Zomer op Netflix: De leukste young adult films

Zomer betekent niet alleen dat wel meer tijd hebben om in de zon van onze favoriete boeken te genieten, maar ook dat we tijd hebben om films en series te bingen! Gelukkig kan Netflix in die behoefte voorzien. Netflix heeft namelijk ontzettend veel Young Adult films op hun streamingdienst staan. Maar welke young adult films moet je nu écht gezien hebben deze zomer? Wij zochten het voor je uit!

To All the Boys I've Loved Before

Uiteraard moet je deze zomer de film To All the Boys I've Loved Before gezien hebben. Kan je er geen genoeg van krijgen? Deel 2 is ook te zien op Netflix! In To all the boys I’ve loved before volgen we Lara Jean die brieven heeft geschreven aan alle jongens van wie ze ooit hield. Deze brieven bewaart ze in een doos en zijn niet bedoeld om te versturen. Wanneer deze brieven per ongeluk toch verstuurd worden, onder andere naar haar huidige crush, besluit ze om een neprelatie aan te gaan met Peter Kavinsky. Peter wil zijn ex-vriendin jaloers maken en Lara Jean wil haar huidige crush Josh laten zien dat ze hem niet echt leuk vindt.

Bron: Netflix

Sierra Burgess is a Loser

Noah Centineo is ondertussen niet meer weg te denken uit Young Adult films. Niet alleen speelde hij een van de hoofdrollen in de populaire film To All the Boys I've Loved Before, hij speelde ook de hoofdrol in de film Sierra Burgess is a Loser. Sierra Burgess probeert als een intelligente tiener te overleven op de middelbare school. Ze is niet bepaald het mooiste meisje van de klas en heeft het daardoor niet altijd even gemakkelijk. Door een verwisseling van identiteit belandt ze in een onverwachte romance. Ze moet samenwerken met Veronica, het populairste meisje van de school, zodat ze haar doel bereikt.

Bron: Black Label Media, Netflix

Jawbreaker

Tijdens een verjaardagsfeestje vermoorden de drie populairste meiden van school per ongeluk een vriendin. Omdat ze bang zijn voor hun reputatie, spreken ze af de waarheid iets te verdraaien. Als blijkt dat 'schoolnerd' Fern van hun afspraak op de hoogte is, doen ze haar een voorstel dat ze niet kan afstaan. Fern zwijgt als het graf in ruil voor populariteit. Alles loopt volgens plan, totdat een detective begint te twijfelen aan hun verhalen.

Bron: TriStar Pictures

Sixteen Candles

Samantha is verliefd op de meest populaire jongen op school, terwijl juist de grootste nerd van de school verliefd is op haar. Daarnaast wordt ze bijna 16, maar iedereen in haar familie lijkt dit te zijn vergeten omdat haar zus gaat trouwen. 

Bron: Universal Pictures

Clueless

As if! Cher is populair, haalt goede cijfers en komt uit een rijk gezin. Haar stiefbroer Josh vertelt haar plagerig dat hij haar oppervlakkig en egoïstisch vindt. Om Josh het tegendeel te bewijzen wil ze Tai, die totaal niet modebewust is, een make-over geven. Maar dan wordt Tai populairder dan Cher zelf! Tot overmaakt van ramp blijkt Tai gevoelens te hebben voor Josh, terwijl Cher stiekem ook een oogje heeft op haar stiefbroer. Het is tijd dat ze zelf verandert en haar eigen wensen en prioriteiten op een rijtje gaat zetten!

Bron: Paramount Pictures

What a Girl Wants

Daphne is een wilde Amerikaanse tiener die besluit om voor het eerst haar aristocratische Britse vader te ontmoeten. Vastbesloten om in zijn wereld niet uit de toon te vallen, begint ze haar onstuimige persoonlijkheid in te dammen zodat ze hem kan vergezellen naar elegante tuinfeesten en stijve modeshows. Maar zijn haar goede bedoelingen en een snelcursus etiquette voldoende? Bron: Warner Bros.

It's a Boy Girl Thing

Woody en Nell zijn al van jongs af aan buren en elkaars grootste vijanden. Woody is grof, ruw en onbeschoft, terwijl Nell keurig, netjes en beschaafd is. Wanneer ze tijdens een schooltripje ruzie maken voor een mysterieus beeld gebeurd er iets bijzonders: ze worden de volgende dag wakker in elkaars lichaam! Ze grijpen deze unieke kans enthousiast aan om elkaars reputatie volledig te verwoesten. Maar het slechte nieuws is: als ze van de vloek af willen komen zullen ze toch echt moeten samenwerken… 

Bron: Rocket Pictures

Alex Strangelove

De leerling Alex Truelove heeft een relatie met zijn beste vriendin Claire en is van plan om met haar zijn eerste keer seks te beleven. Dit verandert wanneer hij de knappe en charmante Elliot ontmoet, die op jongens valt. Alex is meteen gebiologeerd door deze onbekende en begint aan een zoektocht naar zijn seksuele identiteit.

Bron: Netflix

All the Bright Places

Violet kan de dood van haar zussen niet meer verdragen en is van plan om zichzelf van het leven te beroven. Wanneer ze bovenin de klokkentoren aankomt, komt ze Theodore Finch tegen, de jongen die door iedereen als 'vreemd' gezien wordt, omdat hij last heeft van woede en manische uitbarstingen. Violet staat bekend als de populaire cheerleader. De twee vormen een onverwachte band. Samen moeten ze voor een schoolproject toeristische attracties bezoeken, wat er voor zorgt dat Violet langzaamaan herstelt. Theodore kampt helaas nog steeds met zijn gebruikelijke demonen.

