Interview met de cast van The Little Mermaid

Nog heel even en dan kunnen we genieten van The Little Mermaid! Wij kregen de kans om de cast te spreken over hun rollen in deze live-action film van een geliefde animatie-klassieker. Zo spraken wij Halle Bailey (Ariël), Melissa McCarthy (Ursula), Noma Dumezweni (Selina), Daveed Diggs (Sebastian), Awkwafina (Scuttle), Jacob Tremblay (Botje), Javier Bardem (Koning Triton) en Jonah Hauer-King (Eric). Ben je benieuwd? Lees dan snel verder wat hier uit is gekomen! 

Onderaan kan je het interview met de cast van The Little Mermaid ook in het Engels vinden.

Halle, Ariël is een Disney-prinses en nu heb jij die rol gekregen. Heb je het gevoel dat je een soort verwantschap met haar hebt? Heb je het gevoel dat jij en Ariël dingen gemeen hebben?
Halle Bailey:
"Absoluut. Ik bedoel, ik vertel mensen de hele tijd dat ik het gevoel heb dat Ariël me echt heeft geholpen om mezelf en deze jongevrouwversie van mij te vinden, want het is nu vijf jaar van mijn leven. Van 18 tot 23, dus dat zijn zeer intense en transformerende jaren terwijl je je ontwikkelt als jonge vrouw. Maar ik heb vooral zin in deze thema's van de film en wat ze moest doormaken met haar passies en gedrevenheid en om voor zichzelf op te komen, en hoewel het misschien eng is, ging ze ervoor. Ik heb echt geprobeerd die dingen te adopteren en ze nu aan Halle te geven. Dus ze heeft me zeker zoveel geleerd."

Bron: Walt Disney

En wat was je eerste reactie toen je te horen kreeg dat de rol van jou was, dat je Ariël, de kleine zeemeermin, zou worden?
Halle Bailey:
"Oh mijn god, mijn eerste reactie was gewoon snikken, eerlijk gezegd. Ik kreeg dit telefoontje van Rob en ik beantwoord geen onbekende nummers, dus ik zag het had zoiets van, 'ik ga niet opnemen.' En toen kwam mijn kleine broertje naar me toe rennen en zei: 'Neem je telefoon op, neem je telefoon op.' Dus ik nam op, en toen zei Rob: 'Hallo. Ik ben op zoek naar Ariël.' En ik had zoiets van, oh mijn god, en huilde gewoon de hele dag."

En je filmvader, Javier Bardem. Koning Triton is als een helikopterouder. Had je hier een beetje vaderlijke gevoelens?
Javier Bardem:
"Oh, ja. Meteen op het moment dat ik haar ontmoette, viel ik gewoon voor haar. Ik bedoel, ze heeft iets waardoor je gewoon niets anders kunt doen, dan onvoorwaardelijk van haar houden. En ik was altijd gebiologeerd door de kwaliteit van haar als artiest, laat staan ​​​​de zang die ik kende. Maar als actrice, hoe gewillig en moedig ze is. Dat was geweldig."

Bron: Walt Disney

En Awkwafina, als je naar deze cast kijkt, de diversiteit ervan, gewoon de natuurlijkheid ervan en wat het betekent voor het publiek. Wat denk je daarvan?
Awkwafina: "Ik bedoel, ik denk dat het de wereld waarin we leven weerspiegelt. En ik denk dat iedereen het verdient om zichzelf op het scherm te zien. En ik denk dat deze film ook echt geweldige uitvoeringen viert."

Daveed Diggs: "We hebben iets gemaakt dat we begrepen, waar iedereen zijn armen omheen kon slaan, en waar we echt in geloofden en dat we van binnen en van buiten kenden."

En Awkwafina, voel je verwantschap met Scuttle? Zoals Halle zich voelt bij Ariël?
Awkwafina: "Ja, ik voel een verwantschap met Scuttle. Ik bedoel, ik ben Scuttle. Zoals na twee margarita's, weet je wat ik bedoel, op een dinsdag. Ja. Ja, ik ben Scuttle."

