De beste fantasy films op Disney+

Disney+ heeft al een groot aanbod aan films en series op de streamingdienst staan en elke maand wordt er wel iets aan dat aanbod toegevoegd! Ook de fantasy fans worden op Disney+ niet vergeten, er staan namelijk heel veel fantasyfilms op! Wij hebben de beste fantasyfilms uitgezocht en voor jullie onder elkaar gezet. Hierbij hebben we alleen gekeken naar de live-action films. De tekenfilms hebben we niet meegerekend.

 

Nog geen DIsney+? Kijk nu 7 dagen gratis klik HIERJe kan je hier aanmelden voor een maandabonnement van €6,99. Je betaalt 0,01 cent om je account te verifiëren. Wil je alleen 7 dagen gratis kijken en niet vastzitten aan een abonnement? Gan dan naar je Disney+ account en naar het kopje 'account'. Hier kan je je abonnement opzeggen. Je kan dan wel nog 7 dagen gratis kijken, maar er worden daarna geen kosten in rekening gebracht.

Willow

De jonge Willow Ufgood bevindt zich plotseling middenin een gevaarlijk avontuur, wanneer hij een te vondeling gelegde baby vindt. Volgens een historische voorspelling is dit kindje voorbestemd om de heerschappij van de kwade tovenares, Koningin Bavmorda, te beëindigen. Samen met een zwaardvechter moet Willow duistere krachten overwinnen die voor niemand terugdeinzen om de Koningin te beschermen.

fantasy films op Disney+Bron: Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)

Descendants

In de film Descendants worden bekende sprookjesfiguren nieuw leven ingeblazen! We maken namelijk kennis met de kinderen van Jafar, Melficent, Cruella de Vil, de Evil Queen en Belle en het beest. Wanneer Ben, de zoon van Belle en het Beest besluit om vier kinderen van bekende Disney villains, die vastzitten op het Isle of the Lost naar Auradon te halen, zijn zijn ouders daar in eerste instantie niet echt blij mee. De vier slechteriken zien hun kans schoon om van het eiland af te komen en geven hun kinderen de opdracht om de toverstok van de goede fee te stelen. De kinderen Mal, Evie, Carlos en Jay zien dit als een kans om zich te bewijzen tegenover hun ouders. Eenmaal aangekomen bij Ben moeten Mal en de rest op Auradon naar school gaan. Al snel zien ze in dat het toch niet zo makkelijk is om slecht te zijn als ze dachten...

fantasy films op Disney+Bron: Jack Rowand/Disney Channel

Into the woods

Een heks spreekt een vloek uit over een kindloze bakker en zijn vrouw. Ze vervloekt hun waardoor ze geen kinderen kunnen krijgen. De heks verdwijnt en de bakker en zijn vrouw reizen naar het woud om de heks te vinden. Onderweg komen ze diverse sprookjesfiguren tegen, waaronder de Boze Wolf, Raponsje, Assepoester en Roodkapje.

fantasy films op Disney+Bron: Lucamar Productions

Maleficent

Maleficent wordt gedreven door wraak en een vurig verlangen om het land waarover zij heerst te beschermen. Daarom spreekt ze een vloek uit over de prinses Aurora. Wanneer Aurora groter wordt staat ze tussen twee vuren. Aan de ene kant staat haar koninkrijk in het bos en aan de andere kant het koninkrijk van de mensen. Malificent beseft dat Aurora de sleutel tot de vrede kan zijn en ze moet drastische maatregelen nemen die beide werelden voorgoed zullen veranderen.

fantasy films op Disney+Bron: Walt Disney Pictures

Hocus Pocus

Hocus Pocus gaat over drie heksen zussen, die in 1693 ter dood veroordeeld zijn en nu na 300 jaar door een vloek weer terug zijn op aarde om te proberen onsterfelijk te worden. De jongen die de vloek in werking heeft gebracht door een magische kaars aan te steken, Max, wordt nu het doelwit van de heksen, samen met zijn zusje Dani en vriendin Allison. Met de hulp van een onsterfelijke kat nemen zij het op tegen de drie heksen zussen. 