Bron: Echo Lake Entertainment

Dirty Dancing

In de zomer van 1963 is Frances 'Baby' Houseman met haar ouders op vakantie in het natuurpark Catskills. Om de saaie dagen een beetje draaglijk te maken neemt ze lessen in merenguedansen. De vakantie dreigt minder saai te worden als ze de dansinstructeur Johnny Castle leert kennen. Van Johnny leert ze de passen van een nieuwe dans en ontdekt hierdoor haar eigen krachten en talenten. Onder invloed van deze dans kan Baby zichzelf- en haar liefde voor Johnny beter uiten....

Bron: Vestron Pictures

The Kissing Booth

Elle Evans en Lee Flynn zijn al van jongs af aan de allerbeste vrienden zijn. Om hun vriendschap te beschermen hebben ze een aantal regels met elkaar afgesproken, en één daarvan is dat ze niet verliefd mogen worden op elkaars familieleden. Maar Lee's broer is toch wel ontzettend knap en spannend. Tijdens 'Spring Carnaval' organiseren Elle en Lee samen een attractie: The Kissing Booth. En daar moet ze Lee's broer Noah voor zien op te trommelen aangezien hij de populairste jongen op school is. Maar dan lijkt er toch iets op te bloeien tussen Noah en Elle... Ondanks de regels die ze heeft opgesteld met Lee.

Bron: Netflix

A Cinderella Story

Sam schrobt vloeren in een eettent, ligt voortdurend overhoop met haar stiefmoeder en stiefzussen en droomt van een studie aan Princeton, de gedroomde plaats om een prins aan de haak te slaan. Maar misschien heeft ze haar Droomprins al ontmoet: haar anonieme chatvriendje, met wie ze heeft afgesproken op een Halloweenfeest. Sam raakt echter in paniek wanneer de geheimzinnige man de coolste kerel van de hele campus blijkt te zijn. Kan hij van een meisje houden dat niet tot de incrowd behoort? Kunnen sprookjes werkelijkheid worden? 

Bron: Warner Bros.

The Breakfast Club

Vijf studenten die niets met elkaar gemeen hebben, moeten als straf samen een zaterdag doorbrengen in de bibliotheek van hun school. Om 7 uur 's ochtends hadden ze niets waarover ze met elkaar konden praten. Tegen 4 uur 's middags zijn ze elkaars beste vrienden geworden. Voor de buitenwereld waren ze gewoon de Atleet, het Brein, de Crimineel, de Prinses en het Hopeloze Geval, maar voor elkaar blijven ze voor altijd The Breakfast Club.

Bron: Universal Pictures

Mean Girls

Cady is opgegroeid in Zuid-Afrika en denkt dat ze wel weet hoe ze moet overleven. Maar dat valt tegen als ze op een Amerikaanse middelbare school tercht komt. Terwijl Cady haar plekje probeert te vinden tussen de sporters, de sukkels en andere groepjes op school, komt ze terecht bij de populaire meidengroep. De zelfverzekerde en gemene Regina is de aanvoerster van het hipste en best geklede meidenclubje 'De Plastics'. Dan wordt Cady verliefd op het ex-vriendje van Regina. De 'Queen Bee' is goed kwaad en zet alles op alles om het sociale leven van Cady te ruïneren. 

Bron: Paramount Pictures

Dumplin'

Willowdean ‘Dumplin’ Dickson is de plus-size dochter van een voormalige schoonheidskoningin. Wanneer ze zich ter protest opgeeft voor haar moeders Miss Teen Bluebonnet verkiezing, escaleert dat wanneer andere deelnemers haar voorbeeld volgen waardoor Dumplin’ een revolutie binnen de schoonheidsverkiezingen ontketend.

Bron: Echo Films

Pitch Perfect

De rebelse Beca wordt gevraagd voor de a capella zanggroep van haar nieuwe universiteit. De zanggroep bestaat uit een stel meiden die elkaar af en toe in de haren vliegt, maar wanneer ze samen zingen klinkt het perfect. De zanggroep is gewend alleen traditionele a capella nummers te zingen, maar Beca krijgt het voor elkaar om totaal nieuwe mash-ups te verzinnen. Dit is een groot succes en de meiden maken ineens weer kans om hoog te eindigen in de nationale competitie.

Bron: Gold Circle Films

She's the Man

Het dames-voetbalteam op de school van Viola wordt opgeheven. Om toch te kunnen spelen vermomt ze zich als haar tweelingbroer Sebastian. Niemand heeft iets in de gaten, maar zo makkelijk is dit niet vol te houden als je moet douchen met de jongens, iedereen zich scheert en je staand moet plassen. Tot overmaat van ramp wordt ze verliefd op haar kamergenoot en valt het meest sexy meisje van de school als een blok voor haar/hem... Hoe gaat Viola dit volhouden?

Bron: DreamWorks

Lees ook: 16 van de leukste Disney+ tiener komedies

Nieuwste artikelen

  • De 12 populairste reality series van het moment.

  • Top 10 Dreamworks films die nog steeds geweldig zijn

  • Deze Fan Art laat ons het verdere leven van bekende personages zien

  • The Bodyguard remake in de maak, Lizzo pitcht zichzelf en Chris Evans

  • Einde in zicht voor Grey's Anatomy

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • Netflix codes

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

Zoek in artikelen