De meest gekeken Netflix series in 2021

We love Netflix! Vooral afgelopen jaar hebben veel van ons een hoop thuis gezeten door de pandemie en dan moet je toch iets met je tijd. Een perfecte kans om al die series te kijken die je wilde zien maar waar je nooit de tijd voor had (genomen). Had jij de eerste twee seizoenen van You bijvoorbeeld allang gekeken, of wilde je er altijd nog eens aan beginnen en was nu het moment? Hierbij een overzicht van de meest bekeken Netflix series in het jaar 2021.

Outer Banks

John B. en zijn vrienden zijn niet bepaald populair omdat ze bij de minder rijke helft van de bevolking horen. De vader van John B. is verdwenen en niemand gelooft dat hij terug zal komen, behalve zijn zoon. Ondertussen speelt er een hele hoop in de levens van de tieners wat betreft de liefde en andere zaken.

You

You vertelt het verhaal van Joe Goldberg, een gepassioneerde man die iets te veel doordraaft in zijn enthousiasme als het om vrouwen gaan. Joe stalkt de vrouw die hij op het oog heeft en stopt niet tot ze van hem is, wat er ook voor nodig is.

Bron: Netflix

Maid

Maid is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Alex gaat bij haar agressieve vriend weg en neemt haar dochter Maddy mee. Om rond te komen gaat ze werken als schoonmaakster, maar het lijkt erop dat het ongeluk Alex achtervolgt...

Too hot to handle

Deze reality serie is een datingspelshow. Wanneer er gezoend of gevreeën wordt, gaat er geld uit de gezamenlijke pot. Koppels worden gevormd, maar het is natuurlijk maar de vraag voor hoe lang... Too hot to handle heeft inmiddels 2 seizoenen.

Sex/Life

Billie is gelukkig getrouwd met Cooper en heeft een prachtig kindje. In principe heeft ze alles wat ze wil, maar ze heeft een nogal wild verleden waar ze af en toe verlangend aan terugdenkt. Wanneer haar bad boy ex weer opduikt, weet Billie niet wat ze met zichzelf en de twee mannen aan moet. Sex/Life is een erotische serie dat een tweede seizoen op Netflix zal krijgen.

Control Z

Control Z is een Spaanse serie waarin een hacker de geheimen van middelbare scholieren dreigt bekend te maken. Sofía is stil en valt niet op tussen haar leeftijdsgenoten, waardoor zij de perfecte persoon is om achter de identiteit van de hacker te komen.

Disenchantment 

Een satirische animatieserie van de bedenker van The Simpsons en Futurama. Prinses Bean voldoet niet aan de verwachtingen van het volk, omdat ze een eigenwijze dronkenlap is. Door een vloek heeft ze altijd gezelschap van een demon genaamd Luci. Ook haar beste vriend Elfo (een elf) gaat met haar mee op haar avonturen.

Fate: The Winx Saga

Wie keek er vroeger allemaal naar Winx Club? Op basis van de animatieserie is een Netflix serie gemaakt voor jong volwassenen over Bloom en haar komst op de school die haar alles gaat leren wat er te leren valt over (haar) magie.

Bron: Netflix

Chilling Adventures of Sabrina

Deze spin off serie van Riverdale gaat over Sabrina die uit een heksenfamilie komt. Ze wil haar identiteit geheim houden voor haar vriendje, maar dat is natuurlijk niet zo gemakkelijk. Lukt het Sabrina om beide aspecten van haar leven te combineren terwijl ze voor hete vuren komt te staan?

The Queen's Gambit

Beth Harmon leeft in de jaren '50 en komt erachter dat ze gek is op schaken. Ondanks dat de schaakwereld gedomineerd wordt door mannen, gaat Beth de uitdaging aan en wint ze grote toernamenten. Haar doel is om de beste schaker van de wereld te worden.

Bridgerton

Deze serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Julia Quinn over de familie Bridgerton. Het eerste seizoen gaat over Daphne, die een goede man aan de haak moet slaan om mee te trouwen. Om anderen jaloers te maken legt ze het aan met de hertog van Hastings, die vooral met rust gelaten wil worden. Maar geen van beiden rekenden ze op de aantrekkingskracht die tussen hen ontstaat.

