Cesar

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Matthijs Kleyn schrijft op liefdevolle, eerlijke wijze over zijn te vroeg geboren zoontje Cesar en de mooie maar ook moeilijke kanten van het vaderschap

  De helft van zijn leven is Matthijs al volwassen, maar nog steeds weet hij niet wat hij wil worden als-ie groot is. Als zijn vriendin zwanger blijkt te zijn, weet hij het wel: hij wordt vader. Een nobele taak, maar is het genoeg om zijn zoon trots op hem te maken? En als hijzelf het leven al niet snapt, hoe kan hij het dan aan een klein jongetje uitleggen?
  Schrijver en televisiemaker Matthijs Kleyn kreeg samen met zijn vriendin Bente een zoontje: Cesar. Hij beschrijft de mooie maar ook moeilijke momenten van de zwangerschap, die niet makkelijk verliep; Cesar werd vijf weken te vroeg geboren en in de eerste maanden kwamen ze erachter dat hij blind is aan één oog.
  In Cesar schrijft Matthijs over zijn nieuwe leven als vader, zijn veel te knappe vriendin en alle onzekerheden en onverwacht mooie momenten waar hij nu ineens mee te maken krijgt. Hij schrijft met zoveel liefde en humor over zijn zoontje, dat je als lezer niet anders kunt dan ook verliefd worden op Cesar.
   

Toegevoegd door:

Onze recensie

 • onze waardering

  Vooral op de momenten in het boek waarbij hij tot zijn zoontje spreekt, voel je de liefde van de pagina's spatten. De trieste en spannende momenten in het verhaal worden op een eerlijke, nuchtere manier verteld. Soms met wat hulp van droge humor. Deze combinatie van liefde, eerlijkheid en humor maakt Cesar tot een geweldig geschreven boek.

  Lees verder

Gerelateerde artikelen

 • Jonge Schrijversavond 2012: het verslag

Zoek in artikelen