De leukste fantasy films op Netflix

Fantasy films zijn geweldig om jezelf even in een compleet andere wereld te wanen. Ook op Netflix staan er ontzettend veel Fantasy films. Maar welke Fantasy films zijn de moeite waard en welke kun je beter overslaan? Wij hebben de leukste Fantasy films op Netflix onder elkaar gezet. Plan een filmavondje in en zet de popcorn klaar. Deze films zijn bingewatchwaardig!

Jumanji: The Next Level

Jumnaji: The Next Level is het vervolg op Jumanji: Welcome to the Jungle. In dit vervolg keren de hoofdpersonen terug naar de wereld van Jumanji, maar het spel is veranderd. Als de groep naar Jumanji terugkeert om één van hun vrienden te redden, ontdekken ze dat niets is zoals ze het hadden verwacht. Ze belanden in een nieuw level, in een nieuwe omgeving en met nieuwe krachten en zwaktes bij de personages. Om te ontsnappen uit het meest onheilspellende spel ter wereld moeten de spelers gevaren trotseren in diverse gebieden, van dorre woestijnen tot aan besneeuwde bergen. 

Bron: Columbia Pictures

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Aan het einde van de eerste film, werd de krachtige Duistere Magiër Gellert Grindelwald met de hulp van Newt Scamander gevangen genomen door MACUSA (Magisch Congres van de Verenigde Staten van Amerika). Maar hij maakt zijn dreigementen waar en Grindelwald ontsnapt uit zijn gevangenschap. Hij heeft zijn zinnen gezet op het verzamelen van zoveel mogelijk volgelingen die niets afweten van zijn ware bedoelingen: tovenaars van zuiver bloed grootbrengen om te kunnen heersen over alle niet-magische wezens. In een poging om Grindelwald’s plannen te dwarsbomen roept Albus Perkamentus zijn voormalige student Newt Scamander op, die ermee instemt om te helpen maar zich niet bewust is van de gevaren die voor hem liggen. Lijnen worden getrokken en liefde en loyaliteit worden op de proef gesteld, zelfs tussen de meest trouwe vrienden en families. De verdeeldheid in de magische wereld wordt steeds groter.

Bron: Warner Bros.

Stardust

In het Engelse dorpje Wall gaat een jongeman, Tristian, op een tocht om het hart van zijn geliefde Victoria te veroveren. Zijn zoektocht naar een vallende ster leidt hem naar een magische wereld waar hij de heks Larnia en de piraat Kapitein Shakespeare ontmoet.

Bron: Paramount Pictures

The Mask

Wanneer loser Stanley Ipkiss aan de oever van een rivier een mysterieus, eeuwenoud masker vindt, wordt zijn leven van het ene op het andere moment een wilde achtbaanrit. Het masker heeft namelijk de eigenschap om zijn diepste wensen en verlangens werkelijkheid te laten worden. Samen met zijn maatje Milo en de mooie Tina neemt hij in sneltreinvaart de stad over.

Bron: New Line Cinema

Scooby-Doo

Twee jaar nadat Mystery Inc. met gekibbel uit elkaar gegaan is, worden Scooby-Doo en zijn slimme medemisdaadbestrijders Fred, Daphne, Shaggy en Velma elk afzonderlijk naar Spooky Island gehaald. Spring-Break, de ultrahippe trekpleister van het eiland, wordt namelijk geteisterd door onverklaarbare en griezelige gebeurtenissen. Dat is niet naar de zin van eilandeigenaar Mondavarious, die vreest dat de jongeren Spooky Island links zullen laten liggen. Hij wil dat ze hun krachten opnieuw bundelen om het mysterie te ontrafelen. Maar kunnen Scooby en zijn vrienden hun ruzies bijleggen om samen nepspoken en valse monsters te lijf te gaan? 

Bron: Warner Bros.

Gods of Egypt

In het Oude Egypte ligt het lot van de mensheid in handen van een sterveling. Om de wereld en zijn geliefde te redden roept de slimme dief Bek de hulp in van de machtige god Horus. Samen nemen zij het op tegen Set, de meedogenloze god van de duisternis die het eens welvarende rijk in chaos en oorlog heeft gestort en zowel dit leven als het hiernamaals wil vernietigen. De confrontatie met Set en zijn handlangers voert het onwaarschijnlijke team tot ver in het hiernamaals. Hier moeten mensen en goden ultieme testen van moed en opoffering doorstaan op weg naar de laatste epische confrontatie.