En Jacob, de originele film kwam uit voordat je werd geboren.
Jacob Tremblay:
"Dat is waar."

Daveed Diggs: "Stop met opscheppen, Jacob."

Was je bekend met Flounder of heb je de film meerdere keren bekeken voor het filmen?
Jacob Tremblay: "Nee, ik kan me niet herinneren dat ik de film en de personages niet kende. Dus het was cool, want het is duidelijk nog steeds een groot deel van mijn jeugd en ik ben dol op de film. Maar ja, Ik heb het zeker een paar keer bekeken voordat ik ging filmen, omdat ik er zeker van wilde zijn dat, wanneer mensen naar de film kijken, ze het gevoel hadden dat het Flounder was, want er zijn duidelijk veel dingen die ik moest belichamen, zoals zijn angst. Maar tegelijkertijd wilde ik er zeker van zijn dat ik hem de mijne maakte."

Bron: Walt Disney

Jonah, hoe is het om een ​​Disney Prins te zijn?
Jonah Hauer-King: "Het is een groot voorrecht. Het is een enorme eer, maar ik denk dat het bijzondere hieraan is dat het allemaal, het hele verhaal, erg gegrond in de realiteit voelt. Dus de Disney prins en het Disney-prinses-aspect is geweldig en het is leuk en opwindend, maar ik denk dat toen ik er gisteravond naar keek, ik me deed beseffen dat voor ons allemaal, ook al leven we in deze fantasieruimte, het gewoon echt verbonden voelt met de echte wereld. Daarnaast is het afschuwelijk om in een film te moeten zingen met een Grammy genomineerde artiest. Dat is voor niemand leuk. Met ieders ongelooflijke stemmen en die van Melissa."

En wat is je favoriete toevoeging aan het liefdesverhaal van Eric en Ariël?
Jonah Hauer-King: "Vriendschap, denk ik. Disney-romances zijn altijd, weet je, ze zijn gevuld met die instinctieve aantrekkingskracht tot elkaar. Dat willen we allemaal zien. We keken naar Ariël en Eric als twee mensen die gelijkgestemde geesten waren die zich een beetje rusteloos voelden, die het gevoel hadden dat ze achter de vier muren van hun respectievelijke kastelen zaten, en heel erg naar buiten kijkend en niet naar binnen. En ik denk dat het leuke daaraan was dat het betekende dat hun relatie echt verdiend aanvoelt. Ze hadden allebei het gevoel dat ze elkaar dingen leerden. Ze waren opgewonden en gefascineerd door elkaars werelden, hoewel ze dat niet deden."

Bron: Walt Disney

Javier, je hebt in de loop der jaren veel gedenkwaardige personages gecreëerd. Hoe wilde je dat je personage hier anders zou zijn dan wat je in het verleden hebt gemaakt?
Javier Bardem: "Het gaat over een man die diep verliefd is als vader op zijn dochter, en hij is in de war en voelt angst en onzekerheid met die liefde. Maar hij blokkeert haar om vrij te zijn. Dus dat soort relatie is wat ik heb geprobeerd te creëren, en dat is de rol die ik moet spelen in het verhaal, wil het verhaal zinvol zijn. En een van de mooie thema's in het verhaal is dat de moeder en de vader, de volwassenen, leren van hun kinderen. Dat is een heel belangrijke les over wat liefde betekent. Ze dachten dat ze het wisten, maar nee, ze hadden geen glimp van wat echte liefde is totdat ze hun eigen kinderen zien vertrekken."

Over personages gesproken, Noma, die van jou kennen we niet uit het originele werk. Waren er uitdagingen bij het maken van een nieuw personage?
Noma Dumezweni: "Op de mooiste manier, geen uitdagingen. Want ik vertrouw de casting van Rob Marshall en Bernard Telsey, en alle betrokken mensen, en Disney. We willen dat je hier deel van uitmaakt, en we zijn dit verhaal gaan creëren, omdat je zegt: 'Ze kennen het verhaal door en door.' Mijn dochter was 12 toen ik deze rol kreeg, en ze werd pas een paar weken geleden 16. Dus het gevoel van vertrouwen is er omdat ze weten wat ze graag zouden willen zien, dus daarom had ik veel geluk. Het enige wat ik doe is de mensen met wie ik werk gewoon vertrouwen."

