Vuur en ijs

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Het leven onder extreme omstandigheden tekende de traditionele Noordse keuken. Maar naast ingelegde vis, rendiervlees en paddenstoelen heeft de Noordse keuken ook een zonnige kant. Ingrediënten als dille, kardemom, vlierbloesem en vers geplukte bessen verlevendigen op de lange zomeravonden elk gerecht. In de koudere maanden staan goud gebakken gemberkoekjes en kleurige saffraanbroodjes op tafel en zijn de kaarsen aan. De moderne Noorderling omarmt het gure klimaat en viert het noorderlicht. In 'Warm + Koud' komen de keukens van Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken samen; de ei-rijke taarten uit Fins Karelië, de rendierstoof uit het Zweedse Lapland, rogge-biercrackers van het Noorse Ålesund en zoetzure rodekool met karwijzaad uit Denemarken. Een boek vol frisse zomerse en kruidige winterse smaken. Darra Goldstein is oprichter van het bekroonde culinaire tijdschrift Gastronomica en schreef en redigeerde al meer dan tien boeken. Ze is gespecialiseerd in de keukens van het verre noorden en was adviseur voor het Noorse ministerie voor Cultuur en de Europese Raad. 

Onze recensie

  • onze waardering

    Onbekend maakt onbemind, maar dat is nergens voor nodig. Alleen al de lay-out van Vuur en IJs maakt dat je dit boek in je kast wilt hebben staan. Een lichtblauwe, stoffen, hardcover boek met weinig poespas, Scandinavische stijl welteverstaan, gevuld met oogverblindende landschapsfoto’s en watertandende voedselfoto’s. Je zou meteen een vliegticket naar één van de landen willen boeken, zo mooi zijn de foto’s.

    Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Recensie: The Witcher seizoen 1

  • Recensie: The black key

  • Recensie: De onderpastoor

Zoek in artikelen