fantasy films op Disney+Bron: Walt Disney Pictures

Mary Poppins

Twee kinderen van een bankier verliezen hun oppas. Ze wordt namelijk gek van de kinderen, omdat ze onhandelbaar zijn. De nieuwe oppas voldoet aan alle eisen van de kinderen, maar helaas niet aan die van hun vader. Mary Poppins helpt de kinderen om de wereld op een magische wijze te ontdekken! 

fantasy films op Disney+Bron: Walt Disney Productions

Night at the Museum

Larry Daley heeft een saai baantje gevonden als nachtbewaker bij een van de grootste musea in New York. Maar wat hij niet weet is dat er een vloek op het museum van Natural History rust waardoor ’s nachts alles tot leven komt. Larry’s eenvoudige baan wordt plots een stuk complexer: het is zijn taak om iedereen te beschermen. Van een T-rex tot Attila de Hun en Neanderthalers tot Julius Caesar. Gelukkig krijgt hij hulp van de Amerikaanse president Theodore Roosevelt en Farao Toetanchamon. Helaas gaat er zelfs met hun hulp nog wel eens wat mis… fantasy films op Disney+Bron: Twentieth Century Fox

The Nutcracker and the Four Realms (De Notenkraker en de vier koninkrijken)

Alles wat Clara wil is een sleutel, een unieke sleutel die een doos ontgrendelt dat een onbetaalbaar geschenk van haar overleden moeder bevat. Een gouden draad, gegeven op het jaarlijkse feest van peetvader Drosselmeyer, leidt haar naar de felbegeerde sleutel. Terwijl ze de draad volgt komt ze in een mysterieuze wereld terecht. Hier ontmoet ze de soldaat Phillip, een bende muizen en de regenten die over de drie Koninkrijken heersen: het Land van Sneeuwvlokken, het Land van Bloemen en het Land van Snoepgoed. Clara en Phillip moeten het onheilspellende vierde Koninkrijk trotseren dat geregeerd wordt door Moeder Ginger, om de sleutel te vinden.fantasy films op Disney+Bron: Walt Disney Pictures

The Haunted Mansion

Makelaar Jim Evers strandt met zijn gezin in het griezelige verwaarloosde landhuis Gracey Manor, waar zijn familie wordt opgesloten. Met behulp van de bovennatuurlijk begaafde helderziende Madame Leota probeert het gezin Evers te overleven in een huis vol geesten en vreemde gebeurtenissen. Ondertussen gaan ze ook nog de strijd aan om een vloek op het landhuis te verbreken! 

fantasy films op Disney+Bron: Walt Disney Studios

Halloween Town

Marnie, Sophie en Dylan Piper zijn jonge kinderen. Ze schrikken als blijkt dat ze toverkrachten hebben. Ook hun moeder en grootmoeder zijn heksen. Voordat ze hier mee om kunnen gaan, belanden ze onmiddellijk in een gevaarlijke situatie waarbij deze krachten moet worden toegepast.

fantasy films op Disney+Bron: Singer White Entertainment

Oz the Great and Powerful

Wanneer Oscar Diggs, een goochelaar uit het circus met een dubieuze ethiek, weggeblazen wordt uit Kansas naar het levendige Land van Oz, denkt hij dat hij in de hemel terecht is gekomen. Tenminste tot hij de drie heksen, Theodora, Evanora en Glinda ontmoet, die niet helemaal overtuigd zijn dat hij de fantastische grote tovenaar is die iedereen had verwacht. Oscar wordt tegen zijn wil meegetrokken in de problemen die het Land van Oz en de inwoners kennen, waardoor hij moet ontdekken wie goed of slecht is voor het te laat is. Oscar gebruikt zijn magische kunsten en probeert een grote en machtige tovenaar te worden, en tegelijkertijd ook een beter mens.

