C.S. LewisAuteur

C.S. Lewis (1898-1963), of Clive Staples Lewis voluit, was een Brits auteur, letterkundige. Hij staat bekend als iemand die de christelijke leer verdedigde. Lewis werd in eerste instantie bekend door dat laatste. Hij schreef verschillende boeken die door deze christelijke leer geïnspireerd waren en vooral Brieven uit de Hel uit 1942 is daar een goed voorbeeld van. 

Toch zijn het zijn kinderenboeken die zich afspelen in Narnia, die hem wereldberoemd hebben gemaakt. Deze reeks verscheen in niet-chronologische volgorde van 1950 tot 1956. Deze boeken zijn verfilmd, maar dat gebeurde pas later, want Lewis zelf was er geen voorstander van. Hij dacht dat de magie zou verdwijnen. Door de films zijn de boeken nog veel bekender geworden en zijn het nu bestsellers in meerdere landen ter wereld. 

Al vanaf jonge leeftijd schreef Lewis fantasieverhalen, die hij zelf illustreerde. Hij studeerde Klassieke talen, Klassieke filosofie en Engelse Taal- en Letterkunde aan Oxford. Hij heeft ook verschillende jaren aan deze universiteit gedoceerd. 

Lewis stierf op dezelfde dag dat John F. Kennedy werd vermoord en op die dag stierf ook Aldous Huxley. Over dit gegeven is een boek geschreven door Peter Kreeft, Between Heaven and Hell, waarin de drie elkaar ontmoeten in een soort hiernamaals.

Zoek in artikelen