Top 12 beste young adult fantasy series

Er zijn al talloze young adult fantasy series verschenen over vampiers, weerwolven, heksen, tovenaars... Over alles is er wel een serie gemaakt! Wij hebben ook heel veel young adult fantasy series gebinged, maar welke series zijn nu écht de moeite waard? En welke zijn het allerbeste? Wij hebben de top 12 beste young adult fantasy series voor jullie op een rijtje gezet, zodat je kan zien welke series je echt een keer gezien moet hebben!

12. Chilling Adventures of Sabrina

We beginnen deze top 12 met Chilling Adventures of Sabrina! Deze leuke serie stopt het verhaal van de bekende heks Sabrina in een nieuw, duister jasje. Als je van zowel spannende series als fantasy houdt, dan is deze serie iets voor jou! Sabrina is een 16-jarig meisje, dat door haar vader (een zwarte magiër) en moeder (een mens) aan Satan is beloofd. Toch probeert ze een normaal leven te leiden, maar al snel krijgt ze te maken met duistere krachten die het niet alleen op haar, maar ook op haar familie en vrienden hebben voorzien. Uiteindelijk zal ze een keuze moeten maken tussen de heksenwereld van haar familie en de mensenwereld van haar vrienden.

beste young adult fantasy seriesBron: Warner Bros. Television, Netflix

11. Shadowhunters

Shadowhunters is een heerlijke serie en met name maken de geweldige karakters deze serie zo ontzettend leuk! En kan je geen genoeg krijgen van de serie? Lees dan vooral ook de boeken waarop de serie is gebaseerd. In deze serie komt Clary Fray erachter dat ze een Shadowhunter is: een half-engel en half-mens. Een zogenaamde Nephilim. Ze heeft niet zo heel veel tijd om aan het idee te winnen, als haar moeder door een oude vijand wordt ontvoerd. En dan begint voor haar het leven als Shadowhunter pas echt. Jace Wayland staat haar bij om haar alles te leren over de wereld van de shadowhunters. Daarbij wordt ze gesteund door haar beste vriend Simon Lewis. 

beste young adult fantasy seriesBron: Constantin Film

10. The Originals

The Originals is een spin-off van The Vampire Diaries.  Deze serie gaat over de 'Originele' vampierfamilie. Klaus keert terug naar New Orleans, de stad die hij eeuwen geleden heeft helpen bouwen. Hij komt erachter dat zijn voormalige duivelse protegé Marcel, een charismatische vampier, de controle heeft en die niet zomaar uit handen geeft...

beste young adult fantasy seriesBron: Warner Bros. Television

9. The Magicians

The Magicians vertelt het verhaal van Quentin Coldwater. Hij gaat studeren aan de Brakebills College voor Magical Pedagogy, een geheime universiteit in New York. Hij en zijn vrienden ontdekken al snel dat de magische fantasiewereld waar ze als kinderen over lazen reëel is en een ernstig gevaar vormt voor de mensheid.

beste young adult fantasy seriesBron: Syfy

8. Sabrina the Teenage Witch

Wie kent deze heerlijke serie van vroeger nog? Deze serie is niet zo duister als de nieuwere serie Chilling Adventures of Sabrina, maar zeker de moeite waard om een keer gezien te hebben. Deze serie gaat over Sabrina. Ze is een tiener en alsof dat niet al erg genoeg is komt ze er ook nog eens achter dat ze een heks is. Ze is de dochter van een tovenaar en een menselijke vrouw. Daardoor is ze een halve heks. Sabrina woont in bij haar tantes Hilda en Zelda en de pratende kat Salem Saberhagen in het plaatsje Westbridge in Massachusetts.

beste young adult fantasy seriesBron: ABC

7. The 100

Deze razendspannende serie over 100 jongeren die naar de Aarde worden gestuurd om te zien of het weer leefbaar is kan natuurlijk niet in deze lijst ontbreken! Als je eenmaal een aflevering gezien hebt is het onmogelijk om te stoppen. Zevenennegentig jaar na een nucleair Armageddon worden honderd jeugdgevangenen teruggestuurd naar de Aarde om te onderzoeken of de planeet weer bewoonbaar is. Onder hen zijn Clarke, Finn en de broer en zus Bellamy en Octavia, die moeten leren omgaan met onvoorspelbare omstandigheden, onbekende roofdieren en elkaar, anders zal het menselijk ras ten onder gaan...

