Dochter van de maan

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (15 stemmen)
 • Omschrijving:

  De Frans-Nederlandse Lunia de Tavenir trekt naar Landsend als ze een souvenirwinkel erft van haar excentrieke oudtante Arabella. Door onvoorziene omstandigheden komt Lunia in contact met Oscar Bennington, die in het stadje een slechte naam heeft. Ook in een plakboek van haar oudtante staan onrustbarende verwijzingen naar Oscars verleden. Wie is Oscar Bennington en wat heeft hij te maken met de dood van diverse vrouwen uit zijn familie? En... loopt Lunia ook gevaar?

ONZE RECENSIE

onze waardering

Lunia de Tavenir is als jong meisje opgevoed door haar grootouders in Frankrijk omdat haar ouders samen een reis rond de wereld gingen maken, waarbij zij niet veel later omkwamen. Jaren later erft zij van haar oudtante een huis met souvenirwinkeltje in het noorden van Nederland, iets waar Lunia totaal niet op gerekend had. Haar grootmoeder had immers ruzie met haar oudtante en had alle contact met haar verbroken. Dochter van de maan begint dus met een droomsituatie voor velen: op je zesentwintigste een huis en een flinke smak geld erven. Hierdoor zijn er plotseling veel mogelijkheden en kun je doen en laten wat je wilt. Lunia besluit om in het huis in Landsend te gaan wonen en zegt haar baan in Appeldoorn op. Wanneer ze eenmaal in Landsend woont, wordt Lunia door de lokale bewoners al snel...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

 • Vijftig tinten vrij

 • In gesprek met Myrthe van der Meer

 • De feiten over daten in de bioscoop!

REACTIES

 • marrianne 5 jaar geleden

  Op je zesentwintigste een groot huis, een winkel en een goed gevulde bankrekening, wie wil dat nou niet. Het leven van Lunia veranderd voorgoed door het verkrijgen van een erfenis van haar oudtante Arabella. Lunia heeft altijd bij haar grootouders in Frankrijk gewoond. De grootmoeder - of “gran” zoals zij zelf liever zegt, heeft lang geleden gebroken met Arabella en daardoor komt de erfenis compleet onverwacht. Een zeer gecompliceerd liefdesverhaal waar Lunia veel obstakels zal moeten overwinnen. Landsend is niet een plaats dat uit een sprookjesboek komt, maar dit mysterieuze stadje blijkt zo zijn charmes te hebben. Lunia trekt zich als nieuwe inwoner van dit stadje niets van iemand aan, en dat is een geweldige eigenschap. Maar toch blijkt ook zij niet onbreekbaar voor de liefde. Een gewaarschuwd mens telt voor twee maar Lunia valt als een blok voor Oscar, ondanks dat iedereen haar heeft gewaarschuwd voor haar ietwat vreemde buurman. Als je eenmaal aan het lezen bent kan je niet meer stoppen. Het liefdesverhaal van Lunia loopt niet echt op rolletjes, haar prins komt niet op een wit paard en woont ook niet in een idyllisch sprookjesbos. Hij is meteen verkocht als hij haar ziet dansen, maar hij zal voor haar moeten vechten. Tot het einde blijft het een geheim voor wie Lunia gaat kiezen en of ze wel wil kiezen. Reina Crispijn schrijft heel fijn, en ze houdt het verhaal boeiend tot het einde. Dochter van de maan is in één woord geweldig. Een echte aanrader dus!

Zoek in artikelen