Reggie NausAuteur

Kinderboekenschrijver Reggie Naus is geboren in 1973 te Uden. Toen hij opgroeide was hij dol op tekenen en iedereen dacht dat hij wel tekenaar zou worden. Toch was dat niet wat hij uiteindelijk ging doen. Reggie Naus houdt enorm van reizen en rondkijken in oude boeken. Hij werkte voor een aantal kranten en tijdschriften en kwam hij er achter dat hij het schrijven van verhalen erg leuk vond. Zijn eerste boeken waren geschiedenisboeken voor het volwassen publiek. Daarna volgden er vele verhalen vol avonturen voor kinderen.

In 2008 schreef hij zijn eerste kinderboek, De schat van Inktviseiland. Het boek De vloek van Zwartbaai, van Reggie Naus werd in 2010 uitgeroepen tot Bruna Jeugdboek van het jaar, en zijn boek De piraten van hiernaast werd verfilmd in 2020 en draaide in de bioscoop.

Naast boekschrijver  maakt Reggie ook teksten voor verschillende voorstellingen voor het Concertgebouw.

Naus heeft zich goed verdiept in historische verhalen en dat lees je ook terug in zijn verhalen. Zelf vindt hij het leuk om zich af en toe ook te verkleden als een echte piraat of Robin Hood en kun je hem tegenkomen op verschillende festivals.

Zoek in artikelen