Wat was het beste deel van het filmen en wat was voor jou het meest uitdagende aan deze film?
Melissa McCarthy: "Ik denk dat het beste deel van het filmen elke kleine minuut was. Het was de repetitie, het was de gekke 18 meter clam shell. Het was zo wanhopig om te proberen om niet elke keer dat je een melodie zong te huilen, omdat ik niet wil dat ze denken dat ik gek ben, want de tranen stromen over mijn wangen. Het hele proces. Rob Marshall, ik denk dat we het er allemaal over eens zijn, zet deze wereld op die is zoals waarom ik verliefd werd op toneelstukken. Het voelt zo klein en toch weet je dat het zo enorm is, maar het voelt alsof we allemaal ons best doen, alsof we misschien een show kunnen maken."

Klopt het dat je eigenlijk nooit de grond hebt aangeraakt?
Melissa McCarthy: "Ik gleed af en toe uit op de schelp, op mijn rug, maar ik stond nooit letterlijk op mijn voeten. We zaten ofwel in booreilanden of, weet je, er waren allemaal verschillende magische dingen. Als je aan het duiken was, als je aan het spinnen was, maar nee, nooit op de grond."

Bron: Walt Disney

Wat betekent het voor jou om de kleine zeemeermin naar een hele nieuwe generatie te brengen?
Daveed Diggs:
"[lacht] Ik bedoel, eerlijk gezegd vind ik het moeilijk om daar mijn hoofd omheen te wikkelen."

Javier Bardem: "Ik bedoel, het is een eer om in zo'n klassieker te spelen. En in deze geweldige film die Rob en John hebben gemaakt."

Jonah Hauer-King: "Ja, hetzelfde als Daveed. Het is moeilijk om je hoofd eromheen te wikkelen. De eerste keer dat ik het een paar weken geleden zag, was ik met mijn familie en een deel van de cast die in het VK zijn gevestigd. En Art Malik was daar, die Sir Grimsby speelt, en hij nam zijn kleinzoon mee, die acht jaar oud is. En het was geweldig om de reactie van mijn moeder te zien. Het was geweldig om de reactie van mijn zus te zien. Maar om de reactie van deze kleine jongen te zien, die ik nog nooit eerder had ontmoet, en om te zien hoe hij in beslag werd genomen door het verhaal, hoe hij erdoor werd meegesleept, dat was echt heel bijzonder."

Jacob Tremblay: "En ik vind het heel belangrijk dat alle kinderen een film kunnen kijken en zichzelf echt in de personages kunnen herkennen."

En Halle, wat was de leukste scène om te filmen?
Halle Bailey: "Oh, wauw. Nou, ik denk zeker dat er zoveel momenten waren die zo leuk waren om te filmen. Maar het grappigste, zeg maar, meest hilarische moment zal het moment zijn met mij en Jonah, omdat -- ik denk tijdens je eerste paar dagen op de set - je werd samen met mij in de tank gegooid."

Jonah Hauer-King: "Ja."

Halle Bailey: "Dus we hadden ons eerste soort moment waarop ik hem min of meer oppakte en redde en midden in de regenbui en de golfmachine."

Jonah Hauer-King: "Letterlijk redden. Omdat ik aan het verdrinken was, dus bedankt."

Bekijk hier The Little Mermaid trailer: 

Hieronder vind je het interview met de cast van The Little Mermaid in het Engels:

Halle, Ariël is a Disney princess, and now you have been bestowed that role. Do you feel like you have kind of a kinship with her? Do you feel like you and Ariël have things in common?
Halle Bailey: "Absolutely. I mean, I tell people all the time that I feel like Ariël truly has helped me find myself and this young woman version of me, you know, because, well, it's been five years of my life now. From 18 to now being 23, so those are like very intense and transformative years as you're developing as a young woman. But I feel like especially these themes of the film and what she had to go through with her passions and drive and speaking up for herself, and even though it may be scary, she went for it. I really tried to adopt those things and give them to Halle now. So, she's taught me so much, for sure."