fantasy films op Disney+Bron: Walt Disney Pictures

Return to Oz

Dorothy Gale is teruggekeerd naar Kansas van het land van Oz. Ze kan de magische plek echter niet vergeten en ze slaapt er zelfs slecht door. Haar tante maakt zich zorgen over haar psychische gezondheid en stuurt haar naar een speciale dokter. Hij wil haar behandelen met electro-shock behandelingen om de nare dromen weg te halen. Maar dan wordt Dorothy gered door een mysterieus meisje. Zij neemt haar mee terug naar Oz. In Oz proberen namelijk een heks en de Nome King om alles wat het land mooi maakt te vernietigen. 

fantasy films op Disney+Bron: Walt Disney Pictures

Pirates of the Caribbean

Het idyllische leventje van de piraat Kapitein Jack Sparrow is afgelopen wanneer zijn aartsvijand, Kapitein Barbossa, zijn schip de Black Pearl steelt. Niet veel later valt Barbossa de stad Port Royal binnen en ontvoert Elizabeth, de beeldschone dochter van de gouverneur. In een heldhaftige poging haar te redden en de Black Pearl terug te veroveren, vormt Jack een team met Will Turner, een vriend van Elizabeth, die heimelijk tot over zijn oren verliefd is op haar...

Bron: Walt Disney Studios

Cinderella

Na de dood van Ella's moeder trouwt Ella's vader met een nieuwe vrouw, de Lady Tremaine. Omdat Ella haar vader wil steunen verwelkomt ze Lady Tremaine en haar dochters Anastasia en Drisella met open armen. Als Ella's vader echter onverwacht sterft, wordt ze het slachtoffer van haar jaloerse en gemene nieuwe familie. Ella is nu niks meer dan een dienstmeid bedekt door as, wat haar de bijnaam Assepoester oplevert. Ondanks deze tegenspoed laat Ella zich niet kennen en probeert ze haar moeders laatste woorden te eren en 'moedig en aardig te blijven'. Als ze vervolgens een knappe vreemdeling ontmoet in de bossen, die een prins blijkt te zijn, lijkt Ella's lot eindelijk te veranderen.

Bron: Walt Disney Pictures 

Beauty and the Beast

Beauty and the Beast vertelt het verhaal van Belle, een slimme en onbevooroordeelde jonge vrouw en het Beest. Als Belle gevangen wordt genomen door het Beest in zijn kasteel, raakt zij bevriend met het betoverde personeel en leert zij om verder te kijken dan het angstaanjagende uiterlijk van het Beest. Ondanks haar angsten leert zij hem kennen als de charmante en vriendelijke prins die hij werkelijk is.

Bron: Walt Disney Pictures

Narnia

Lucy, Edmund, Susan en Peter ontdekken de wereld van Narnia als ze verstoppertje spelen in het landhuis van een mysterieuze professor. In een magische kleerkast belanden de kinderen in een prachtig land dat wordt bewoond door sprekende dieren, dwergen, faunen, centauren en reuzen. Narnia was ooit een vredig land, maar is nu door de betovering van Jadis, de Witte Heks, een bevroren wereld waar een eeuwige winter heerst. Geholpen door de machtige en wijze leeuw Aslan en zijn leger van sprekende dieren gaan de kinderen de strijd aan om het land voor altijd te bevrijden van de ijzige krachten van de heks!

Bron: Pierre Vinet, Disney Enterprises

Aladdin

In Aladdin volgen we de straatjongen Aladdin. Wanneer hij de mooie Jasmine tegenkomt is hij meteen verliefd. Er is wel een probleem: zij is een prinses en hij een gewone straatjongen. Aladdin wordt door de slechte Jafar op pad gestuurd om een magische lamp te vinden. Wanneer Aladdin deze daadwerkelijk vindt, blijkt er een Geest in de lamp te zitten die zijn wensen kan vervullen. Met hulp van deze Geest probeert Aladdin vervolgens het hart van de prinses te veroveren.

Bron: Walt Disney Pictures

Lees ook: Top 10 Disney+ series

Nieuwste artikelen

  • Tijden van amandelbloesem – Carmen Bellmonte

  • Ugly Girls - Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck & Sara Ohlsson

  • Salto - Arndís Thórarinsdóttir

  • De regel van drie - Sam Ripley

  • Onderstroom - Linda Jansma

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

  • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

  • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

Zoek in artikelen