Bron: Netflix

Never Have I Ever

Devi is van Indiase afkomst en heeft moeite met een moderne tiener in Amerika zijn èn trouw te blijven aan haar afkomst. Daarnaast zijn er heel veel dingen die ze nog nooit heeft gedaan, zoals verliefd worden en de leukste jongen van school aan de haak te slaan. Niets houdt Devi echter tegen wanneer ze eenmaal weet wat ze wil.

Riverdale

In Riverdale gebeuren veel rare dingen. Archie, Betty, Jughead en Veronica zijn tieners die in het mysterieuze dorp wonen. Wat begint met het verhaal van een vermiste tiener loopt uit de hand naar bendes, gewapende overvallen en zelfs onverklaarbare gebeurtenissen in het dorp.

Behind her eyes

Louise begint een affaire met haar therapeut, die getrouwd is. Alsof dit nog niet lastig genoeg is, raakt ze goed bevriend met de vrouw van haar geliefde. Dat kan dus nooit goed aflopen...

Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel

Deze docu-serie verteld over de dood van Elisa Lam in het Cecil Hotel. De mini serie telt 4 afleveringen waarin het mysterie van de dood van Lam uitgelegd wordt.

Lupin

Lupin is een Franstalige serie gaat over Assane Diop, die als immigrant naar Frankrijk is gekomen met zijn vader. Nadat zijn vader onterecht naar de gevangenis gestuurd werd, hing de man zichzelf op. Assane is uit op wraak en gaat op zoek naar de familie Pellegrini, die de oorzaak waren van de opsluiting van zijn vader.

Bron: Netflix

Firefly Lane

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Kristin Hannah. Het verhaal volgt twee beste vriendinnen van hun jeugd in de jaren '70 tot in het begin van de 21e eeuw.

Sky Rojo

Opnieuw een Spaanse serie die gemaakt is door de makers van Vis a Vis en La Casa de Papel. Deze actieserie gaat over drie prostituees die op de vlucht slaan voor hun pooier. Tijdens hun reis ontdekken de vrouwen dat ze samen sterker zijn dan alleen en wordt hun band beter.

Vincenzo

Vincenzo is een Zuid-Koreaanse serie over een jongen die geadopteerd wordt en daardoor van Zuid Korea naar Italië verhuisd. Zijn naam wordt veranderd naar Vincenzo en als volwassene werkt hij voor de maffia. 

Formula 1: Drive to Survive

Deze documentaire volgt het Formule 1 seizoen en de coureurs, maar ook hun teambazen. Voor Formule 1 fans is deze serie echt een uitkomst, waarin veel interviews en achter de schermen aspecten te zien zijn.

The One

In deze Britse sciencefiction serie kunnen vrijgezellen een haar opsturen naar een bedrijf, dat vervolgens onderzoek doet en de ware voor je opzoekt aan de hand van DNA. Naast dit romantische idee wordt ook een moordcomplot gesmeed in The One.

Ginny & Georgia

Ginny verhuisd met haar moeder en zusje naar Georgia, waar de tiener opnieuw moet beginnen. Daar heeft ze weinig zin in, maar gelukkig vindt ze snel een paar vriendinnen en zelfs een vriendje. Maar is hij net zo leuk als de verboden broer van haar beste vriendin?

Bron: Netflix

The Circle

The Circle is zowel een competitie als een sociaal experiment waarin deelnemers via social media met elkaar flirten, maar elkaar niet mogen zien. 

Love, Death & Robots

Deze serie bestaat uit korte animatiefilms die zijn geïnspireerd door het tijdschrift Heavy Metal. Love, Death & Robots is geproduceerd door Tim Miller en David Fincher.

Who Killed Sara

Een Mexicaanse mystery serie over een gepleegde moord. Álex kan het niet laten rusten en gaat op zoek naar de moordenaar van zijn zusje.