And what was your first reaction when you were told that the part was yours, that you were going to be Ariël, the Little Mermaid?
Halle Bailey: "
Oh my gosh, my first reaction was just sobbing, honestly. I got this call from Rob, and I don't answer unknown numbers, so I just saw it, and I'm like, whatever, I'm not going to answer it. And then my baby brother comes running to me and was like, "Answer your phone, answer your phone." [laugh] So I answered it, and then Rob was like, "Hello. I'm looking for Ariel." And I was like, oh my gosh, and just crying for the whole day."

Bron: Walt Disney

And your movie dad, Javier Bardem. King Triton is like a helicopter parent. Did you have a little bit of paternal feeling over here?
Javier Bardem:
"Oh, yes. Right in the moment I met her, I just fell for her. I mean, she has this thing where you just can't help yourself but love her unconditionally. And I was always mesmerized by the quality of her as a performer, let alone the singing that I knew. But as an actress, how willing and courageous she is. That was amazing."

And Awkwafina, seeing this cast, the diversity of it, just the naturalness of it and what it means to audiences. What do you think about that?
Awkwafina: "I mean, I think it reflects the world we live in. And I think that everyone deserves to see themselves on screen. And I think that this movie also just really celebrates really amazing performances as well."

Daveed Diggs: "We made something that we understood, that everybody could wrap their arms around, and that we really believed in and knew inside and out."

And Awkwafina, do you feel a kinship with Scuttle? Like Halle feels with Ariël? 
Awkwafina: "Yes, I do feel a kinship with Scuttle. I mean, I am Scuttle. Like after two margaritas, you know what I mean, on a Tuesday. Yeah. Yeah, I am Scuttle."

 

Bron: Walt Disney

And Jacob, the original movie came out before you were born.
Jacob Tremblay: "It did."

Daveed Diggs: "Stop bragging, Jacob."

Were you familiar with Flounder or did you go back and like watch the film multiple times?
Jacob Tremblay: "Yeah, no, I don't remember not knowing about the movie and not knowing the characters. So, it was cool 'cause obviously is still like a big part of my childhood and I love the film. But yeah, I did definitely watch it quite a few times before going to film because I did wanna make sure that, you know, when people watch the film, they felt like it was Flounder because obviously there's a lot of things that I had to embody like his, I guess, like his anxiety and his anxiousness. But at the same time, I wanted to make sure I made him my own, and I think that's when like having everyone there really came in just being able to riff off each other." 

Jonah, what is it like, being a Disney Prince? 
Jonah Hauer-King: "It's a great privilege. It's a huge honor, but I think what's special about this is it's all, I don't know, the whole story, the whole film feels very grounded in reality. So, the Disney prince and the Disney princess aspect is amazing and it's fun and exciting, but I think watching it last night made me realize that for all of us, even though we're living in this fantasy space, it just feels really connected to the world and to the real world. And the themes feel connected to the real world now. So, yeah, but who knows? I mean, being a Disney prince is weird, isn't it? It's kind of weird. And, I mean, it is horrendous having to sing in a film with a Grammy nominated artist. That's not fun for anyone. With everyone's incredible voices and Melissa."

Bron: Walt Disney

And what is your favorite addition to Eric and Ariël's love story?
Jonah Hauer-King: "
Friendship, I think. Disney romances are always, you know, they're filled with that instinctive attraction to one another. We all wanna see that. But I think what was fun about this, and I think a lot of it came from our off screen selves as well, was looking at Ariël and Eric as two people who were kindred spirits who felt a little bit restless, who felt like they were behind the four walls of their respective castles, and were very much looking outwards and not in. And I think what was nice about that was that it meant that their relationship feels really earnt. They both felt like they were teaching each other things. They were excited and fascinated by each other's worlds although they didn't actually know it until the end."

