Ik zag Menno

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Vincent heeft berekend dat hij gelukkig zal worden met Kim. Wanneer hij bij het boeken van hun huwelijksreis zijn doodgewaande broer Menno herkent in de reisbrochure, offert hij zijn zorgvuldig opgebouwde zekerheden op met maar één doel: zijn broer vinden.

  Hij begint zijn zoektocht in Spanje, maar zonder succes. Rosana, een straatartieste zonder hoofd, stimuleert hem zijn risicomijdende levenswijze los te laten, om de kans te vergroten zijn vrijgevochten broer tegen het lijf te lopen. Langzaamaan gaat hij het leven leiden dat Menno zou hebben geleid. Aanvankelijk om Menno te vinden, maar de onbevangen manier van leven bevalt hem verwarrend goed.

  Ik zag Menno is een tragikomische roman over een zoektocht naar vrijheid en heelheid.

  Sandra Bernart (1973, Hamont, België) studeerde Economische Psychologie aan de Universiteit van Tilburg. Ze publiceerde in verschillende verhalenbundels en op literaire websites en haar korte verhalen vielen regelmatig in de prijzen.
  Ik zag Menno is haar debuutroman, waarmee ze in de finale van de Coffeecompany Book Award 2015 stond. Ze heeft een zachte G, maar daar merk je niets van als ze schrijft.

Toegevoegd door:

Onze recensie

 • onze waardering

  Ik zag Menno is een tragisch, verrassend verhaal met een humoristisch tintje. De altijd zo gestructureerde Vincent die ineens impulsief naar het buitenland vertrekt geeft het verhaal een frisse impuls. Je leeft als lezer mee met hoe Vincent langzaam wordt gedwongen zijn eigen vertrouwde maniertjes op te geven en te gaan léven...

  Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Elixer

 • De strandtent 3

 • Recensie: De olijfboom

Zoek in artikelen