De leukste komedies op Disney+

Heb jij zin om even alles om je heen te vergeten en een hilarische film te kijken? Disney+ heeft een groot aanbod aan leuke komediefilms! Van romantische komedies tot tienerkomedies, Disney+ heeft het allemaal. Wij hebben uit dat aanbod voor jullie de leukste komedies op een rij gezet. Zo weet je welke komedies je zeker nog moet zien op de streamingdienst!

 

Nog geen DIsney+? Kijk nu 7 dagen gratis klik HIERJe kan je hier aanmelden voor een maandabonnement van €6,99. Je betaalt 0,01 cent om je account te verifiëren. Wil je alleen 7 dagen gratis kijken en niet vastzitten aan een abonnement? Gan dan naar je Disney+ account en naar het kopje 'account'. Hier kan je je abonnement opzeggen. Je kan dan wel nog 7 dagen gratis kijken, maar er worden daarna geen kosten in rekening gebracht.

10 things I hate about you

Heb je zin in een grappige film met romantiek? Dan moet je zeker 10 Thing I Hate About You kijken! Op de eerste dag op zijn nieuwe school wordt Cameron verliefd op Bianca, het knappe meisje van zijn dromen. Het enige probleem is dat Bianca pas met een jongen uit mag gaan totdat haar humeurige, volkomen onaantrekkelijke oudere zuster Kat ook door een jongen is uit gevraagd! In een poging zijn probleem op te lossen kiest Cameron de enige jongen uit die misschien Kats gelijke is: een mysterieuze kwajongen die zelf een slechte reputatie heeft.

komedies op Disney+Bron: Touchstone Pictures

Flubber

Met een Robin Williams film zit je altijd wel goed! De maffe professor Philip Brainard heeft een revolutionarire nieuwe stof uitgevonden. Het is groen. Het kan vliegen. En het ziet eruit als rubber. Het is Flubber! 

komedies op Disney+Bron: Walt Disney Pictures

The Haunted Mansion

Naast Robin Williams heeft ook Eddie Murphy heel veel hilarische films gemaakt. Eén daarvan is de leuke film The Haunted Mansion. Makelaar Jim Evers strandt met zijn gezin in het griezelige verwaarloosde landhuis Gracey Manor, waar zijn familie wordt opgesloten. Met behulp van de bovennatuurlijk begaafde helderziende Madame Leota probeert het gezin Evers te overleven in een huis vol geesten en vreemde gebeurtenissen. Ondertussen gaan ze ook nog de strijd aan om een vloek op het landhuis te verbreken! 

komedies op Disney+Bron: Walt Disney Pictures

Cheaper by the Dozen

Deze hilarische film met onder andere Hilary Duff is perfect voor een filmavondje. De familie Baker bestaat uit een gezin van 12 kinderen. Wanneer de vader van het gezin, Tom Baker, zijn droombaan krijgt aangeboden om zijn favoriete voetbalteam te coachen verhuist het gezin naar de stad. Ook zijn vrouw ziet haar droom in vervulling gaan: haar boek wordt uitgebracht! Terwijl zij op promotietour is, heeft Tom de zware taak om het huis en de kinderen in het gareel te houden maar ook om zijn team te coachen, waardoor het gezin ineens op stelten staat...

komedies op Disney+Bron: Twentieth Century Fox

Mrs. Doubtfire

Er staat nog een film van Robin Williams in deze lijst, namelijk Mrs. Doubtfire! Daniel Hillard heeft pas een pittige scheiding achter de rug. Hij is een acteur en besluit om zichzelf voor te doen als een vrouwelijke huishoudster. Op deze manier kan hij tijd doorbrengen met zijn kinderen die nu bij zijn ex-vrouw wonen!

komedies op Disney+Bron: Twentieth Century Fox

Bedtime Stories

Ook Adam Sandler heeft veel grappige films gemaakt, waaronder de film Bedtime Stories. In deze film speelt de acteur de rol van Skeeter Bronson. Als hij op de kinderen van zijn zus moet passen, fantaseert hij er op los bij het verzinnen van uitgebreide verhaaltjes voor het slapen gaan, waarin hij zelf iedere keer de held is. Enthousiast voegen de kinderen hun eigen ideeën toe aan deze sprookjes over helden en ridderlijkheid. Maar dan gebeurt er iets magisch. Deze nachtelijke verzinsels komen overdag namelijk tot leven, waardoor Skeeter in een levensecht avontuur belandt op zoek naar zijn eigen happy ending. 

 komedies op Disney+                         komedies op Disney+Bron: Walt Disney Pictures

Hocus Pocus

Hocus Pocus is ondertussen een echte klassieker, maar nog steeds even grappig! Het verhaal gaat over drie heksenzusters, die in 1693 ter dood veroordeeld zijn en nu na 300 jaar door een vloek weer terug zijn op aarde om te proberen onsterfelijk te worden. De jongen die de vloek in werking heeft gebracht door een magische kaars aan te steken, Max, wordt nu het doelwit van de heksen, samen met zijn zusje Dani en zijn vriendin Allison. Met de hulp van een onsterfelijke kat nemen zij het op tegen de drie heksenzusters. 

