Shoptip: 10x Flitsende e-readers

Hoewel het weer nog niet altijd even goed meewerkt, is het toch echt hartje zomer in Nederland. Dat betekent: vakantie! Dagjes weg, shoppen met vriendinnen en alle tijd voor onze favo hobby: lezen! Of je nu op vakantie gaat naar een exotisch oord, een weekje op de camping staat of gewoon in Nederland blijft, overal gaan de boeken mee naartoe. Een koffer vol verschillende exemplaren is gewenst, maar qua sjouwwerk niet altijd even praktisch. Daar biedt een e-reader uitkomst! Moet je er nog eentje aanschaffen? Wij hebben 10 flitsende exemplaren voor je op een rijtje gezet.


1. De Sony Reader komt als beste uit de test van de consumentenbond. Hij weegt maar 164 gram en is daarmee de lichtste 6-inch e-reader ter wereld. Hij is nu verkrijgbaar in Limited Edition uitvoering (zwart), die alleen bij Bol.com en Albert Heijn verkrijgbaar is voor €99,00.
2. De Kobo Glo (6-inch) is ideaal voor op het strand. Door de verlichting vanaf de voorkant en doordat het scherm niet van glas is gemaakt, treedt er nooit reflectie op. Zelfs niet in het felste zonlicht! Te koop bij saturn.nl voor €129,00 in de kleuren zwart, blauw, zilver en roze.
3. De Kobo Touch (6-inch) is het goedkopere broertje van de Kobo Glo. Deze heeft geen verlichting, maar - in tegenstelling tot de Glo - nog wel fysieke knoppen. Handig dus als je niet zo''n fan bent van alleen een touch-screen. Ook deze e-reader is te koop bij saturn.nl voor €79,99 in de kleuren zwart, lila en zilver.
4. De Ipad mini (7,9-inch) is eigenlijk niet te vergelijken met ''gewone'' e-readers, want dit apparaatje heeft - naast het feit dat hij perfect kan dienen als e-reader - nog veel meer in zijn mars! Dat is dan ook wel aan het prijskaartje te zien. De versie met WiFi en 16 GB is verkrijgbaar voor €314,95 bij mediamarkt.nl in de kleuren wit en zwart. 
5. De Archos 90 (9-inch) e-reader is meer geschikt voor de wat kleinere portemonnee. Leuk is dat hij niet alleen beschikt over een e-reader functie, maar ook gebruikt kan worden als muziek-, video- en foto-speler. Met zijn 9-inch is de Archos 90 precies op boekformaat. Verkrijgbaar bij bol.com voor €65,00 in de kleur zwart.
 

6. De Bebook Pure (6-inch) is een slank ontworpen e-reader met een kristalhelder e-ink scherm, zodat je urenlang achter elkaar kunt lezen zonder last van je ogen te krijgen. Deze handige e-reader is te verkrijgen bij dixons.nl voor €79,99 in de kleur zwart.
7. De Samsung Galaxy Tab2 7.0 (7-inch) is net als de Ipad mini een tablet en heeft dus veel meer opties dan e-readers hebben. Het nadeel bij deze tablets is het materiaal. Door het glasscherm kun je bijvoorbeeld veel moeilijker in de zon lezen dan met een ''gewone'' e-reader. Deze tablet is verkrijgbaar bij saturn.nl voor €179,00.
8. De Autovision AV-701 (7-inch) leest als een echt boek, je kunt een heuse boekenlegger plaatsen en gebruik maken van bookmarks. Deze e-reader heeft geen touchscreen. Hij is onder andere te koop bij Bol.com voor €79,00.
9. De Kobo Aura HD (6,8-inch) is ontworpen voor de veeleisende lezer. Een topper dus! Hij heeft een hoge resolutie, het meest papierachtige E-ink scherm en een elegant ontwerp. Verkrijgbaar bij bopshop.nl voor €169,99.
10. En nog een Kobo, dit keer de Kobo mini (5-inch). De naam zegt het al, de allerkleinste e-reader. Lekker handig voor onderweg dus! Verder bevat deze schattige e-reader WiFi en een E-ink scherm. Verkrijgbaar voor €69,95 bij easereader.nl. Te customizen in verschillende kleuren...

Met welke flitsende e-reader zou jij over het strand willen lopen deze zomer?

 

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

  • Young Adult top-5: september

Zoek in artikelen