De leukste fantasy films op Netflix

Fantasy films zijn geweldig om jezelf even in een compleet andere wereld te wanen. Ook op Netflix staan er ontzettend veel Fantasy films. Maar welke Fantasy films zijn de moeite waard en welke kun je beter overslaan? Wij hebben de leukste Fantasy films op Netflix onder elkaar gezet. Plan een filmavondje in en zet de popcorn klaar. Deze films zijn bingewatchwaardig!

Lord of the Rings

Uiteraard hoort de Lord of the Rings trilogie in deze lijst te staan. In The Lord of the Rings volgen we de Hobbit Frodo Balings. Hij krijgt van zijn oom Bilbo Balings een gouden ring. Dit blijkt een magische ring te zijn die erg krachtig is. De Ring is gesmeed door Sauron, degene die al het kwaad in Midden-Aarde vertegenwoordigt. Sauron kan alleen verslagen worden als de Ring wordt vernietigd. Dit laatste kan enkel gebeuren in het vuur van de Doemberg, waar de Ring ook door Sauron gesmeed werd. Frodo gaat samen met een groep reisgenoten op pad om de Ring te vernietigen.

fantasy films op NetflixBron: New Line Cinema 

The Mummy

In 1923 stuit de Amerikaanse soldaat Rick O'Conne lin Egypte tijdens een vuurgevecht op de verborgen ruïnes van Hamunaptra, De Stad der Doden.  Een paar jaar later bevindt hij zich in het onwaarschijnlijke gezelschap van de egypthologe Evelyn en haar klunzige broer Jonathan. Ze besluiten samen terug te keren naar Hamunaptra en er de 3000 jaar oude schat op te graven. Het trio begint aan een avontuur dat hen dwars door de Sahara voert en hen oog in oog zal laten staan met een geheimzinnige en onheilspellende kracht met een overweldigende intensiteit...

fantasy films op NetflixBron: Universal Pictures

Dracula Untold

Dracula Untold speelt zich af in de vijftiende eeuw en vertelt het verhaal over de jonge Prins Vlad Tepes, die over een klein koninkrijk heerst en een gelukkig leven leidt met zijn gezin. Wanneer de vrede wordt bedreigd door een moordlustige sultan reist Vlad af naar de Broken Tooth-berg, waar hij een oeroude tovenaar ontmoet. Vlad sluit een deal met de tovenaar, waardoor hij de kracht en snelheid krijgt om zijn vijand te verslaan. Hier staat echter wel iets tegenover: hij zal een onstilbare dorst naar menselijk bloed hebben. Oftewel, hij wordt de eerste vampier die de wereld ooit gezien heeft: Dracula.

Bron: Universal Pictures

Hellboy

In de nadagen van de Tweede Wereldoorlog wordt tijdens een Nazi-experiment een zeer ongewone held geboren: Hellboy. Wetenschapper Dr. Broom redt Hellboy uit de handen van de Nazi's en leert hem zijn gaven te gebruiken om het kwaad te bestrijden. In Dr. Broom’s uiterst geheime organisatie wordt Hellboy ingezet om hardhandig af te rekenen met het gevaarlijkste gespuis van de Aarde. Maar als de man die Hellboy ooit geschapen heeft, hem wil dwingen zijn krachten te gebruiken om de wereld te vernietigen ontstaat er een strijd die zelfs voor de keiharde Hellboy teveel lijkt te worden.

fantasy films op NetflixBron: Starlite Films

Snow White and the Huntsman

De gemene koningin is jaloers op Sneeuwwitje vanwege haar schoonheid en huurt de jager in om haar te vermoorden. Maar de jager realiseert zich op tijd dat Sneeuwwitje geen bedreiging vormt en beschermt haar. Ze gaat in het geheim in de leer bij de jager om zichzelf te kunnen verdedigen. Samen gaan zij uiteindelijk de strijd aan met de Evil Queen.

fantasy films op NetflixBron: Universal Pictures

Bram Stoker's Dracula

De jonge advocaat Harker krijgt de opdracht om een klant te bezoeken in Oost-Europa. Hier wordt hij echter gevangen gehouden door de graaf en vampier Dracula, die geobsedeerd is met een foto van Harkers verloofde Mina. Hij reist af naar Londen, waar hij de jacht op Mina begint en onder andere Mina's beste vriendin Lucy tot slachtoffer maakt. Lucy's vrienden werken samen om Dracula weg te jagen.

