Kleren maken de vrouw

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Eén jaar vóór Oeroeg, haar 'officiële' prozadebuut, had Hella S. Haasse al een roman gepubliceerd: Kleren maken de vrouw. Omdat ze het boek in opdracht schreef, wordt het niet tot de kern van haar literaire werk gerekend - maar het is nog altijd een genoegen om het te lezen.

  In Kleren maken de vrouw woont Reina met haar vriendin Abbie op kamers in Amsterdam. Ze volgen een mode-opleiding en Reina blijkt een groot talent te zijn. Zij stoot de afgunstige Harriët van de troon, die wel de capaciteit maar niet het goede karakter heeft om een beroemde ontwerper te worden. Kleren maken de vrouw is een geestige roman over jonge vrouwen die in de mode willen, over blinde ambitie, mooie modellen en dito jurken.

Toegevoegd door:

ONZE RECENSIE

onze waardering

Koningin - nu Prinses - Beatrix was een groot fan en heel literatuurminnend Nederland hield van haar: Hella Haasse. Toneelteksten, songteksten en vele romans werden door deze koningin op het gebied van de Nederlandse literatuur geschreven. Haar werken zijn in negentien landen vertaald en dat is echt een unicum voor een dame uit haar tijd. Ze is geboren in 1918 te Batavia en gestorven op 93-jarige leeftijd. Het boek Kleren maken de vrouw is in opdracht geschreven en een jaar vóór de uitgave van haar bekende stukken gepubliceerd, waardoor het nooit veel aandacht heeft gekregen. Het werk lijkt niet op haar latere romans, maar kent een heel andere thematiek.Kleren maken de vrouw is een verhaal dat draait om de 21-jarige, lange slanke wees, Reina van Holten. Reina heeft een grote...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Shoptip: 5x Modetrends van deze herfst/winter

 • Mix & match je eigen stijlvolle Bandajanas slippers

 • The Great Gatsby: geweldige outfits van the roaring twenties!

 • Modeveiling.nl: online bieden op high-fashion

 • 8 literaire romans van Nederlandse bodem die je absoluut niet wil missen!

Zoek in artikelen