Onder ons

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  'Onder ons' - Emma Straub

  Een sprankelende, hartverwarmende roman over vriendschap en verraad, over buren en de bemoeizucht van twee echtparen en hun tienerkinderen.

  Zoe, Elizabeth en Andrew zijn al sinds de universiteit beste vrienden en hebben samen in een band gezeten. Inmiddels zijn ze getrouwd, hebben een huis in Brooklyn, een baan en tienerkinderen, maar proberen krampachtig hun jeugd te behouden. Niets drukt ze echter zo met de neus op de feiten dan het moment dat ze het stokje (qua drugs, seksualiteit en onafhankelijkheid) moeten overdragen aan hun kroost. De zomer dat hun kinderen achttien worden (en het bed met elkaar delen), begint hun zo goed georganiseerde leven in duigen te vallen, waarbij oude geheimen boven water komen; over henzelf, maar ook over hun aan een overdosis overleden vierde bandlid. Hun vriendschap wordt zwaar op de proef gesteld.
  Met 'Onder ons' heeft Emma Straub, schrijfster van de succesvolle roman 'Badgasten', een vlijmscherpe maar hartverwarmende roman geschreven over vriendschap, ambitie en liefde.

Onze recensie

 • onze waardering

  Emma Straub beschrijft in Onder ons het soapachtige leven van vier op het oog succesvolle volwassenen met hun kinderen. Vakkundig brengt Straub de verschillende verhaallijnen uit het verleden en het heden bij elkaar, naar mate Onder ons de ontknoping nadert. Langzaam krijgt de lezer antwoorden op prangende vragen.

  Lees verder

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Badgasten

Zoek in artikelen