Bron: Summit Entertainment

Dracula Untold

Dracula Untold speelt zich af in de vijftiende eeuw en vertelt het verhaal over de jonge Prins Vlad Tepes, die over een klein koninkrijk heerst en een gelukkig leven leidt met zijn gezin. Wanneer de vrede wordt bedreigd door een moordlustige sultan reist Vlad af naar de Broken Tooth-berg, waar hij een oeroude tovenaar ontmoet. Vlad sluit een deal met de tovenaar, waardoor hij de kracht en snelheid krijgt om zijn vijand te verslaan. Hier staat echter wel iets tegenover: hij zal een onstilbare dorst naar menselijk bloed hebben. Oftewel, hij wordt de eerste vampier die de wereld ooit gezien heeft: Dracula.

Bron: Universal Pictures

Snow White and the Huntsman

De gemene koningin is jaloers op Sneeuwwitje vanwege haar schoonheid en huurt de jager in om haar te vermoorden. Maar de jager realiseert zich op tijd dat Sneeuwwitje geen bedreiging vormt en beschermt haar. Ze gaat in het geheim in de leer bij de jager om zichzelf te kunnen verdedigen. Samen gaan zij uiteindelijk de strijd aan met de Evil Queen.

fantasy films op NetflixBron: Universal Pictures

Bram Stoker's Dracula

De jonge advocaat Harker krijgt de opdracht om een klant te bezoeken in Oost-Europa. Hier wordt hij echter gevangen gehouden door de graaf en vampier Dracula, die geobsedeerd is met een foto van Harkers verloofde Mina. Hij reist af naar Londen, waar hij de jacht op Mina begint en onder andere Mina's beste vriendin Lucy tot slachtoffer maakt. Lucy's vrienden werken samen om Dracula weg te jagen.

Bron: Columbia Pictures

Underworld

De vampier Selene heeft maar één doel in het leven: jagen op de weerwolven die haar familie hebben uitgemoord. Maar als ze verliefd wordt op een mens met weerwolvenbloed in zijn aderen, staat haar hele wereld op zijn kop. Als de ultieme strijd tussen de vampieren en de 'Lycans' in alle hevigheid losbarst, moet Selene een keus maken tussen haar hoofd en haar hart. 

Bron: Lakeshore Entertainment

King Kong

Carl Denham moet zijn film afmaken en hij heeft de perfecte locatie gevonden: Skull Island. Hij cast Ann Darrow als de vrouwelijke hoofdpersoon voor de film. Niemand weet wat ze zullen aantreffen op het eiland en waarom het zo mysterieus is. Maar eenmaal daar aangekomen zullen ze dat snel genoeg ontdekken. Op het eiland leeft namelijk een gigantische gorilla die Ann in zijn greep krijgt. Carl en Jack, de nieuwe liefde van Ann, moeten door de jungle reizen om Kong en Ann te vinden. Maar Carl heeft een ander plan in gedachten...

Bron: Universal Pictures

Van Helsing

Van Helsing speelt zich af in Oost-Europa, in de negentiende eeuw. De beroemde vampierjager Gabriel van Helsing wordt door het Vaticaan naar het afgelegen Transsylvanië gestuurd, een land dat wordt geterroriseerd door de machtige graaf Dracula. Van Helsing bundelt zijn krachten met een dappere zigeunerprinses. Zij is vastbesloten een einde te maken aan een eeuwenoude vloek op haar familie door de beruchte vampier te verslaan. Van Helsing zet zijn heilige missie voort om de wereld van het kwade te verlossen.

Bron: Universal Pictures

Lees ook: 16 romantische fantasy films

Nieuwste artikelen

  • De beste aankomende films van 2021 en 2022

  • Nieuwe serie van de makers van Downton Abbey aangekondigd

  • Eternals komt naar Disney+

  • Het Sanatorium - Sarah Pearse

  • Recensie: A Boy Called Christmas 

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • Netflix codes

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • De top 10 beste boekverfilmingen

Zoek in artikelen