                         komedies op Disney+                         komedies op Disney+Bron: Walt Disney Pictures

Home Alone

Home Alone is gewoon een veel te leuke film om alleen maar met kerst te kijken! Wat ons betreft kun je deze film het hele jaar door zien. Kevin woont in een groot gezin en wanneer de hele familie op vakantie gaat tijdens de feestdagen wordt Kevin per ongeluk vergeten! Hij moet de Kerstdagen nu in zijn eentje thuis doorbrengen. Maar dan hebben twee dieven het op zijn huis voorzien en moet Kevin er alles aan doen om te voorkomen dat de dieven inbreken.

                         komedies op Disney+                         komedies op Disney+Bron: 20th Century Fox

Big Business

De film Big Business hoort zeker thuis in de lijst met beste komedies op Disney+! Twee paar zussen, waarvan de een uit New York komt en de ander van het platteland, ontdekken dat ze op een heel bijzondere manier met elkaar verbonden zijn.

                         komedies op Disney+                         komedies op Disney+Bron: Touchstone Pictures

The Lizzie McGuire Movie

Was jij vroeger ook zo fan van Lizzie McGuire? Dan moet je zeker de film zien! Lizzie is net afgestudeerd en gaat op schoolreis naar Rome op zoek naar La Dolce Vita... In Rome wordt Lizzie aangezien voor Isabella; de zangeres van een populair Italiaans popduo en raakt ze in de ban van Paolo. Hij is de aantrekkelijke wederhelft van het popduo en Isabella's ex-vriendje...

                         komedies op Disney+                         komedies op Disney+Bron: Walt Disney Pictures

The Princess Diaries

Wie kent The Princess Diaries niet? Stiekem wachten wij nog steeds totdat onze oma ons komt vertellen dat wij eigenlijk een prinses zijn! Mia wordt opgevoed door haar alleenstaande moeder en komt er op een dag achter dat ze de prinses is van een klein Europees landje genaamd Genova. Ze moet nu een keus maken tussen haar leven als tiener in San Francisco, of de troon bestijgen in Europa. Terwijl Mia haar keuze probeert te maken krijgt ze prinses-lessen van haar grootmoeder.

                         komedies op Disney+                         komedies op Disney+Bron: Walt Disney Pictures

Sister Act

Sister Act is een heerlijke film vol swingende liedjes en humor. Deze film heeft met recht een plaats in deze lijst verovert. Een zangeres wordt door de politie gedwongen om te schuilen voor de maffia op een plaats waar zij haar nooit zullen zoeken: een religieus klooster. Ze heeft moeite om zich aan te passen aan de regels van het klooster. Ze besluit om mee te gaan zingen in het nonnenkoor. En ze weet dit koor zonder muzikaal gehoor om te toveren in een melodieus koor van swingende zingende zusters. Maar wanneer het koor laaiend enthousiaste recensies krijgt, komt haar geheime identiteit in gevaar!

                         komedies op Disney+                         komedies op Disney+Bron: Touchstone Pictures

Freaky Friday

Lindsey Lohan heeft heel wat leuke films gemaakt, waaronder de film Freaky Friday waarin haar karakter van lichaam verwisselt met haar moeder. Dr. Tess Coleman en haar 15-jarige dochter Anna kunnen niet goed met elkaar opschieten. Ze zijn het vrijwel nergens over eens en op een dag bereikt de spanning een hoogtepunt. Door de magische uitwerking van twee identieke Chinese gelukskoekjes worden ze de volgende dag wakker in het lichaam van de ander. En dat terwijl Tess de volgende dag al gaat hertrouwen met haar nieuwe vriend, die van Anna nooit een kans heeft gekregen. Ook Tess heeft het in het lichaam van Anna niet makkelijk, want ze zal moeten optreden met Anna's band en ze heeft altijd al een hekel gehad aan die muziek. Moeder en dochter zullen snel een oplossing moeten vinden om van lichaam terug te wisselen.