beste young adult fantasy seriesBron: Warner Bros. Television

6. Merlin

Merlin steekt de legende van Arthur in een nieuw jasje, want zowel Arthur als Merlin zijn in deze serie jong! De twee kibbelen heel wat met elkaar af (de woorden clotpole en dollophead worden na het kijken van de serie aan je vocabulaire toegevoegd), maar hun sterke vriendschap en het feit dat ze alles voor elkaar overhebben maakt deze serie geweldig. De serie speelt zich af in Camelot waar legendarische schepsels en mysterieuze volkeren wonen. Het is ook een gevaarlijke wereld waar de genadeloze tiran Uther Pendragon elke vorm van magie heeft verboden. Wanneer Merlin, een jongeman met magische krachten, in het koninkrijk aankomt maakt hij meteen heel wat vijanden. Dankzij zijn mentor Gaius, de wijze lijfarts van Uther, ontdekt Merlin zijn talenten om de mystieke geheimen van Camelot te ontsluieren en daarmee te overleven. Zo ontdekt hij dat zijn lotsbestemming en die van Arthur Pendragon, de volgende vorst van het koninkrijk, onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn…

beste young adult fantasy seriesBron: BBC

5. Smallville

Een goede verhaallijn? Check. Superhelden? Check! Deze serie is een must see! De serie gaat over een jonge Clark Kent. Hij worstelt om zijn plek in de wereld te vinden, terwijl hij leert om zijn buitenaardse krachten voor het goede te gebruiken. Ondertussen krijgt hij te maken met typische tienerproblemen in Smallville, Kansas.

beste young adult fantasy seriesBron: Warner Bros.

4. Stranger Things

De mysterieuze serie Stranger Things is razend populair en dat is ook niet vreemd! Niet alleen zit het verhaal geweldig in elkaar, de karakters zijn fantastisch. De kinderen acteren ontzettend goed en de chemie tussen alle acteurs is duidelijk aanwezig. Hierdoor bevat de serie humor, maar komt de vriendschap tussen alle karakters ook goed tot zijn recht. In Stranger Things krijgt het stadje Hawkins te maken met een vreemde verdwijning van een jongen genaamd Will Byers. Zijn moeder Joyce Byers en zijn vrienden Mike, Lucas en Dustin geloven geen moment dat hij van huis is weggelopen en doen er alles aan om hem terug te vinden. Dan ontmoeten Mike, Lucas en Dustin een meisje genaamd Eleven. Ze blijkt bovennatuurlijke krachten te hebben en samen gaan ze op zoek om de waarheid met wat er met Will gebeurd is te achterhalen.

Bron: Netflix

3. Teen Wolf

We zijn aangekomen bij de top 3 en op de derde plek is Teen Worf geeïndigd! Scott McCall wordt gebeten door een weerwolf. Al snel blijkt hij nu over buitengewone en bovennatuurlijke kwaliteiten te beschikken. Ondanks alles probeert Scott zijn normale leven voort te zetten. Maar tegelijkertijd moet hij ontzettend zijn best doen om zijn geheime leven als weerwolf voor iedereen verborgen te houden. Gelukkig staat hij er niet helemaal alleen voor en kan hij rekenen op de hulp van zijn beste vriend Stiles.

Bron: MTV

2. The Vampire Diaries

De tweede plek gaat naar... The Vampire Diaries! De serie bevat liefde, vriendschap, love triangles, geweldige personages en spannende verhaallijnen. De knappe acteurs die erin spelen zorgen nog voor een extra reden om deze serie te gaan kijken! In The Vampire Diaries ontmoet Elena de broers Stefan en Damon Salvatore. Al snel bloeit er een mooie liefde op tussen Elena en Stefan, maar dan wordt Mystic Falls opgeschrikt door een aantal brute moorden. Niet veel later komt Elena erachter dat Stefan en Damon vampiers zijn. Elena's leven staat hierdoor volledig op zijn kop, zeker als de broers gaan strijden om Elena's liefde. 

Bron: Warner Bros.

1. Buffy the Vampire Slayer

We zijn aangekomen bij de eerste plek en op deze eerste plek staat... Buffy the Vampire Slayer! Deze serie is al iets ouder, maar nog steeds ontzettend leuk! Buffy is een ontzettende badass en de verhaallijn zit gewoon heel goed in elkaar. Buffy Summers ontdekt tot haar ontsteltenis dat ze een bijzondere gave heeft. Ze blijkt namelijk een zeer zeldzame vampierdoder te zijn! Ze moet de wereld behoeden van de ondergang door zoveel mogelijk demonen en vooral vampiers te doden. En ondertussen moet ze ook nog naar school! Gelukkig is ze omringd door goede vrienden die altijd voor haar klaar staan.

Bron: 20th Century Fox Television

 

Lees ook: 13 series die je kan kijken als je The Vampire Diaries mist

Nieuwste artikelen

  • Twisted Lies - Ana Huang

  • Koude harten - Gunnar Staalesen

  • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

  • Legendes & Lattes - Travis Baldree

  • De Rode Woestijn - Paula Isphording

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen