8 superheldenseries om van te genieten

Of je nu van actie, avontuur, humor of spanning houdt: superheldenseries hebben het allemaal! Waarschijnlijk denk je nu al snel aan Batman, Superman of Captain America, maar er zijn nog veel meer superhelden met een eigen verhaal! In dit geval hebben ze zelfs hun eigen serie. Wij hebben daarom acht superheldenseries voor je op een rijtje gezet om heerlijk van te genieten!

Hawkeye 

Hawkeye kennen we als de menselijke superheld met pijl en boog die bij de Avengers hoort. De Marvelheld kreeg zijn eigen miniserie op Disney+, die net voor de feestdagen in 2021 op de streamingdienst verscheen. Je begrijpt dat het dus niet alleen een superheldenverhaal, maar ook nog eens een kerstserie is! Om nog niet eens te spreken van de schattige golden retriever die in de serie te zien is...

Clint is na de gebeurtenissen uit Avengers: Endgame behoorlijk van het pad af geraakt. Hij moordde onder de naam Ronin en moet nu de consequenties daarvan onder ogen zien. Een gevaarlijke straatbende zit achter hem aan omdat ze willen dat Hawkeye hen naar Ronin leidt - niet wetende dat hij een en dezelfde persoon is. Clint wil echter vooral zijn verleden achter zich laten en op tijd bij zijn gezin zijn om kerst met ze te vieren. Om dit voor elkaar te krijgen werkt hij samen met Kate Bishop, een jonge vrouw die groot fan van Hawkeye is en hem koste wat het kost wil helpen.

Bron: Disney+, Marvel Studios

The Falcon and the Winter Soldier

Ook The Falcon and the Winter Soldier is een serie over personen die een bijrol spelen in Marvel films. Het verhaal speelt zich af na Avengers: Endgame en Steve Rogers is dus overleden. Zijn vrienden, Bucky Barnes en Sam Wilson, proberen een weg te vinden in de wereld zonder hun goede vriend. Ze kunnen elkaar dan wel niet uitstaan, maar het lijkt er toch op dat ze moeten samenwerken. Een nieuwe Captain America komt namelijk op het toneel, maar niet iedereen is daar even blij mee. Het is aan Sam en Bucky om een gevaarlijke groep met radicalen te stoppen. Daarbij moeten ze echter hun persoonlijke problemen met elkaar achter zich laten om samen het beste voor Amerika - en de wereld - te doen.

The Falcon and the Winter Soldier is een miniserie die je kunt bekijken op Disney+. De serie is tevens een opzetje voor de komende Captain America-film, dus als je die wilt bekijken, is deze serie een echte aanrader.

Bron: Disney+, Marvel Studios

Arrow

Nog een superheld met pijl en boog: Arrow. De Green Arrow van DC wordt gespeeld door Stephen Amell en de serie is een van de populairste superheldenproducties van de afgelopen tien jaar. Het verhaal gaat over Oliver Queen, een jonge miljardair die vijf jaar lang op een eiland vastgezeten heeft. Wanneer hij zijn weg terugvindt naar de stad, strijdt hij tegen de corruptie in zijn stad met de dingen die hij geleerd heeft om te overleven. Hij wordt hierdoor een superheld waarvan niemand weet wie hij echt is...

Arrow werd uitgezonden door The CW en kunnen we in Nederland op Netflix bekijken.

Bron: The CW

Daredevil

Van alle Marvelseries die op Netflix verschenen zijn, is Daredevil de populairste. Matt Murdock is een blinde advocaat die extreem goed op zijn andere zintuigen kan vertrouwen - meer dan andere mensen. Ook deze superheld is het zat dat er zoveel corruptie om hem heen is, waardoor hij zichzelf genoodzaakt voelt om de beschermengel van de wijk Hell's Kitchen in New York te worden.

Daredevil telde drie seizoenen en liep van 2015 tot 2018. Als je echter op de hoogte bent van alle films en series in het MCU, kun je zowel Matt Murdock als bad guy Kingpin in een andere productie gezien hebben... Zou dit betekenen dat zij een grotere rol gaan spelen en belangrijk zijn voor het vervolg van wat Marvel voor ons in petto heeft?!

Bron: Netflix

Agents of S.H.I.E.L.D.:Slingshot

Agents of S.H.I.E.L.D. was een van de meest populaire Marvel tv-shows, met maar liefst zeven seizoenen van 2013 tot 2020; Agents of S.H.I.E.L.D.: Slingshot speelt zich af vlak voor het vierde seizoen van de originele serie en legt de focus op het personage van actrice Natalia Cordova-Buckley: Yo-Yo Rodriguez (Elena). De miniserie bestaat uit 6 afleveringen en duurt slechts 27 minuten. Ideaal als je geen tijd hebt voor lange afleveringen!

In Agents of S.H.I.E.L.D.:Slingshot gaat Elena op een wraakmissie voor de moord op haar neefje, maar dit wordt verhinderd door de komst van de nieuwe Sokovia Akkoorden: een wereldwijde overeenkomst om mensen met krachten te registreren en te monitoren.

Bron: Marvel

Watchmen

Een van de beste superheldenseries van de laatste jaren. HBO's Watchmen is een sequel van de originele DC Comics graphic novel en bestaat uit 9 afleveringen. Het speelt zich af in Tulsa, Oklahoma, 34 jaar na de gebeurtenissen uit de comics. De overheid heeft gemaskerde burgerwachten verbannen vanwege hun gewelddadige methoden, maar ondanks alles verzamelen sommigen zich nog altijd om een revolutie te beginnen, terwijl anderen alles juist willen stoppen. Wanneer er iemand wordt vermoord, beginnen ze een onderzoek naar de dader, maar de grootste vraag is: wie houdt de burgerwachten in de gaten?

Bron: HBO

Stargirl

In Stargirl volgen we het verhaal van de slimme en sportieve Courtney Whitmore die naar Blue Valley in Nebraska verhuist, nadat haar moeder is hetrouwd met Pat Dugan, een voormalig lid van de Justice Society of America. Ze ontdekt hier dat Pat een groot geheim heeft, namelijk dat hij de sidekick van een superheld was. Nadat ze een artefact vindt dat de 'Cosmic Staff' genoemd wordt, wordt ze de superheld Stargirl.

Stargirl ging voor het eerst in premiëre in 2020 en is momenteel te zien via The CW. Tot nu toe bestaat de serie uit twee seizoen en het derde seizoen komt naar verwachting uit in 2022.

Bron: Warner Bros. Pictures

Gotham

Al lang voor zijn carrière als commissaris, bestreed de onervaren politieagent James Gordon misdaad en corruptie in Gotham City. Zo wilde hij de moord op de ouders van Bruce Wayne wreken. Hij wil gerechtigheid en zijn naam jaagt velen angst aan.

De Amerikaanse misdaadserie van FOX is gebaseerd op de personages uit de Batman-strips, maar speelt zich jaren voor Batman af. In de hoofdrollen vinden we Ben McKenzie,Donal Logue en Jada Pinkett Smith.
De serie speelde van 2014 tot 2019 en is momenteel te zien op Netflix.

Bron: Warner Bros. Pictures

 

Bronnen: Collider, IMDb

Lees ook: De leukste berichten over Spider-Man: No Way Home

Nieuwste artikelen

  • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

  • Legendes & Lattes - Travis Baldree

  • De Rode Woestijn - Paula Isphording

  • Ochtendgloren - Corina Bomann

  • Nora schrijft haar eigen verhaal – Annabel Monaghan

Gerelateerde artikelen

  • Series met mooie mannen die je wilt zien

  • Deze films en series verschijnen in mei op Netflix

  • Dit was Stephenie Meyers Twilight droomcast

  • Avengers 4 wordt nog schokkender dan Avengers: Infinity War

  • Krijgt jouw favoriete serie een nieuw seizoen?

Zoek in artikelen