El Inocente

De zwangere vriendin van een ex gedetineerde ontvangt een mysterieus telefoontje waarna ze verdwijnt. Het verhaal is gebaseerd op het boek De onschuldigen van Harlan Coben. 

Shadow and Bone

Shadow and Bone is een boekverfilming van de Grisha-reeks van Leigh Bardugo. Wanneer Alina erachter komt dat ze magische krachten bezit, moet ze leren wie ze kan vertrouwen in de gevaarlijke wereld waar ze zich in bevindt.

Bron: Netflix

Jupiter's Legacy

De eerste generatie superhelden wil dat hun kinderen het van ze overnemen, maar niet alles gaat volgens plan en de regels worden al snel aangepast.

Sexify

Een maagd met nul ervaring ontwikkelt een app waarmee ze een technologiewedstrijd wil willen. Maar om echt een goede app neer te zetten, zullen zij en haar vrienden de nodige ervaring op moeten doen.

Money Heist (La Casa de Papel)

Een Spaanse serie over een groep mensen die de grootste bankroof aller tijden gaan plegen. Niets is aan het toeval overgelaten en iedereen weet precies wat hij moet doen.

Squid Game

In Squid Game worden mensen met schulden verzameld om een gigantisch geldbedrag te verdienen. Hiervoor hoeven ze alleen een aantal spellen te spelen. Wat ze echter niet weten, is dat verliezen betekent dat je sterft.

Sex Education

Twee scholieren merken dat hun leeftijdsgenoten met veel onbeantwoordde seksvragen zitten. Ze besluiten geld te vragen voor advies en hulp met de problemen die de anderen hebben.

Manifest

Een vlucht met turbulentie is niet heel ongewoon, maar wanneer het vliegtuig landt komen de passagiers er achter dat ruim vijf jaar verstreken zijn in de tijd dat zij in de lucht zaten. Niemand weet wat er precies aan de hand is.

Lucifer

Lucifer is de duivel maar is er helemaal klaar mee om de heerser van de Onderwereld te zijn. Daarom doet hij afstand van zijn troon en gaat hij in Los Angelos wonen, waar hij de LAPD helpt met het oplossen van zaken door zijn speciale gave.

Bron: Netflix

Turning Point: 9/11 and The War on Terror

Opnieuw een docuserie, ditmaal over de aanslagen op 11 september. In de afleveringen komen persoonlijke verhalen aan bod en wordt er meer informatie bekend gemaakt over de aanslagen en wat men daarover weet.

Clickbait

Nick Brewer lijkt een geweldige familieman, maar wanneer hij ontvoerd wordt komen er ineens dingen over hem naar boven die zijn familie niet weet.

Ragnarok

Ragnarok is een Noorse fantasy serie waarin de Noorse mythologie in een hedendaags jasje vertolkt wordt.

Élite

Élite is een Spaanstalige serie die door Netflix is gemaakt. Het verhaal gaat over een middelbare school voor rijke jongeren waar een jong meisje plotseling dood gevonden wordt. De politie gaat op onderzoek uit. Wie is de dader? En wat is de connectie tussen alle vrienden?

Bron: Netflix

Atypical

Sam is 18 jaar en is autistisch. Samen met zijn familie moet hij zich een weg banen in de wereld, ook al is die niet altijd even logisch voor hem. 

 

Niet al deze titels zijn even bekend en er zullen maar heel weinig mensen zijn die ál deze series bekeken hebben, maar er zitten er zeker wel een paar tussen waar wij enthousiast van worden. En die we stiekem meteen opnieuw willen bekijken...

Bron: Netflix

Lees ook: Dit zijn de 33 films met de meeste winst ooit

Nieuwste artikelen

  • Vind me: Rebelle 2 - Rian Sevenhuijsen

  • En toen ging hij - Jannah Loontjens

  • Film & Serie Top 6: oktober 2023

  • Het leven van een Loser 17 - Het dak eraf

  • Perfecte dagen - Jacobo Bergareche

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • 10 redenen waarom Regé-Jean Page een lekker ding is

  • Netflix codes

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

Zoek in artikelen