Interview met Robin Lord Taylor van Gotham

De Amerikaanse acteur Robin Lord Taylor kun je onder andere kennen van de serie Gotham, waarin hij de rol van de Penguin vertolkte en van de populaire Netflix-serie You. Chicklit.nl sprak met deze veelzijdige acteur over zijn rol als de Penguin, het einde van de serie Gotham én of we hem terug zullen zien in You seizoen 3...

Hoe was het om zo'n iconisch karakter te spelen in Gotham?

Het was geweldig. Alles wat ik wilde als acteur zijnde was mijn huur betalen. Ik wilde niet zonder baan komen te zitten. Nu, na jaren van kleine rolletjes hier en daar, is dat gelukt. Ik had bijvoorbeeld een kleine rol in The Walking Dead. Dat was een geweldige ervaring. Toen kwam mijn echte breakout rol in Gotham en om een karakter te spelen dat al meer dan 57 jaar bestaat en waar ik zelf mee ben opgegroeid is een geweldige ervaring die mijn leven heeft veranderd.

Was je al een fan van het karakter voordat je hem ging spelen in Gotham?

Absoluut! Toen ik vroeger thuis kwam uit school keek ik altijd eerst Scooby-Doo op televisie en na Scooby-Doo werd de originele Adam West Batman-serie uitgezonden. Dus ik heb daarvan elke aflevering gezien. Ik vond Burgess Meredith echt geweldig als de Penguin. Hij is een briljante acteur. En vervolgens kwam Batman Returns uit en ik heb die film zeker 50 keer gezien. Hierin speelde de geweldige Danny DeVito de rol van de Penguin. Beide acteurs waren dus een groot onderdeel van mijn jeugd en dat ik de derde fysieke Penguin mag spelen is geweldig.

Wat was je favoriete scène om te filmen?

Er zijn zoveel scènes en het is lastig om er maar één te kiezen, maar elke scène waarin ik met Cory Michael Smith mag werken, die de rol van de Riddler vertolkt, was een hoogtepunt voor me. Sinds onze allereerste scène samen in seizoen 1 was er iets bijzonders tussen ons, iets wat je niet kunt faken. We hadden vanaf het begin chemie met elkaar en dat heb je niet met iedereen, En hoewel ik met elke acteur een connectie voelde in Gotham, was er iets speciaals in de scènes met Cory Michael Smith. Dus dat waren mijn favoriete scènes.

Heb je leuke anekdotes over de opnames?

Er was één dag waarbij ik een auto moest besturen. We filmden niet op de straat, maar op een parkeerplaats achter een warenhuis in Brooklyn. Ik moest dus de auto besturen en dan heel snel de hoek om scheuren. En tijdens de eerste take stap ik in de auto en reed weg, maar op de een of andere manier had niemand onze hoofd producer vertelt dat de opnames waren begonnen. Dus ik kom de hoek om gereden en hij staat daar ineens midden op straat met een beker koffie in zijn handen. Dus ik moest heel hard op de rem trappen. Op dat moment werd het allemaal wel erg echt, maar het was ook ontzettend grappig.

Bron: Warner Bros. Television

Welk andere karakter zou je willen spelen als je niet gecast was voor de Penguin?

Ik vind dat een lastige vraag die ik eigenlijk niet kan beantwoorden. Iedereen is echt perfect gecast en ik kan me niet voorstellen dat iemand anders, inclusief ikzelf, iets nadoet wat een ander uit de serie heeft gedaan. Toen we auditie gingen doen wist niemand waar de auditie voor was. We wisten niet voor welke serie en welk karakter het was. De makers hadden zelfs nepscènes geschreven die we kregen. Ik geloofde dat mijn karakter toen iets van Paul heette. Ieder van ons maakte tijdens de auditie beslissingen waarvan wij dachten dat ze het beste waren of waar de scène behoefte aan had. Dus we werden gekozen voor een rol op basis van de beslissingen die we maakten. Op een bepaalde manier waren we voorbestemd om deze rollen te spelen. Niemand anders kan wat een ander heeft gedaan, omdat we keuzes hebben gemaakt die perfect pasten bij de visie voor de karakters. 

Wat vind je van het einde van Gotham?

Ik ben er ontzettend trots op, vanwege verschillende redenen. Ten eerste alleen al het feit dat we überhaubt een finale hadden was al geweldig. Op een gegeven moment was er namelijk een grote kans dat de serie aan het eind van seizoen 4 gecancelled zou worden. Dat zou betekenen dat de serie zou eindigen met een grote cliffhanger. Dus ik ben ontzettend dankbaar dat we een laatste seizoen hebben mogen maken en een laatste aflevering hebben gekregen. Daarnaast, en dit is een spoiler, was het geweldig dat we een tijdssprong van 10 jaar hebben gemaakt en dat iedereen voor één aflevering de klassieke karakters mocht spelen. We hoefden ons niet meer te houden aan 'oh hij is een jonge Penguin of de jonge Riddler'. Ik was nu de Penguin, dus ik mocht zijn hoed en paraplu dragen en mijn karakter was ook fysiek aangekomen. Dat was ontzettend bevredigend en een prachtige manier om de serie af te sluiten.

