Op de grens

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Op de grens is het eerste deel in de serie De Grens. Op de grens is een Urban Fantasy titel, een genre voor de liefhebbers van Buffy, Charmed en Twilight.

  Tussen onze wereld zonder magie en haar spiegelbeeld met magie ligt de Grens… Rose woont met haar broertjes George en Jack in de Grens, de dunne reep land die de scheidslijn vormt tussen onze Broze wereld, waarin magie niet bestaat, en het Zonderling, het spiegelbeeld van onze wereld waarin magie juist alles bepaalt. Ze reist net als de meeste van haar buren elke dag naar haar werk in het Broze – zwart betaald, natuurlijk, want als Grenzer heeft ze wel magie maar geen papieren. Dan worden Rose en de andere Grenzers geconfronteerd met naar magie hongerende monsters die vanuit het Zonderling komen. En alsof die dodelijke dreiging niet genoeg is om Rose bezig te houden, vindt ze ook nog de belachelijk arrogante graaf Declan Camarine, edele uit het Zonderling, voor haar huis. Hij beweert haar – en haar magie – voor zich te willen winnen, net als al die andere aristocratische neanderthalers die ze al de deur gewezen heeft. Maar al snel blijkt dat Declans aanwezigheid niet helemaal toevallig samenvalt met de monsterlijke invasie.....

Toegevoegd door:

Onze recensie

 • onze waardering

  Ik heb me tijdens het lezen van Op de grens geen moment verveelt. De schrijfstijl van Ilona Andrews is enorm fijn, zonder onnodige poespas. Hierdoor vlieg je door het verhaal. Daarnaast serveert ze ons een sterke, vrouwelijke hoofdpersoon, een gave verhaallijn vol spanning, actie, avontuur en romantiek. Je kunt wel stellen dat ik enorm heb genoten van Op de grens.

  Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Geweldige Voldemort trailer gemaakt door fans

 • Documentaires op Netflix die je eens moet kijken

 • Chicklit top 6: november 2018

Zoek in artikelen