Gestrand

 • Auteur:

  Tracey Garvis Graves
 • Verschenen:

  24 april 2013
 • Uitgave:

  ISBN 9789021808307
  Uitgever Sijthoff
  336 pagina's
 • Oorspronkelijke titel:

  On The Island
 • Uitgever:

  Sijthoff
 • Genre:

  Reizen
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (16 stemmen)
 • Omschrijving:

  Anna Emerson vertrekt met T.J. Callahan naar de Malediven, naar het zomerhuis van zijn familie, waar ze de zestienjarige jongen bijles zal gaan geven. Maar hun watervliegtuigje crasht en ze spoelen aan op een onbewoond eiland. Anna en T.J. zijn op elkaar aangewezen om te overleven in dit tropisch paradijs dat talloze gevaren herbergt. De dagen worden weken en de weken worden maanden, en de twee worden niet gevonden. Naarmate de tijd verstrijkt, voelen Anna en T.J. zich steeds meer tot elkaar aangetrokken...

ONZE RECENSIE

onze waardering

De zestien jarige T.J. Callahan heeft een moeilijke tijd achter de rug, toen er de ziekte van Hodgkin bij hem werd geconstateerd. Nu is hij hersteld, maar hij moet al zijn schoolwerk dat hij de afgelopen tijd heeft gemist in de zomervakantie inhalen. Daarvoor hebben zijn ouders een privélerares voor hem geregeld: de knappe dertigjarige Anna Emerson. Ook zij heeft zo haar problemen; een relatie die nergens toe leidt en een babywens die hoogstwaarschijnlijk nooit gerealiseerd zal worden. Wanneer T.J. en Anna samen naar het vakantiehuisje van de Callahans op de Malediven reizen, gebeurt het ondenkbare: hun vliegtuig stort neer. Gestrand op een onbewoond eiland moeten zij proberen te overleven, maar voor hoe lang? Elke dag houden ze zich voor dat redding nabij is, maar weken worden...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Pillen waardoor je glitterpoep krijgt

 • Once Upon A Time seizoen 7 komt eraan ondanks vertrek Emma

 • Lucy Hale onthult een fout in de intro van Pretty Little Liars

 • Nee! Dit is vreselijk Pretty Little Liars nieuws

 • Vriendinnen die samen drinken zijn gelukkiger

REACTIES

 • clara_dl 6 jaar geleden

  ik heb deze gelezen toen ik op vakantie was aan de Côte d'Azur en ik leefde zo mee met Anna dat ik het boek in 4dagen heb uitgelezen! als je het leest in een regenachtige omgeving zal je je onmiddellijk zonnig voelen aanrader!

 • Nicole 6 jaar geleden

  “Gestrand”: het verhaal van Anna en T.J. die op elkaar aangewezen zijn als ze willen overleven.

  Anna is een dertig-jarige docente Engels. Ze wordt aangenomen als privédocente voor T.J. Callahan, die door de ziekte van Hodgkin een grote achterstand heeft opgelopen. Voor deze bijlessen vertrekt Anna met T.J. naar de Malediven, waar T.J.’s familie een zomerhuis heeft. Nadat hun vliegtuig is gecrasht en ze aangespoeld zijn op een onbewoond eiland moeten ze er alles aan gaan doen om daar te overleven. Samen overkomen ze zo vele hindernissen op het verlaten eiland.

  De tijd verstrijkt en ze worden maar niet gevonden, terwijl Anna en T.J. elkaar wel weten te vinden. Des te meer tijd verstrijkt, des te heftiger hun gevoelens worden. Zullen ze ooit nog van het eiland afkomen? En misschien nog belangrijker, wat zal er gebeuren áls ze ooit thuiskomen?

  Ik was erg nieuwsgierig naar het verhaal, aangezien crashen om vervolgens op een onbewoond eiland te belanden een enigszins uitgemolken situatie is. Ik was dus vooral benieuwd naar hoe dit onderwerp uitgewerkt zou worden. Spijtig genoeg vond ik het niet fantastisch. De schrijfstijl is erg simplistisch, bijna basisschool-kwaliteit. Het voordeel daarmee is dan wel, dat het makkelijk wegleest. De sfeer in het boek deed mij heel erg denken aan de film “The Blue Lagoon” uit 1980. Het verschil zit er dan wel in dat de personages zo anders zijn dan in deze film.

  Er wordt uitvoerig beschreven wat er gebeurt, hoe Anna en T.J. samen proberen te overleven en hoe dit hun emoties en gedachten beïnvloedt. Er wordt dan ook per hoofdstuk gewisseld van perspectief. Deze perspectiefwisseling bevordert het lezen en is dus totaal niet ergerlijk. Op de kaft staat "Spanning en romantiek op een onbewoond eiland", helaas vond ik het voorgaande een beetje missen.

  Uiteraard waren er de hindernissen in de wildernis die overkomen moesten worden, maar ik werd niet meegesleurd op de momenten dat het spannend moest zijn. Romantiek krijgt al gauw de overhand, het is dan ook terecht een roman. De romantiek maakt dan ook goed wat er aan spanning in dit boek mist.

  Pas tegen het einde van het boek kon ik me meer in het verhaal vinden, wanneer Anna en T.J. weer terug zijn in de 'gewone wereld' en het dan samen moeten zien te redden. Dan wordt het verhaal naar mijn mening realistischer en meteen ook een stuk volwassener. Jammer genoeg moest ik het boek wel bijna uitlezen om me echt in het verhaal te kunnen vinden. Toch heb ik het boek in een dag uitgelezen en het is dan ook een prima boek om tussendoor, op vakantie aan het strand, te lezen. Ik zou het boek wel degelijk aanraden aan mensen die het heerlijk vinden om een lekker wegleesboek te lezen, maar niet te veel spanning verwachten.

 • Marjolein Mous 6 jaar geleden

  Ik ben erg benieuwd, deze wil ik graag lezen.

Zoek in artikelen