Je zat ook in de tv-serie You. Hoe was het om daarin te spelen?

Dat was een geweldige ervaring! De opnames waren meteen nadat ik Gotham had afgerond en Will is zo'n ander karakter dan Oswald. En dat was erg fijn voor mij als acteur. Ik heb natuurlijk 5 jaar lang de Penguin gespeeld en ik wilde niet dat mensen me alleen maar daarom zouden kennen. In de serie You mocht ik iemand spelen die totaal anders is dan Oswald. Iemand die zacht, aardig en meelevend is. Ik kon op die manier een heel andere kant van mezelf laten zien. En ik mocht tijdens al mijn scènes werken met Penn Badgley (Joe). Penn is een geweldig, aardig, royaal en lief persoon. Het was een geweldige ervaring dus ik houd mijn vingers gekruist voor seizoen 3! 

Zullen we je terugzien in seizoen 3?

Dat weet ik nog niet.

Wat vond je van de relatie van Joe en Will?

Het was geweldig dat ik een karakter mocht spelen in de serie die een relatie heeft met Joe zoals niemand anders dat heeft. En, spoiler alert, het feit dat mijn karakter niet dood is gegaan laat zien dat de relatie die hij heeft met Joe erg speciaal is. In mijn beleving is de serie een satire op de huidige millenial cultuur en ons leven op social media. In de serie zie je veel mensen die niet per definitie een slecht persoon zijn, maar dat er wel dingen zijn waardoor ze minder aardig gevonden worden. Ik vond dat het karakter dat ik speelde er op een bepaald gebied wel uitsprong, omdat hij een zacht en aardig persoon was. En zijn connectie met Joe en het feit dat hij naar hem luistert en niet in paniek raakt, brengt een andere energie met hem mee. Ik heb voor geen beter karakter kunnen vragen om te spelen! Het was geweldig. Hij is ook een van de karakters die slimmer is dan Joe. Joe is meestal de slimste persoon, maar Will lijkt hem slimmer af te zijn. Voor mijn gevoel is Will vroeger in nog veel gevaarlijkere situaties terecht gekomen dus hij weet hoe iemand als Joe denkt en hij weet hoe hij Joe moet manipuleren om te overleven. 

Bron: Warner Horizon Television, Netflix

Je hebt zowel een slechterik als een good guy gespeeld. Welke rol heeft je voorkeur?

Ik vind het beide leuk om te spelen. Oswald doet vreselijke dingen en ik wil dat niet bagatelliseren, maar tegelijkertijd is er iets sympathieks aan hem en je begrijpt waarom hij de dingen doet die hij doet en ik probeerde te laten zien dat als de dingen anders waren gegaan dat hij een goed persoon had kunnen zijn die geen gewelddadige dingen deed. Hij deed dat om wat er is gebeurd in zijn leven en tegelijkertijd is hij niet compleet slecht. En hetzelfde geldt voor Will, hij is niet volledig 'goed'. Hij heeft een manipulatieve kant. We weten niet zoveel over Will als over Oswald, maar deze karakters zijn beide complex. Ik vind het als acteur niet interessant om een karakter te spelen dat alleen maar goed of alleen maar slecht is, want wij mensen zijn dat ook niet. Niet alles is zwart-wit.

Wat zijn je volgende projecten?

Ik heb niks specifieks op dit moment. Ik zit in een korte film die een goede vriend heeft geschreven en geregisseerd. Het heet Lost and Found en hij wordt uitgebracht op festivals over de hele wereld. Ik heb net meegewerkt aan een film genaamd The Mandella Effect en die is uitgebracht op Video Demand. Het is een scifi drama en het is een prachtig verhaal over een familie. Daarnaast heb ik meegewerkt aan een aflevering van de serie Slugfest. Dat is een docuserie over DC versus Marvel dat uitgebracht wordt op een nieuw netwerk genaamd Quibi. En buiten dat ben ik aan het wachten en kijk ik wat er op mijn pad komt. En hopelijk kan ik meewerken aan You seizoen 3.

Lees ook: Interview met Mark Sheppard uit Supernatural

Nieuwste artikelen

  • Ollie de Viking - Adam Stower

  • Hart te huur – Diverse auteurs

  • Het Park – Magnus Weightman

  • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

  • Sensation Island - Thysia Huisman

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Netflix codes

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

  • Pikante films op Netflix

Zoek in artikelen