Bron: Columbia Pictures

Sleepy Hollow

In 1799 maken we kennis met Ichabod Crane. Hij kijkt uit naar de nieuwe eeuw en probeert zijn werk als New Yorks agent objectief en wetenschappelijk uit te voeren op een manier die Dana Scully trots zou maken. De 'moderne' middelen die hij gebruikt, vallen echter niet in goede aarde bij de rechter Burgomaster. Om van hem verlost te zijn, stuurt hij Crane naar Sleepy Hollow, een vreemd stadje dat de laatste tijd geplaagd wordt door een schijnbaar onoverwinbare ruiter zonder hoofd. Hij heeft al drie mensen onthoofd. Crane ontdekt algauw dat de ruiter de onthoofde geest is van een op wraak beluste ridder. De vraag is alleen: wie heeft hem tot leven gewekt? Om daar een antwoord op te vinden, krijgt Crane onder andere de hulp van Katrina Van Tassel, de dochter van de plaatselijk grootgrondbezitter Baltus Van Tassel.

Bron: Paramount Pictures

The Addams Family

Wanneer de vermiste oom Fester na vijfentwintig jaar in de Bermudadriehoek plots weer opduikt, plannen Gomez en Morticia een feest om de doden te laten herrijzen. Maar Wednesday heeft amper tijd genoeg om haar elektrische stoel klaar te stomen tot Thing wijst op het abnormale gedrag van Fester, dat niet helemaal bij hem past. Is deze Fester misschien vals en een onderdeel van een afschuwelijk plan om de Addams te beroven van hun fortuin?

Bron: Paramount Pictures

What Dreams May Come

Chris Nielsen heeft een droom huwelijk. Zijn vrouw en soulmate Annie is mooi en kunstzinnig, hun twee kinderen zijn schatten. Het noodlot slaat echter toe als de kinderen omkomen bij een verkeersongeluk. Wanneer kort daarop ook Chris verongelukt, belandt hij in de hemel die er precies uitziet als Annies schilderijen. Het gemis van zijn vrouw is zo ondraaglijk dat Chris bereid is alles op te geven om bij haar te zijn, maar de kloof tussen hemel en aarde is onoverbrugbaar. Dan verneemt hij dat Annie zelfmoord heeft gepleegd en naar de hel is gevoerd. Tegen beter weten in begint Chris een wanhopige zoektocht die hem naar een andere, duistere wereld voert en die meer van hem zal vergen dan hij ooit voor mogelijk had gehouden.

Bron: Interscope Communications

Underworld

De vampier Selene heeft maar één doel in het leven: jagen op de weerwolven die haar familie hebben uitgemoord. Maar als ze verliefd wordt op een mens met weerwolvenbloed in zijn aderen, staat haar hele wereld op zijn kop. Als de ultieme strijd tussen de vampieren en de 'Lycans' in alle hevigheid losbarst, moet Selene een keus maken tussen haar hoofd en haar hart. 

Bron: Lakeshore Entertainment

King Kong

Carl Denham moet zijn film afmaken en hij heeft de perfecte locatie gevonden: Skull Island. Hij cast Ann Darrow als de vrouwelijke hoofdpersoon voor de film. Niemand weet wat ze zullen aantreffen op het eiland en waarom het zo mysterieus is. Maar eenmaal daar aangekomen zullen ze dat snel genoeg ontdekken. Op het eiland leeft namelijk een gigantische gorilla die Ann in zijn greep krijgt. Carl en Jack, de nieuwe liefde van Ann, moeten door de jungle reizen om Kong en Ann te vinden. Maar Carl heeft een ander plan in gedachten...

Bron: Universal Pictures

Van Helsing

Van Helsing speelt zich af in Oost-Europa, in de negentiende eeuw. De beroemde vampierjager Gabriel van Helsing wordt door het Vaticaan naar het afgelegen Transsylvanië gestuurd, een land dat wordt geterroriseerd door de machtige graaf Dracula. Van Helsing bundelt zijn krachten met een dappere zigeunerprinses. Zij is vastbesloten een einde te maken aan een eeuwenoude vloek op haar familie door de beruchte vampier te verslaan. Van Helsing zet zijn heilige missie voort om de wereld van het kwade te verlossen.

Bron: Universal Pictures

Lees ook: 16 romantische fantasy films

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • Pikante films op Netflix

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen