Liza SipsAuteur

Liza Sips werd geboren op 10 september 1990 in Harderwijk. Toen Liza twee jaar oud was werd ze gevraagd voor modellenwerk en heeft dit 10 jaar lang gedaan. Naast haar Havo speelde Liza saxofoon en volgde ze toneel en musicallessen. Hierdoor heeft ze onder regie van Jean van de Velde de rol van Hertogin van Bourgondië in de speelfilm Floris en de Heilige Nagel gespeeld (NL Film & TV) en vertolkte ze een gastrol in o.a. Goede Tijden, Slechte Tijden. Twee jaar later speelde ze de rol van Sindy in VPRO’s Nieuwe Lola’s Storm onder regie van Michiel Jaarsveld.
 
Liza speelde vervolgens de gastrol van Merel de Bruin in de komedieserie Samen op Talpa en in 2006 speelde ze achtereenvolgens in de series Keyzer en de Boer Advocaten, Gooise Vrouwen, Willemspark en ONM. Als klap op de vuurpijl vertolkte ze dat jaar de rol van Lolita in de Amerikaanse speelfilm Kill Kill, faster faster van regisseur Gareth Roberts. Een jaar later kreeg ze een vaste rol in Goede Tijden, Slechte Tijden aangeboden en kroop ze twee jaar lang in de huid van Vicky Pouw op RTL 4.
 
In 2008 werd Liza uitgeroepen tot winnares van de Spits Shooting Star 2008 en Miss Nederland Positief award.
 
In 2009/2010 presenteerde Liza voor Nickelodeon regelmatig het live-programma Supernick en was ze de vaste presentatrice van het programma Nicksclusive. Daarnaast presenteerde ze de Dolfinarium cromo’s De super Spetter quiz die tevens op Nickelodeon werden uitgezonden. Eind 2010 was Liza te zien in afleveringen van Flikken Maastricht, Het Huis Anubis en vertolkte zij een rol in de korte film Gewoon Gijs, die is voortgekomen uit TV format Brainstorm van de VPRO.
 
Sinds 2010 wordt Liza regelmatig voor stemmenwerk gevraagd. Zo spreekt zij televisie- en radiocommercials in, series voor Disney XD en Nickelodeon en films als Disney’s Skyrunners, Jump In en meerdere Barbiefilms.
 
In 2011 vertolkte Liza de hoofdrol in de bioscoopfilm Penny’s Shadow. Deze film behaalde al snel de Gouden status en won meerdere prijzen. Ook is de film aan meerdere landen verkocht en is hij is maart 2012 in Parijs in premiere gegaan. In dit zelfde jaar speelde Liza een hoofdrol in de korte film VOX SCRIPTA, van beginnend regisseur Wiebe van den Ende. De film won o.a. de Beste Film Award op de LSFA.
 
Liza was in 2012 te zien in de Telefilm Cop vs Killer. Ze speelt hierin de belangrijke rol van Nicole, dochter van top crimineel Mirko ( Jeroen Willems). Ook was Liza te zien in het SBS6 programma De Schat van De Oranje en speelt ze de rol van Chantal in het populaire programma FC Kip, de Dino show. Najaar 2012 was Liza wekelijks te zien in het SBS6 programma Sterren Springen op Zaterdag. Liza kwam uiteindelijk als de grote winnares uit de bus. Aan het eind van dit jaar sprak ze de stem in van Mavis, dochter van Dracula in de animatie bioscoopfilm Hotel Transylvania. Ook is ze de presentatrice van de jaarlijkse verkiezing van jongeren krant 7DAYS, Jongeren van het jaar.
 
In 2013 speelde Liza de gastrol van Anna Dijkstra in de dagelijkse RTL5 serie Malaika. Ook nam ze de rol van Liesbeth op zich in de eerste second screen bioscoopfilm ter wereld: APP.
 
In het voorjaar van 2013 was Liza wekelijks te zien in het nieuwe NET5-programma Sabotage. En in het najaar vertolkte ze de rol van Lize in de film ’48 Minuten’.
 
In 2014 is Liza te zien als jurylid in de halve finale van Sterren Springen op SBS6.
 
Liza is druk bezig zichzelf in de praktijk te ontwikkelen als actrice en presentatrice, maar ze volgt ook verschillende presenteer- en acteerworkshops, maakt online-reportages en backstage-verslagen en presenteert ze verschillende evenementen voor bijvoorbeeld C&A, de catering awards en Slager met Ster.

Zoek in artikelen