Niet te verteren

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  NIET TE VERTEREN gaat over het verschil tussen natuurlijke en onnatuurlijke voeding. De afgelopen miljoen jaar aten we als mens louter natuurlijk: fruit, groente, vlees, vis, noten, zaden en water. Al deze producten waren gezond en onbewerkt.

  Pas de laatste dertig a veertig jaar eten we voor het grootste deel onnatuurlijk producten, producten met door de mens in een laboratorium in elkaar geknutselde ingrediënten en andere additieven zoals geraffineerde suiker, e-nummers, antibiotica, hormonen, (zware) metalen en transvetten.
  Deze stoffen worden door ons lichaam niet goed herkend. Het gevolg is dat onze kinderen steeds maar dikker en steeds zieker worden: bijna een kwart is te dik, 1 op de 5 is langdurig ziek, 5% heeft gedrags- of leerstoornissen, ruim 25% lijdt aan moeheid en nog eens 5% is hyperactief of aandachtgestoord. Bovendien is kanker doodsoorzaak nummer 1.

  Het goede nieuws is dat we aan de vooravond staan van een gezondheidsrevolutie die zijn weerga niet kent. Steeds meer mensen hebben door welk vreselijk spelletje de (voedings- en farmaceutische) industrie met ons speelt en gaan op zoek naar echt gezonde alternatieven. Die zijn sinds een paar jaar gelukkig ruimschoots voor handen, niet alleen voor volwassenen maar ook voor kinderen.

  Met tal van tips, informatie en een super simpel in je leven in te passen 7-stappen plan geeft dit boek je handvatten om de gezondheid van je kind te beschermen en te waarborgen. Je zult er een fitter, slimmer, alerter, slanker, gezonder en vooral levend kind voor terug krijgen.

  Cors van den Berg

  Hij was eerst meester maar rond zijn dertigste vond hij zijn passie; hij werd journalist. Zo’n twintig jaar trok hij op met alle bekende mensen die je je maar voor kunt stellen.

  In die tijd schreef hij twee boeken: In Plaats van Bloemen, een spannende psychologische thriller waarvan er zo’n duizend over de toonbank zijn gegaan (hetgeen me jubelende kritieken opleverde. Echt waar!), en HitStory, een prachtig vorm gegeven boek met interviews en foto’s (door William Rutten) van de bekendste Nederlandse singersongwriters over hun bekendste liedje.

Onze recensie

 • onze waardering

  De laatste tijd verschijnt er steeds meer ‘rotzooi’ in de supermarkten. Snoepjes waarbij je spontaan gaatjes krijgt in je kiezen als je er alleen al naar kijkt en of koekjes die verpakt zijn als ‘gezond’, maar eigenlijk bomvol E-nummers en suiker zitten. In ‘Niet te verteren’ komt er precies aan bod wat er wel en niet gezond is én waarom.

  Lees verder

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Sommige meisjes houden niet van roze

 • Patrick Dempsey en Amy Adams keren terug in Enchanted 2

 • Video interview met Lucy Clarke

Zoek in artikelen