Magycker - De Klauw 1

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De Klauw is deel 1 van Adrian Stone's nieuwe fantasy-reeks Magycker. Stone is bekend van de Duivel-trilogie en het Rune-tweeluik.

  Al eeuwenlang hebben de Magyckers van het eiland Aimerey een monopolie op magie in de wereld. Wie goed betaalt kan bijna elke spreuk kopen die hij wil. Maar de spreuken zijn vaak maar van tijdelijke duur, en voordat een Magycker zijn spreuk kan herhalen wordt het weer uit zijn geheugen gewist. Alleen de allerrijksten kunnen dus genieten van de giften van de Magyckers.

  Als een delegatie uit Aimerey de stad van Marit en haar autistische broertje Auric aandoet, kunnen ze dat daarom bijna niet geloven. De grote rotsblokken die de enige toegang tot de stad versperren zijn weliswaar een financiële domper voor de handel, maar niemand had gedacht dat het bestuur de Magyckers zou betalen om ze te laten weghalen.

  Als iemand vervolgens de spreuk van de Magyckers herhaalt, breekt de hel los. Vrij gebruik van een spreuk brengt het hele bestaan van Aimerey in gevaar, en dat zullen de Magyckers koste wat kost voorkomen.

  Maar laat nou net Auric degene zijn die de spreuk kan herhalen...

  Adrian Stone (1958) is de grootste Nederlandse fantasy-auteur van het moment. Magycker 1 - De Klauw is zijn zesde boek en het begin van een compleet nieuwe serie.

Onze recensie

 • onze waardering

  Dit eerste deel gaat het begin worden van een langere serie en het is ook echt een begin boek. Alle personages worden voorgesteld en uitgewerkt. Het is vooral erg interessant dat Auric en Marit geen herinneringen meer hebben van hun jeugd en hoe dit langzaamaan wordt ontrafeld maakt het boek des te spannender. Maar het verhaal eindigt natuurlijk open en hopelijk wordt dit niet een reeks van tien boeken. Want ik ben toch altijd erg benieuwd naar het einde!

  Lees verder

Gerelateerde artikelen

 • Rihanna en Cara Delevingne te zien in de nieuwe film Valerian

 • Recensie: Ik wil ook zo'n man

 • Het leven van een allerbeste vriend 3: Grappige griezels - Jeff Kinney

Zoek in artikelen