en ze moet nu overleven met de roedel. 

fantasy seriesBron: Space

8. Penny Dreadful

Penny Dreadful is een serie waarin de meest iconische en angstaanjagende karakters uit de literatuur nieuw leven in geblazen krijgen. Dorian Gray, Victor Frankenstein en Abraham van Helsing gaan samen met een groep nieuwe personages op een duistere en brute zoektocht om een ziel te redden – zelfs als ze worstelen met hun eigen monsterlijke verleidingen.

Fantasy seriesBron: Netflix

9. Dracula

Het is 1896, Dracula komt aan in het Victoriaanse Londen als Alexander Grayson – een knappe en charismatische Amerikaanse industrieel die beweert dat hij moderne wetenschap komt schenken aan de Victoriaanse maatschappij. 

Fantasy seriesBron: Universal Pictures

10. Once Upon A Time in Wonderland

Once Upon a Time in Wonderland gaat over Alice. Zij reist naar Wonderland om haar geliefde Cyrus te redden. Hierbij krijgt ze hulp van Will Scarlet en de White Rabbit. Helaas is niet iedereen te vertrouwen en de vijanden van Alice zijn niet gemakkelijk te verslaan.

Fantasy seriesBron: ABC

11. Game Of Thrones

Game of Thrones is geïnspireerd op de fantasieboeken Een Lied van IJs en Vuur van George R.R. Martin. Het speelt zich af in een fantasiewereld waar de zomers jaren kunnen duren en winters zelfs een heel leven lang. Dwars door de intrigerende aarden van het zuiden, de wilde gronden van het oosten, het bevroren noorden en tot aan de oude Muur die het rijk beschermt tegen mysterieuze gevaren, vechten de machtige families van het Zeven Koninkrijken om de Troon van Westeros te veroveren. 

fantasy seriesBron: HBO

12. Grimm

De serie gaat over een politierechercheur, Nick Burkhardt, die tevens een Grimm is. Een Grimm is iemand die strijdt tegen allemaal verschillende mythische wezens. Deze wezens, die ook wel Wesen worden genoemd, zien eruit als doodgewone mensen, maar een Grimm kan zien wat ze in werkelijkheid zijn. De Wesen zijn vooral geïnspireerd op de mythische wezens die voorkomen in de sprookjes van de gebroeders Grimm.

Fantasy seriesBron: NBC

13. Lost Girl

De serie Lost Girl gaat over Bo. Ze ontdekt dat ze een Succubus is, een mythisch wezen die de leven van haar seks partners afvoert. Ze moet haar krachten controleren en zoekt naar de waarheid over haar mysterieuze verleden. 

Fantasy seriesBron: Syfy

14. Being Human

We volgen drie twintigers die samen in hetzelfde huis wonen en een normaal leven proberen te leiden. Dat laatste valt niet mee, want de een is een weerwolf, de tweede een vampier en nummer drie een spook. Als de serie begint, ziet het er niet slecht uit voor het drietal. Annie, het spook, is in haar nopjes: behalve haar huisgenoten kunnen ook steeds meer gewone mensen haar zien. Vampier Mitchell heeft spijt van zijn vroegere dodelijke daden en is vastbesloten af te kicken; geen bloed meer voor hem! En zelfs de neurotische weerwolf George is voor zijn doen goed gehumeurd. Dat kan nooit lang goed blijven gaan… Klik op de titel voor de trailer.

Bron: BBC

Lees ook: Oudere fantasy films die je wil zien

Nieuwste artikelen

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

Gerelateerde artikelen

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

  • V-Wars: de nieuwe Netflix-vampierenserie met Ian Somerhalder

  • Winnen: The Vampire Diaries goodiepakket van Storytel

Zoek in artikelen