Javier, you've created a lot of memorable characters over the years. How did you want your character to be different here from what you've created in the past?
Javier Bardem: "It's about a man who is deeply in love as a father with his daughter, and he's confused and his fear and insecurity with that love. But he's blocking her from her being free. So that kind of relationship is what I have to create, and that's the role I have to play in the tale, for the tale to make sense. And one of the beautiful themes in the story is that the mother and the father, the adults learn from their kids. That is a very important lesson of what love means. They thought they knew, but no, they didn't have a glimpse of what real love is until they see their own kids departing."

Bron: Walt Disney

Talking about characters, Noma, yours is one that we don't have in the original work. Were there challenges in making a character without seeming out of place with the familiar cast that we all know?
Noma Dumezweni:
"In the loveliest way, no challenges. Because what I'm trusting is Rob Marshall and Bernard Telsey casting, and all the people involved to go, and Disney. We want you to be part of this, and we're creating this story, because you go, "They know the story inside and out." They've done their work. My daughter was 12 when I got this gig, and she just turned 16 a few weeks ago. So the sense of trusting the work that's there because they know what they would like to see, so therefore, I was very lucky. All I do is just trust the people I'm working with."

What was the best part of filming, and then what was the most challenging thing for you for this film?
Melissa McCarthy:
"I think that the best part of filming was every little minute of it. It was the rehearsal, it was the crazy 60 foot clam shell. It was trying so desperately not to cry every time you sang a melody, because I was like, I don't want her to think I'm crazy, as, like, tears are running down my face. The whole process. Rob Marshall, I think we all agree, sets up this world that is like, it is like why I fell in love with plays. It feels so small and yet you know it's this enormous thing, but it just feels like if we all do our best, like, maybe we can make a show. 

Is it true that you actually never touched the ground?
Melissa McCarthy:
 "I slipped on the clam shell occasionally, on my back, but I was never literally on my feet. We were either up in rigs or, you know, there were all different magical things. You know, if you were diving, it was one rig. If you were spinning, it was another. But no, never on the ground."

What does it mean to you to bring the Little Mermaid to a whole new generation?
Daveed Diggs: "
[laugh] I mean, I have a hard time wrapping my head around that, honestly."

Javier Bardem: "I mean, it's an honor to be in such a classic. And in this amazing movie that Rob and John has made."

Jonah Hauer-King: "Yeah, same as Daveed. It's hard to wrap your head around it. The first time I saw it a couple weeks ago, I was with my family and some of the cast who are based in the UK. And Art Malik was there, who plays Sir Grimsby, and he brought his grandson out there, who is eight years old. And it was amazing seeing my mom's reaction. It was amazing seeing my sister's reaction. But seeing this little boy's reaction, who I'd never met before, and seeing how taken in by the story he was, how transported by it, it was really, really special, because he was just with it."

Jacob Tremblay: "And I think it's really important that all children can watch a movie and really see themselves in the characters."

Bron: Walt Disney

And Halle, what was the most fun sequence to shoot?
Halle Bailey: "Oh, wow. Well, I definitely think there were so many moments that were so much fun to film. But the funniest, like, most hilarious moment will be the moment with me and Jonah, because -- I think when he first was, your first few days on set -- you were thrown in the tank with me."

Jonah Hauer-King: "Yep."

Halle Bailey: "So we had our first kind of moment of me kind of picking him up and saving him and having to be in the middle of the rainstorm and the wave machine and the --

Jonah Hauer-King: "Literally saving me. 'Cause I was drowning, so thank you."

Lees ook: Interview met de cast van Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Nieuwste artikelen

  • De jacht op de groene diamant - Barbara Laban

  • De bloemist – C.L. Pattison

  • De mooiste tijd van je leven - Esther Verhoef

  • A Touch of Ruin - Scarlett St. Clair

  • De vrouw in het blauw - Elly Griffiths

Gerelateerde artikelen

  • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

  • Top 10 ergste Disney slechteriken

  • Dit is hoe Disney prinsen er in het echt uitzien!

  • Disney-prinsessen en hun prinsen doen scènes uit The Notebook na

  • De 13 beste film quotes aller tijden

Zoek in artikelen