Bron: Walt Disney Productions

The kid

Bruce Willis kennen we voornamelijk van actiefilms (Die Hard blijft een echte klassieker), maar wist je dat hij ook een hele leuke komedie film gemaakt heeft genaamd The Kid? Als je hem nog niet gezien hebt raden wij je hem zeker aan om te kijken op disney+! Het leven van de succesvolle zakenman Russ Duritz staat volledig op zijn kop als hij plotseling oog in oog komt te staan met zijn 8-jarige 'ik'. Russ heeft juist altijd geprobeerd zijn jeugd te vergeten, maar nu komen veel pijnlijke herinneringen weer boven. De kleine Rusty is ook niet blij met de bijzondere ontmoeting, want hij wil tot een heel ander iemand opgroeien. Waarom is hij geen piloot en waarom heeft hij op 40-jarige leeftijd geen vrouw en erger nog, niet eens een hond? Kan hij nog iets doen om zijn leven te veranderen? 

Bron: Walt Disney Pictures, Buena Vista Pictures.

George uit de Jungle (George of the Jungle)

Heb je zin in een humoristische Tarzan-achtige film? Dan moet je zeker George uit de Jungle gezien hebben! In de Afrikaanse jungle wordt een jongetje opgevoed door gorilla's. George groeit op en wordt de knappe, heldhaftige maar klunzige koning van de jungle. Wanneer de beeldschone carrièrevrouw Ursula zijn ongewone jungle-omgeving binnen komt vallen, is hij helemaal ondersteboven van haar. George verlaat het oerwoud en al zijn vrienden - waaronder Aap, een pratende gorilla en Shep, een olifant die probeert een hond te zijn - en vestigt zich in de grote stad San Francisco waar de avonturen alleen maar groter en gekker worden.

Bron: Mandeville Films

Old Dogs

Robin Williams heeft zoveel grappige films gemaakt dat hij nog een keer voorkomt in deze lijst. Dit keer met de film Old Dogs. In deze film staan de levens van twee beste vrienden op hun kop wanneer ze onverwachts met de zorg voor een zevenjarige tweeling belast worden, terwijl ze op het punt staan de zakendeal van hun leven te sluiten. De vrijgezellen proberen om voor de kinderen te zorgen, maar hun gestuntel leidt tot het ene debacle na het andere. Ze krijgen te maken met een gorilla en een aantal pikkende pinguïns, maar komen misschien ook wel tot een nieuw begrip van wat er echt toe doet in het leven.

Bron: Walt Disney Pictures, Buena Vista Pay Television.

The Parent trap

Een andere leuke komedie van Lindsey Lohan is The Parent Trap! Hallie is een bijdehante meid uit Amerika. Annie is een slim dametje uit Engeland. Wanneer ze elkaar per ongeluk tegen het lijf lopen op een zomerkamp, denken ze dat ze niets gemeen hebben behalve...dat ze een identieke tweeling zijn! Vanaf dat moment gaan ze samen plannen maken. Ze dromen ervan elkaars plaats in te nemen, hun ouders weer bij elkaar te brengen en eindelijk het gezin te vormen dat ze altijd al wilden hebben!

Bron: Walt Disney Pictures

The pacifier

Tot slot staat de film The Pacifier in deze lijst. Ook Vin Diesel kennen we, net als Bruce willis, voornamelijk van actiefilms, maar in The Pacifier laat hij zien dat hij ook over een enorm komisch talent beschikt! Lt. Shane Wolfe is een onverschrokken Navy S.E.A.L. die over de hele wereld het kwaad bestrijdt. Wanneer hij nog aan het genezen is van de wonden die hij heeft opgelopen tijdens een mislukte reddingsoperatie krijgt hij een nieuwe opdracht: hij moet de vijf kinderen van een overleden vader beschermen tegen de vijanden van hun vader. In het huis waar de kinderen wonen wordt namelijk een top geheim experiment bewaard. Aan Wolfe de taak om hun te beschermen!Bron: Kerry Hayes, SMPSP, Disney Enterprises 

Lees ook: De beste Scifi op Disney+

Nieuwste artikelen

 • Een gevoelige snaar - Julia Quinn

 • Licht in de vlam - Jennifer L. Armentrout

 • Liefde en dood in de rode stad - Rindert Kromhout

 • Het jaar rond - Cathy Bramley

 • Onze aanraders voor Netflix in maart 2024

Gerelateerde artikelen

 • 10 komedies op Netflix voor vrouwen

 • The Vampire Diaries verdwijnt van Netflix, maar verschijnt op deze streamingdienst

 • 7x "Nep relatie wordt meer" tienerfilms

 • Deze volwassen grappen heb je gemist in Disney films

 • Zomer op Netflix: De leukste young adult films

Zoek in artikelen